Petra Palomäki

tiistai 6. elokuuta 2013

Huippu päivä!

Eilen nimittäin oli aivan super päivä. En tiedä miten heräsin, mutta heti aamusta olin niin innoissani koko päivästä ja suuri syy siihen oli, että sali aukesi kesälomilta eilen! Ja ei siinä vielä kaikki.... ;)


Heti aamusta hyppäsin hevosen selkään ja aloitin zeuksella. Kentälle olin tehnyt hienot puomitehtävät (kuten näette mun super taiteellisesta paint kuvastani :D). Kun verraksin zeusta, niin heti alusta asti se taipui hyvin ja meni alas eteen hyvällä tuntumalla. Laukassa polki hyvin takaa ja yllättävää meni vapaaehtoisesti melkein koko ajan alas eteen! Wuhuu jotain tapahtunut! Sitten aloitettiin ravipuomeilla jotka sujuivat oikein hyvin ja siitä laukkapuomeille missä olikin sitten jo pienet ristikot keskellä.
Kaikki puomitehtävät herra meni super hyvin ja nätisti! Ei voinut muuta kuin hymyillä :)


Siitä sitten vaihdoin alle urcon ja laitoin yhden reiän koulusatulan jalkkareita ylemmäksi, koska meillä oli myös edessä ne huimat 50cm ristikot :D Noh, kun aloitin verkkaamaan herraa ravissa...siis en edes osaa kuvailla kuinka hyvä se oli. Ja meinasin pyörtyä, koska en uskonut sen olevan totta, nimittäin laukka oli jotain aivan älyttömän täydellistä! En muista koska herra oli näin hyvä laukassa! Ei tarvinnut kuin pitää tasaisesti kädet paikallaan ja urco laukkasi upeaa pyöreää laukkaa alas eteen ja kunnolla tuntumalla. Koko ajan meni hyvin. Ei tarvinnut kuin painoavuilla ohjata ja herra teki melkein puhtaat vaihdotkin :)) Sitten jatkettiin puomitehtäville ja nehän meni super hyvin. Tasaisesti ja teki kaiken mitä pyysin. Ristikolle herra oikein vähän imi ;) Söpö poika!


Ajattelin, että kerta zeus ja urco meni niin helkkarin hyvin niin ajattelin ottaa sitten haastetta päivään ja otin unaivan liikutukseen. Tarkoituksena mennä samoja puomitehtäviä. Vahdoin mammalle kolmipalat suuhun ja laitoin sille martingaalin rintaremmiin. Ravissa se taipui ihan hyvin ja liikku suht nätisti ja rauhallisesti eteenpäin. Laukassa tapahtui suurin muutos! En tiedä mikä oli, mutta mä pystyin laukkaan normaalia laukkaa sillä! Tuo martingaali oli ehkä syynä, koska nyt se ei pysty viskoon päätänsä niin pysty suoraan laukassa kuin ennen ja näin se uskaltaa ehkä nojata enemmän kuolameen ja rauhoittua! Ai että mikä fiilis! Ette usko!
Siitä sitten ravipuomeille ja mamman mielestä ne oli joko mentävä laukassa tai hypättävä kaikki. Noh sehän kokeili molempia mutta lopusta alkoi tajuamaan, että niitä kuuluu mennä Ravissa.. :D Laukkapuomitehtäviä sain sitä paremmin kiinni ja koottua ennen estettä noilla kolmipaloilla. Nuo on pehmeämmät kuin edelliset kapeat kolmipalat ja näillä toimii paremmin!


Fiilis näiden kolmen hevosen jälkeen oli huikea! Kaikki meni niin kuin piti (kerrankin!!!) ja melkein itku tuli, kun tajusin, että tämän takia tätä harrastan. Vaikka kuinka välillä tuntuu, että en osaa ja ei onnistu niin saan kuitenkin hevoseni liikkumaan välillä omaan makuun helkkarin hyvin :)!

Päivän kohokohtana oli tietenkin salitreeni! Sali on ollut kuukauden kiinni ja hyvä, kun joku teistä lukijoista kysyi "teetkö salitreeneistäsi postauksen" "mikä ohjelma sulla on nyt salilla" niin pakko myöntää, että tämän kuukauden aikana olen ollut laiska ja vain lenkkeilyt muutamia kertoja. En löydä intoa treenata jos en pääse kunnolla "nostaan rautaa" salille! :D


_________________________________________________________________________________

Salilla tein kunnon vatsatreenin alkuun ja siitä jatkoin haukkareihin ja olkapäihin. Tässä pieni treenitiivistelmä mistä tein:

Vatsat (tämä kaksi kertaa putkeen)
- Roikkuen tangosta rutistusvatsoja (roikut tangossa kiinni ja rutistat polvet naaman korkeudelle tai ylös tankoon) x10
-Vinopenkillä perusvatsoja noin 200 asteen kulmassa x10
-Vinopenkillä rutistusvatsoja jalat nousee ylös x10

Haukkari:
-Perus nosto käsipainoilla (käsi suorana ja koukistus) 9kg 12x , 10kg 10x , 12,5kg 6x
-Nosto 90 asteen kulmaan ja sisäänpäin (eli taivutat kaädet suorasta sivuun mahasi kohdalle eteesi) 20x pumppi 9kg

Olkapäät:
-Painot olkapäiden kohdalle ja siitä ylös nosto 10x 10kg, 8x 12,5kg 4x 15kg
-Kädet sivuille pieni kyykky 10x 6kg, 8x 7kg ja 6x 8kg
_________________________________________________________________________________

Valitettavasti aika loppui kesken koska me lähdettiin Heidin kanssa Ikeaan shoppailemaan! Meidän (mun ja Samin) huone on todella iso, mutta säilytystilaa on todella vähän ja tehdään tuosta pienestä eteisestä meille oma vaatehuone minne saadaan kaikki lakanat, pyyhkeet, takit ja mun triljoonat kenkäparit!
Matka alkoi hyvin ja pakettiauto suuntasi kohti Ikean pyhäkköä. Meinattiin ottaa traileri mukaan, mutta ehkä ne kamat isoon pakuun mahtuu ;)

Kun päästiin sinne tajusin, että olisi pitänyt käydä automaatilla nostamassa lisää rahaa, koska tavaraa oli jo niin paljon, ennen kun edes päästiin katsomaan niitä hyllyjä jne. Loppujen lopuksi totesin, että tulen toisen kerran uudelleen, otan siskoni mukaan ja ostetaan sitten ne hyllyt. Nyt ostin vaan meillä uudet verhot, hyllyn mun kengille ja toisen hyllykön jonne saa vähän kaikkee pientä. Tuo tuleva vaatehuone pitää vielä raivata kaikesta sotkusta ja turhasta tavarasta, tapetoida ensin ja sitten vasta osaa sanoa mitä kaikkee sinne laittaa!


Naurettiin Heidin kanssa, että meidän piti niin mukamas ostaa paljon tavaraa, Heidikin suunnitteli sohvan ostoa, ja mukaan kuitenkin tuli iso Ikean kassi ja pienet hyvin pakatut laatikot. Nämä siis olisivat mahtunut hyvin meidän maasturiin ja tultiin helkkarin isolla pakulla ns. turhaan :D voi meitä!



Huhuh tulipas taas tekstiä! Muuten nuo heppakuvat on vanhoja, jotka Anniina kävi jo vähän aikaa sitten ottamassa ja tänään tuli taas uusi kuvausessio josta tulee lähipäivinä kuvia! Mm. mun ja unaivan ensimmäinen esterata ;)


 Miten teillä lukijoilla on alkanut viikko?


2 kommenttia

  1. Nyt on kyllä pakko sanoo et täälläkin hevoset toimi ihan yhtäkkiä ihan super hyvin! Nyt ymmärrän miksi jaksaa edes yrittää kuntouttaa toipilasta suokki mammaa ja ratsastaa riiviö ponia, kun kerrankin kaikki menee niinkuin pitääkin! Mahtava fiilis :)
    +Kiva postaus myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hieno kuulla! :) se on välillä positiivista kun sujuu niin jaksaa tehdä töitä pitempään! ;)

      Poista