Petra Palomäki

lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kaipaan takaisin..

Sain tietää vähän aikaa sitten, että paras ystäväni tulee käymään täälä Suomessa elokuun alussa ja on syyskuuhun asti! Tosiaan Sofia, hän on portugalilainen ja ennenkin täälä käynyt ;) Ai että mahtavaa! Oli pakko vaan jakaa tämä jonnekin, koska olen aivan tajuttoman iloinen!

Sami lähtee nyt maanantaina tuohon Niinisaloon vuodeksi armeijaan, niin on hyvä, että saan seuraa vähäksi aikaa. Noh tosin Sami on tossa niin lähellä, että pääsee vaikka joka ilta meille illalla, joten en ole kauhee inttileski joka itkee poikaystävänsä perään joka ikinen sekuntti. Sielä saa olla ja pärjätä :D kasvaa mieheksi (toivon mukaan) :D no joo anyways, tosiaan aivan huikea uutinen tuo Sofian tulo :)


Tällanen pistää miettimään, kuinka kova ikävä mulla on Portugaliin takaisin..välillä tuntuu, että tää Suomi ei ole mun maa. Ihmiset, ruoka, ilmasto, kaikki. Onneks oikeasti minulla on pari todella hyvää ystävää, muuten täälä olisi helkkarin tylsää! Suomi on hieno maa kyllä juu, mutta minulla jäi kaikki Portugaliin. Kaipaan niin paljon ystäviäni. Kaikki ihania ja todellakin läämin sydämmisiä, eikä mitään selkään puukottajia. Onhan niitäkin sielä, mutta sen huomaa ihmisestäkin jo.

Sori nyt tämä tällainen pieni "purkaus", tuo uutinen toi vaan niin paljon minulle upeita muistoja mieleen, että huomasin päätyväni lentoyhtiön sivustolle katsomaan koska olisi suhteellisen edullisia lentoja Portugaliin loppu vuodesta. Lähden vaikka yksin, koska en ketään sinne mukaan saa sellaista, joka pärjää jos ei kaikkea ymmärrä, jaksaa olla tallilla ja jaksaa mua :D Jenni oli kyllä huikee reissukaveri (hän oli minun kanssani silloin viime vuonna Portugalissa) mutta sekin taitaa olla silloin opiskelemassa ja Heidi ei uskalla lentokoneeseen astua. Mutta kyllä mä keinot keksin! Sen kun saisin mukaan niin ai että mikä reissu!


Näin lisäksi tosiaan poiketen aiheesta, tänään oli ensimmäinen kenttäkisapäivä tessalla ja uffella. Kerron huomenna tarkemmin lisää, mutta tessa on tällä hetkellä koulun ja esteiden jälkeen 7.sijalla ja uffe oli koulun jälkeen samoilla sijoilla ja esteet meni puhtaasti joten ei kovin paljoa voi mennä ylös tai alas tuo sijoitus ;)!


12 kommenttia

 1. Mua on ainakin alkanut kiehtoon toi Portugali tosi paljon sun historian takia, kävin siellä viime vuonna ja voin sanoa, että on kyllä hieno maa! Mä jaksaisin lukee vaik kokonaisen postauksen sun portugaliajoista;)Aiotsä muuttaa sinne joskus pysyvästi?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että olen saanut välitettyä tätä mun ilosanomaa portugalista :D kai mä sinne viimeistään eläkkeellä muutan :D

   Poista
 2. Itselläkin alkanut kiinnostus heräämään Portugalia kohtaan kun meillä on täällä Luxemburgissa todella paljon portugalilaisia!

  VastaaPoista
 3. Mustakin tulee inttileski, onneks tosin vasta tammikuussa ja toivottavasti vaan puoleks vuodeks.. :D
  Mäkin haluaisin käydä Portugalissa tai Espanjassa ja toisin kyllä hevosen mukanani jos rahaa ois! ;)

  VastaaPoista
 4. Täällä jaetaan sun tuntemuksia myös! :D Inttileski huomisesta lähtien (kauhea olo jo nyt, ole onnellinen kun osaat ottaa noin rennosti ;D) ja hinku vanhaan kotimaahan on ihan JÄRKYTTÄVÄ... Olen tosin kotoisin Kyprokselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahha meillä on Samin kanssa yli puolen vuoden pohja alla ja nähdään joka päivä kun asutaan yhdessä. En ota ressiä jos nähdään vaan 3-4 krt viikossa ;)

   Poista
  2. Meillä on reilu 2 vuotta kaukosuhdetta takana ja nyt vuosi yhdessä asumista... Sitä vaan tiivistyy tähän suhteeseen :D Tuossa vuoden jälkeen ei olisi ollut niin paha, mutta nyt kun juuri tottui näkemään päivittäin... Ja ajatus, että näkee vain about joka toinen viikonloppu? Kääk...

   Poista
  3. Juu kyllä vähän on semmonen että äääh näkee vasta loppuviikosta tms. Mutta meillä Sami kun on vapailla illalla niin pääsee aina tähän. Alle 10km matkaa meilld :) tsemppiä sullekin, terv. Toinen inttileski :D

   Poista
 5. jaa enkö muka uskalla (enpä..)!!! :D kerään rohkeutta. eka joku lyhyt reissu ni sit lähen sun kaa porttukaaliin!

  VastaaPoista