Petra Palomäki

torstai 3. tammikuuta 2013

Estevalmennus ja kotitreeniä

Oltiin tänä aamuna Heidin kanssa Sannan estevalmennuksessa. Meillä piti alunperin alkaa valmennus klo10, mutta äitini pyysi minua sen kaupalle töihin klo11.15, joten aika tiukille olisi mennyt. Näin ollen siirrettiin valmennusta tuntia aikaisemmaksi ;)
Oli outoa herätä klo7.15 aamulla, kun on tottunut siihen, että saa nukkua vähintään tunnin enemmän! Noh, menin aamulla tallille, söin aamupalan sen jälkeen ja kahdeksan maissa takaisin laittamaan Heidin kanssa heppoja kuntoon. Uffe oli sitä mieltä, että oli liian aikaista lähteä yhtään mihinkään ;D

Päästiin maneesille varmasti ja hitaasti. Ajokeli oli aivan karsea! Niin liukas tie, että huhuh! Mutta mun bemmi hoiti homman kotio ;) anyways, laitettiin hepat kuntoon ja saatiin selville, että samaan aikaa meidän kanssa oli valmennuksessa kaksi ratsukkoa, jotka yleensä menee sitä 100-120cm tasoa..ja minä ja Heidi oltiin varauduttu siihen, että hypitään max.90cm..

Uffe tuntui hyvältä verkassa! Aloitettiin tynnyri-kavaletti-laine tehtävällä. Mentiin S-kiemurauralla. Tämä tehtävä mentiin ilman jalustimia! Mun reidet oli jo muutenkin valmiiksi tarpeeksi kipeet eilisestä salirääkistä, ja mä niin lulin, että olisin päässyt helpolla, kun valitsin estevalmennuksen :D uffe oli ihan ihmeissään noista erikoisesteistä. Tynnyrit meni hyvin, mutta laine oli liian pelottava ja piti pysähtyä ekalla katsomaan tarkemmin :D parin hypyn jälkeen tehtävä alkoi sujumaan kohtuu hyvin molempiin suuntiin :)



Sen jälkeen mentiin pari kertaa kolmen esteetn sarjaa. ristikko-laine-okseri. Esteet oli sitä 60-70cm tasoa, joten ei tarvinnut, kun ohjata ja olla hypyssä mukana :D
Näiden jälkeen siirryttiin rataharjoitukseen. Mentiin ensin matalana, eli mx.70-80cm, jonka jälkeen Sanna nosti meille muille paitsi Heidille, sinne 100-110cm tasolle. Katsoin niitä esteitä suu auki, ja alkoi jännittämään. Sanoin Sannalle, että laskisi niitä minulla, koska ei olla pitkään aikaan uffella isoa hypätty, ja halusin vain hyvän mielen itselle ja hevoselle. Aloitin ensimmäisenä ja matka loppui kolmannelle esteelle. Okseri, joka oli sen 110cm ja en saanut sille ollenkaan hyvää etäisyyttä. Sanoin Sannalle, että laskisi ja näin kävi. Okseri laski, ja isoimmasta radan okserista otettiin takapuomi pois, koska itsellä ei rohkeus riittänyt. Ärsyttää, kun tiedän, että hevonen menee ne vaikka 20cm isompana, mutta sitten menee oksereilla pupu pöksyyn.
Saatiin kyllä ihan suht ok rata, siihen nähden että olin aivan kakat housussa. Uffe oli huippu kiltti ja hyppäs vikan ison okserin huonosta paikasta. Pelasti mut, taas!


Ensi viikolla haluan hakee valmennuksessa itselle taas rohkeutta esteillä. Koko talven hypännyt suht pientä, niin mun pitää ottaa itseäni niskasta kiinni ja päästä tästä yli!
En ole aivan varma menisikö 13pvä sunnuntaina Tampereelle Drive-In seuraestekisoihin VAI odotanko sitä seuraavaan viikonloppuun kotikisoihin.

Mitä ootte mieltä? Tampere nyt viikon päästä vai varmuuden vuoksi Niinisaloon kotikisoihin?

Tänään illalla juoksutin tessan pessoalla. Neiti meni todella tasaisesti! Voi olla, että kentän pohja hieman vaikutti..noiden loskakelien jälkeen ja aurauksen jälkeen, kenttä on hieman kova..joten ei paljon kotona kavaletteja isompia hypellä.


Tessan jälkeen menin unaivalla. Työstin sitä pelkästään ravissa. Yritin saada sitä tasaiseksi ja hyvin pohkeelle huomista varten. Nimittäin Anniina tulee kuvaamaan! Siitä kohta lisää ;) palaten unaivaan, sain sillä tehtyä pari aika hyvää kolmikaarista kiemurauraa tasaisella tuntumalla. Oli niin hyvä, että oltais varmaan kouluradallakin päästy läpi :D

Unaivan jälkeen otin vielä zeuksen töihin. Silläkin päätin vain työstää ravia. Alkuun oli hieman intoa piukeena, mutta työstin sillä alas eteen niskasta ja tehtiin pieniä tehtäviä. Alkuun loivaa kiemurauraa, jonka jälkeen pohkeenväistöä keskihaljaisijalla vuorotelleen suuntaa. Vasemmalle pohkeenväistö oli hieman pohkeen takana, joten otin siinä raipan hieman mun jalan avuksi. Tämän jälkeen alkoi tulemaan aika sujuvaakin väistöä :)

 
Niin, huomisesta puheen ollen! Menen hakemaan Anniinan ja lassen aamusta puol 10 meille, joten saadaan kunnon kuvaussessiot kaikista! Menen kaikki hepat huomenna läpi ja otan Anniinasta ja possusta videoa ja kuvia. Meistäkin huomiselle videoa luvassa ja tietenkin paljon aivan huikeen hyviä kuvia!! Jaksakaa odottaa huomiseen ;)

6 kommenttia

  1. Tästä päivästä tulee niin mukava ;) Toivottavasti toi pirun tihkusade nyt vaan lakkais ennen kun tulee valosa....

    VastaaPoista
  2. Niinisalo!!!! Haluun ottaa kuvia teistä, ku ootte niin hieno pari;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei muuta kun sitten vaan meille ;) ei oo kun 5km päässä seuralta ;)

      Poista