Petra Palomäki

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Puomitunti ja perustyöskentelyä

Anteeksi, kun päivät ovat taas vierineet niin nopeeta ja en ole ehtinyt (pakko myntää, että en ole välillä ihan jaksanutkaan) kirjoitella tänne ja päivitellä heppojen kuulumisia! Aloitetaan ihan maanantaista.


Maanantaina olin tessalla Sannan puomitunnilla. Aloitettiin ravilla tekemällä kaarevilla teillä ja volteilla ravipuomeja. Puomien välit vaihteli, välillä oli normaalin välisiä ja välillä piti taas lyhentää askelta todella lyhytvälisiin puomeille. Ravissa hieman sain työstää, kun vasemmalle ohjalle aivan kiinni. Taivutusta, taivutusta ja taivutusta niin lähti työt sujumaan. Pitkällä sivulla piti tehdä väistöä uralta pois ja uralle. Vasemmalle väistö piti pari kertaa tehdä käynnissä ja sitten vasta ravissa. Laukassa samaa kuvioa, sisältäen laukanvaihdot jokaisen puomin jälkeen, voltilla jumppapuomit ja ympyrällä puomi - 1 laukka - kavaletti - 1 laukka - puomi tehtävä. Huhu pikkasen neiti kuumeni, kun näki, että mennään laukalla puomeja. Pitkällä sivulla piti tehdä puolestaan loivaan kiemurauraa, joka tessalta ei ihan niin hyvin onnistunut..
Lopuksi mentiin tessan kans kolmen esteen minirata, koska kisat on su. Ihan perus pysty - 5 laukkaa - okseri ja pitkällä tiellä okseri. Ekalla kertaa kätin typerä tessan aivan yksin okserille, mutta toisella kerralla tuin sitä koko matkan ja hyvin hyppäsi! Oli kyllä aivan tajuttoman tehokas puomitunti minulle ja hevoselle!

Tiistaina menin zeuksen ja urcon. Zeus käytiin kengittämässä, joten päätin tehdä suht kevyen treenin. En yleensä tykkää ratsastaa, jos hevonen on samana päivänä kengitetty.. Heppa toimi oikein hyvin, välillä. kun vaihdettiin suuntaa, niin kaarteessa vauhti kiihtyi hieman liikaa, jonka vuoksi piti ottaa paljon siirtymisiä. Laukassa haettiin suoruttaa nostoihin ja pari hyvää nostoa sieltä tulikin!




Sitten menin urcolla kentällä koulua. Olin laiska ja en pistänyt saappaita jalkaa vaan menin mun super lämpösillä talvikengillä :3 urco oli heti alusta jo aika hyvin ohjalla. Tehtiin hieman raviväistöjä, jotta saisin pohkeelle oikein kunnolla ja pitkillä sivuilla avoa. Laukassa urco oli super hyvä! Meni hyvin alas eteen ja todella rennosti :) Hieno mies!



Eilen oli juoksutuspäivä uffella ja tessalla. Molemmat meni todella hyvin ja tasaisesti. Kentällä oli kolme ravipuomia, joista pistin ne menemään yli. Onnistunut juoksutuskerta, melkein niin kuin aina ;)

Unaivalla on todennäköisesti pieni burnout.. sunnuntaina, kun ratsastin sillä ei meinannut työstä tulla yhtään mitään.. Laukassa kuumeni aivan tajuttoman paljon ja muutenkin tamma ei tuntunut hyvältä.. Päätin antaa sille viikon lepoloman ja jatketaan kevyesti sitten viikonloppuna :)

Perjantaina olen menossa Sannan kouluvalmennukseen, koska koulukisat ovat lauantaina. Ja ai niin! Tänä vuonna edustetaan eri seuraa! Liityttiin Wannabe Riders ry:n seuraan! :)

2 kommenttia

  1. Itse ainakin pidän tästä postauksesta :) Millainen seura tuo wannabe on?
    Voisit muuten tehdä postauksen kisavalmisteluista ja video radasta olisi super ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu ajatus olisi tehdä tessasta nyt kisaviikonloppuvideo ;) saatte odotella sitä sunnuntaille! Mutta näitä postauksia tulee tietty useammin, koska päivittelen mitä hepoille yleisestikin kuuluu! :)
      Tuo Wannabe Riders ry on viime vuonna perustettu seura, joka toimii täälä Lounais-Suomessa Satakunnassa :) Klikkaa linkkiä, sieltä lisätietoa! ;)

      Poista