Petra Palomäki

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Koulukisojen video ja selostus!

Dodiin, nyt kun löysin vähän aikaa tästä kiireisestä päivästä, kerron teille miten kisat meni :)

Aamulla pakattiin kimpsut ka kampsut autoon ja tessa traikkuun. Hetken aikaa neiti mietti, että meneekö vai jääkö katseleen lastauslaiturilta maisemia..huoh. Se on kyllä kans kumma. Yksin kun lastaa, niin hohojaa ei mikään kiire, katsellaan ympärille, käydään melkein sisällä ja jos hän huomaa, että häntä pidetään liian tiukalla riimunnarusta kiinni (eli pidetään ylipäätään kiinni) ja voisi harkita peruuttamista rauhallisesti pois. Mutta, kun on kaveri jo kyydissä odottamassa...varokaa kaikki tessa tule nyt! Se ryntää melkein juoksemalla traikkuun YKSIN ilman ketään taluttamassa..on se kyllä välillä niin aasi :D

Noh, kun päästiin kisapaikalle, joka oli meille jo entuudestaan tuttu, käytiin ilmoittautumassa ja luokat oli semmosen vartin myöhässä, joten meille jäi hyvin aikaa. Otin tessan hieman aikasemmin kopista pois, pistin sille kamat päälle ja lähdin käveleen sen kanssa tielle, jotta saisi pitkät alkukäynnit. Todella rauhallisesti käyttäyty. Sami pystyi pitään sitä nätisti ja neiti seisoi hienosti paikallaan :)

Kun päästiin verkkaan neiti oli ihan hyvä, vaikka edellisenä päivänä yritin epätoivoisesti vääntää sen kanssa ja siis tuntui, että ei tule mitään.. Anniina oli silloin kuvaamassa (niistä lisää kuvia myöhemmin) ja meidän piti tosiaan mennä nopsaa ja kevyesti...juu ei ihan menty. Kaikesta huolimatta neiti antoi kyllä onneksi periksi ja sen huomasi kyllä jotenkin sunnuntaina verkassakin. Luokka oli tosiaan K.N.Special ja lauantaina harjoiteltiin todella paljon rauhallisia vasemman laukannostoja. Se jännittyy niin paljon kun ollaan keskellä kenttää, ilman laitoja ympärillä. Verkassa sin sen tekeen muutaman ok noston ja jätin siihen.

Radalle kun päästiin tessa oli ihan hyvä. Kaikki voltit, kiemurat ja taivutukset meni hyvin. Keskiravi ei ollut ollenkaan hyvä, se lähti ja tuomarikin kirjoitti että lupaava, mutta oli todella mieto keskiravi siihen verrattuna mihin se oikeasti pystyy tai mitä se esim. teki verkassa. Kaikki meni hyvin, oikea laukka oli super. Nosto rauhallinen, ympyrä hyvä ja koko rata leikkaa maltillinen. Mutta, kun tultiin siihen vasemman laukannostoon..mä yritin olla mahdollisimman rauhallinen ja eleetön, mutta neiti ennakoi nostoa jo toiselta puolelta kenttää..ja kuten näette videossa, nosto oli aika "ilmava"... Ja se kostautu jännitteisyytenä koko ympyrän ajan. Tuomarikin kirjoitti, että "vaikuttaa raskaalta edestä" ja niin olikin. Kun se jännittyy niin myös jännittyy edestä.

Noh, kaikesta huolimatta neiti suoriutu loppujen lopuksi aika hyvin koko radasta :) Pisteitä tuli 66,20% ja näin luokan kärkeen jo heti alusta alkaen! Tiesin, että ei se niin huonosti voi mennä, etteikö sijoituta, mutta voittoon en kyllä uskonut :D ja otin kisat harjoitusmielenä, koska tähdätään Kangasalan kenttäkisoihin ja sielä halua, että meidän yhteistyö olisi paljon parempi ja saataisiin sen 70% jopa rikki kouluosuudella! Kuullostaa vaikealta, mutta ei ollenkaan mahdotonta! :)

 

14 kommenttia

  1. wau! sun ratsasus on niin eleetöntä että näyttää kun vain istuisit sielä selässä tekemättä mitään:) annat mulle motivaatiota treenata niin hevosten kanssa kun salillakin :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kommentistia! Välillä yllätyn itseeni kun meno alkaa pikku hiljaa nöyttään ihan käyvältä :D välillä kotona taas tuntuu että istunta on pahempi kuin alkeisratsasjalla :D

      Poista
  2. Tosi siisti rata, saa olla kyllä tyytyväinen! :)

    VastaaPoista
  3. oho huomasin et olin samoissa kisoissa ja luen näköjään sun blogia :D vau mut hienosti menitte:)!

    VastaaPoista
  4. Ratsastat todella hyvin ja olette hienoja, siisti rata! :) Blogisi on todella kiva! Kirjoitat hyvin ja virheettömästi.

    Tein muuten bannerin sulle. Se on semmoinen todella yksinkertainen, mutta voin lähettää sen sulle, jos annat säpön ja jos vain haluat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) kirjoitus on mitä on kielitaustastani joten hyvä että olette saanut selvää :)

      Laita tulemaan! petrinha_kiki@hotmail.com

      Poista
  5. Hei hyvä te!;) nii ja onnittelut;)

    VastaaPoista
  6. Hienosti menitte! Hyvää Syntymä päivää :) Koska kysymys postaus tulee?

    VastaaPoista