Petra Palomäki

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Hengissä ollaan!

Pientä kirjoitustaukoa ollut, mutta nyt palataan aktiivisesti tähän kirjoitteluun!
Tässä tulee pieni päivittely puomitunnilta ja loppuviikosta :)

Torstaina olin uffella pitkästä aikaa Sannan puomitunnilla. Teki todella hyvää mennä kunnolla puomeja esteiden sijaan. Aloitettiin ravissa ympyrällä missä oli neljä puomia. Ravissa haettiin ensi tasaisuutta ja samalla aktiivisuutta pohkeelle. Joka toisella puomilla lisättiin tempoa ja sitten taas puolestaan hidastettiin tempoa. Tuli hyviä siirtymisiä :) sitten taas puomien välissä oli tarkoitus siirtyä käynnille ja jatkaa seuraavalle puomille tasaisesti ravissa. Todella hyviä siirtymisiä! Välillä uffea jännitti, kun piti mennä ravissa kavaletti, kun sen mielestä ne kuuluu hypätä ;D
Laukassa meidän piti saada puomien väliin neljä laukaa, joka oli todella pitkä uffelle. Tämä edellytti suurta laukkaa ja sitä ettei uffe kaadu pohkeen päälle. Alkuun oli vaikea saada laukan rytmi tasaiseksi ja välillä uffe kaatui sisälle. Mutta, kun jatkettiin sinnikkäästi sain sen menemään suurella tempolla pyöreästi :) Viimeisenä mentiin samalla ympyrällä laukassa ja viimeiseltä puomilta postuttiin suoralle linjalle, jossa oli kolme puomia. Niihin piti saada myöskin neljä laukkaa. Sain uffen pysymään aika monta kertaa oikeassa laukassa!
Hiukan tuli molemmille hiki :D en malta odottaa ensi viikon tuntia! Nyt iski taas kauhee treenausinto! Jos ensi viikolla menis hyppeleen ;)


Perjantaina lähdettiin Samin kanssa Turkuun hänen äitinsä tykö. Aamusta siivosin neljä karsinaa ja vein hepat pihalle. Vein kaikille ruoat ja vedet pihalle ja aurasin takatarhaan menevän tien. Anniina oli vallan ihana ja tuli hoitamaan meidän heppoja iltapäivällä! Ruokki, siivos pari kasrinaa ja otti hepat sisälle :) Kiitos paljon!

Lauantaina Heidi tuli takaisin Lapista ja auttoi äitiä samalla tallilla. Äiti oli ollut niin ihana ja siivonnut kaikki karsinat! Joten mun ja Samin tehtäväksi jäi illalla vain heppojen sisälle tuonti ja ruokkiminen :)

Tänään menin aamusta tallille ja siivosin kaikki karsinat! Muutenkin siistin koko tallin puhtaaksi, koska meille tultiin katsomaan ulkokarsinapaikkaa ;) todennäköisesti uusi tulokas tulossa helmikuussa! Sen jälkeen, menin ratsastamaan zeuksella.

Juoksutin sitä hieman ensin, koska saikkuillu melkeen viikon verran, niin päätin ottaa varman päälle. No eihän se ollut mitenkään villi, joten nousin aika nopeasti selkään :) Hitsit se meni hyvin! En muista koska zeus olisi mennyt noin tasaisesti! Koko ajan tasainen tuntuma suussa ja laukassa meni hienosti alas eteen!


Zeuksen jälkeen menin uffella. Tarkoitus oli mennä kentällä, mutta uffella ei pystynyt lumen vuoksi. Uffe kompuroi samantien jos on pienentkin tilsat, joten menin maastoon käveleen. Sieläkin hyvä, että pystyssä pysy. Kyllä zeus pysty, mutta uffe on niin tarkka.. Voi huoh. Todennäköisesti menen huomenna aamusta maneesille uffella ratsastaan sitä sileellä. Tai sitten tiistaina, jos Heidi tulisi silloin mukaan :)


Tänään menen vielä ratsastamaan urcon ja unaivan. Katsotaan miten ne pysyy pystyssä tuolla tilsakelissä... Inhottavaa kun tuli tällaiset kelit! Pakkasta tänne kiitos! Kaikilla on tilsakumit, mutta ei nekään auta aina..

Miten te liikutatte heppojanne näin pahoilla tilsakeleillä? Onko teillä tilsakumit auttanut hyvin? Kertokaa!


4 kommenttia

  1. meidän ravurilla laitetaan kavionpohjaan kaviorasvaa.. auttaa hiemna kun pitää liukkaana eikä lumi ota ihan nii hirveesti kiinni..

    VastaaPoista
  2. Tilsakumit on ihan törkeen hyvät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. meillä on kyllä kaikilla tilsakumit, mutta tuntuu, että noilla kovilla tilsakeleillä nekään riitä!

      Poista