Petra Palomäki

lauantai 11. toukokuuta 2013

Niinisalon kenttäkilpailut osa 1

Tänään oli Niinisalon kenttäkisojen ensimmäinen päivä, johon kuului koulu- ja esteosuus.
Meidän startti oli vasta klo16 ja jotain, joten meillä ei ollut mikään kiire. Kerrankin näin ;) Oltiin hyvin ajoissa paikalla ja hyppäsin melkein heti selkään ja lähdin käveleen ja verkkan uffea.

Verkassa uffe oli aika hyvä. Viime kerralla oli paljon tahmeampi ja vasten kaikkia apuja, mutta tällä kertaa oli positiivinen verkka ennen koulurataa. Verkassa tehtiin avoja ja voltteja, jotta sain hevosen lapoja hieman auki. Laukassa ihan perus tempoa ja yritin ratsastaa isoa laukkaa.

Kun päästiin radalle (startattiin muuten viimeisenä) niin heppa oli ihan peruskiltti. Its emokasin keskiravissa ja keskikäynnissä pahasti. Ravissa tuli tahtirikko, kun itse ehkä ratsastin liikaa ja keskikäynnissä sama juttu. Mutta silti, pisteitä tuli enemmän kuin koskaa! Huimat 63,45% :3 hyvä uffe!
Kouluosuuden jälkeen oltiin sitten 6.sijalla!

Äkkiä varusteiden vaihtoon, hokita jalkaan ja menoksi esteverkkaan. Sielä heppa oli kuin unelma. Todella kevyelle ohjastuntumalla sain verkata sitä ja heppa liikkui ajatuksen voimalla. Hypyissä oli varma ja hyppäsi hyvin, joten en ottanut kovin montaa. Kun päästiin nurmella olevaan verkka-alueeseen, otin vain yhden hypyn ,jotta pääsisi tutustuun nurmipohjaan.

Kun päästiin radalle uffe oli niin oma itsensä. Huomaa kuinka se rakastaa hyppäämistä! Kaikki esteet ekalla yli, ja otin kaikki kaarteen varman päälle, koska nurmi oli hieman liukas ja parille esteelle tulin liian lähelle koska jäin arpomaan ponnistuspaikkaa. Monessa esteessä todella pahasti nurmi syötyä hyppyjen takia, ja piti tähdätä hyviin ponnistuspaikkoihin :) Puhdas ratahan sieltä tuli ja en voi olla muuta kuin hyberiloinen hevosesta! En tiedä monensiako ollaan tällä hetkellä esteiden jälkeen, mutta ei ainakaan paljon ole varmaan muuttunut ;)

Tässä teille tästä päivästä videoa! Kuvia saan myöhemmin kun Anniina jaksaa kaikki ladata vaan koneelle (ja kone suostuu ne lataamaan).



Tänään kävin muuten kaverin hevosta ratsastamassa. Herra oli muuten ihan kiva, mutta nyt valitettavasti aika tahmealla kaudella. Välillä rupesi kiukuttaa ja kokeilemaan, kun ei suostunut menemään oikeinpäin eteen niin peräpää lensi aika monta kertaa. Ja hevosella tosiaan 169cm korkeutta :D pieni ero noihin meidän 160cm hevosiin. Lopusta kuitenkin varsa antoi periksi ja huomasi, että hänelle ei kukaan ole tekemässä mitään pahaa ja liikkui hyvin. Loppuun otin vielä pari ristikkoa alle, kun tarkoitus mennä tällä hyppään maastoesteitä ensi viikon lauantaina :)







Sitten kun saatiin poika ruotoon, niin alkoi laukkaaminenkin sujumaan aika hienosti ;)


4 kommenttia

  1. Tosi kivalta näytti videolla teidän meno. Niin tasaista ja harmonista! :)

    VastaaPoista
  2. hyvältä näytti,tsemppiä tälle päivälle!kerro sitten heti tänne blogiin miten meni!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitan kohta postauksen mutta aika hyvin meni!

      Poista