Petra Palomäki

maanantai 28. tammikuuta 2013

Rakkaus saapui tänään!

Minun myöhäinen joululahjani saapui tänään FedExillä! Eli tilattiin vanhempieni kanssa Saksasta Shockemöhleltä (vai miten se kirjoitettiinkaan!) hevosten klippauskoneen. Valittiin valoikoimasta parhain, koska haluan klipperin mikä kestää kauan, ei kuumene ja on laadukas.
Tilattiin Lister Equi Cli Perfekt malli ja se pääsi tänään heti koeajelulle!


Aloitin tessasta, koska kaikista helpoin klipata. Alkuun oli pientä totutettula koko klippaamisen maailmaan, mutta pikku hiljaa akoi sujumaan ja tessalta karvat lähtemään! Pikkasen sitä turkkia sitten lähtikin! Kuten kuvasta näettekin! En vetänyt tessaa aivan täydelliseksi, koska minulla oli hieman kiire mennä klippaan Disaa Sannan tallille. Joten tessan loppusilaus jää huomiselle ;)


Disa käyttäytyi oikein hyvin, paitsi pään klippaaminen on tosi paha alkuun, mutta, kun neiti tajuaa ettei mitään pahaa tehdä hän rauhoittu ja oli todella kiltisti! Disan pyrin klippaan oikein tarkkaan, vaikka olikin elämäni toinen hevonen mitä klippaan. Olin ihan tyytyväinen tulokseen! :)


Huomenna aion klipata sitten tessan loppuun ja ottaa urcon käsittelyyn. Jos saan Samia illemmalla auttamaan minua kokeilen klipata uffen. En takaa yhtään mitään tuleeko koko homma onnistumaankaan vai jääkö vain haaveeksi!

Keskiviikkona olen menossa klippaan Anniinan Lasse heppaa ja torstaina sitten kuvaileen nakulassea ;)

Eilen olin muuten tessalla Sannan estevalkussa ja jestas kuinka esteratsastus onkin vaikeeta. Mentiin varmaan 40min ympyrällä neljää kavalettia joiden väliin piti saada 4 ja 5 laukkaa. Meinasi pariin otteeseen usko loppua, että päästäis sinä iltana pois kotion, kun ei millään onnistunut. Sitten, kun tessa alkoi rentoutumaan ja antamaan periksi alkoi näyttään jo ihan hyvältä. Lopuksi mentiin joku 90cm pieni rata ja neiti meni oikein hyvin! Jännää ratsastaa hevosella, joka oikeesti imee esteelle, koska uffe ei tätä paljoa tee, tai on todella lievää imemistä estettä kohti :D Vaihtelu virkistää.
Btw uffen impparit alkaa jo paraneen :) etunen näyttää jo melkein täysin hyvältä ja takajalan turvotus pienentynyt huimasti! Jos mun poika pikku hiljaa paranis niin pääsisi jatkamaan treenaamista :)

3 kommenttia

  1. Paljoko tuli klipperille hintaa yhteensä, kun tuolta Saksasta tilasi? Tuleeko halvemmaks, saati ostaa Suomesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. klipperin hinnat on ulkomailla huomattavasti halvempia :) käy katsomassa tuolta shöchkemöhlen sivuilta :)

      Poista