Petra Palomäki

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Kuulumisia ja haaste

Taas on aika vierähtänyt, enkä ole muistanut kirjoitella, mutta nyt kuitenkin pieni päivitys :)
Torstaina oltiin Heidin kans Sannan estevalkussa. Otin neiti tessan mukaan. Alkuun se oli todella kuuma, mutta onneks tehtävien myötä alkoi rauhoittumaan :)
Hypättiin pääsääntöisesti rataa ja pitkiä teitä tehtiin osalle esteistä. Lopuksi mentiin okseri-pysty linja joka oli sitä 90-100cm korkeutta. Vauhtia oli välillä liikaa, mutta katotaan jos ensi viikolla menisi paremmin valkussa!

Kenttä oli loppuviikosta hieman jäässä, joten liikutus oli aika kevyttä. Työstin kaikkia heppoja hyvin käynnissä ja ravissa. Uffella menin pitkästä aikaa ilman satulaa ja jestas se meni hyvin! Laukka oli super hyvä! Taidan mennä pari kolmekin kertaa nyt ilman satulaa jos kerta meni noinkin hyvin. Harvoin satulalla menee niin hyvin, on niitäkin hetkiä, mutta uffe tais nyt olla hyvällä tuulella ;D kuitenkin ens kerralla se on ihan hirvee laukata, mun tuurilla näin käy!

Eipä tässä oikein muuta, sadetta on tullut nyt kaksi päivää putkeen ja tänään kurkku on sen verran kipee, että en taida selkään nousta vaikka pitikin. Muuten en huomenna ainakaan selkään pääse jo olen kipeenä! Noh kyllähän sitä ennenkin on menty buranan voimalla ;D

Tässä vielä haaste jonka sain tästä blogista.

Säännöt:
- Vastaa kaikkiin kysymyksiin (10)
- Haasta 4 blogia


Hirvikankaan Hurjat
Anniina
Sissin omistaja
Papatti (omistajan)

1. Miksi aloitit blogin pitämisen?

Tuntui, että oli pakko jonnekin päivitellä mitä kaikkea heppojen kanssa tapahtuu. Olen aivan surkea ylläpitämään tallivihkoa...se kestää yleensä sen pari viikkoo ja se on siinä..Kirjoittelu jää vähemmälle vihon osalta. Joten päätin sitten perustaa blogin meille. Ja näköjään lukijoitakin on tullut kiitettävä määrä! Kiitos teille!!

2. Oletko kilpailut / millä tasolla kilpailet?

Kilpailen pääsääntöisesti nyt kahdella hevosella, uffella ja tessalla (kuten olette varmaan huomannutkin). Uffella olen kilpaillut (ja kilpailen) aluetasolla esteillä 90cm ja 100cm luokissa. Kenttää mennään tuttaria ja koulua HeB:tä. Tessalla aloitettiin tänä kautena 90cm luokat seuratasolla ja koulua HeB:tä. Ensi kaudella olisi tarkoitus kilpailla yhä uffella samoissa luokissa, tessalla 90cm luokkia aluetasolla ja kenttää jos kaikki menee hyvin niin tuttaria. Koulua HeA:ta. Jos kaikki menee hyvin ja saadaan urco totutettua hyvin traileriin tarkoitus kilpailla sillä HeA:ta ensi kaudella :)

3. Kuinka kauan olet ratsastanut?

Olen ratsastanut aktiivisesti 8 vuotta, eli ihan alusta asti koko ajan ollut hepan selässä! Ei pitkä aika näin ratsastajien kesken, mutta kaikkea on ehinyt jo kokemaan! Aina oppii jotain uutta ja tätä harrastusta jatkan niin kauan kuin mahdollista!


4. Koulu vai esteet?

Ehdottomasti molemmat! Esteillä minulle tulee rimakammo sen 120cm jälkeen, johtuen varmaankin ihan hevosen kapasiteetistakin. Koulua on ihana mennä mutta vaikeaa. Ei ne koulukiemurat ole niin helppoja kuin miltä ne näyttää. Toivottasti jonain päivänä hallitsen molemmat lajit todella hyvin!

5. Valmennus vai kilpailut?

Valmennuksissa pitää käydä, jotta saa hyviä tuloksia kisoissa. Joten taidan pitää enemmän niistä valmennuksista. Sielä oppii aina uutta ja sielä pääsee ammattilaisen silmän alle kritisoitavaksi. Kisoissa sitten yleensä näytetään kuinka paljon niistä valkuista on oikein ollut hyötyä, eikä meillä nyt kovin huonosti ole mennyt :)

6. Poni vai hevonen? Perustele.

Ponit on aivan tajuttoman söpöjä, ja itse en ole kovin isokokoinen, joten isolla ponilla ratsastaminen onnistuukin ;) mutta jos pitää valita, niin kyllä se hevonen on mun ykkösvalinta. Kuitenkin kokoa enemmän, ja monesti enemmän kapasiteettia kuin poneilla. Ja ei ihan heti tuu maa vastaan ;D

7. Onko sinulla ollut hoito- vuokra- tai omaa hevosta?

Noh omia hevosia nyt tuoss aon kuusi kappaletta joten kyllä :D Harmillisesti minulla ei ikinä ole ollut mahdollisuutta hoito- tai vuokrahevoseen Portugalissa. Sielä ei ole oikein tapana tehdä näin kuten Suomessa. Se on joko oma hevonen tai ei..

8. Oletko hypännyt maastoesteitä? Mikä niissä kiehtoo?

Juu ollaan mooonta kertaa Niinisalon mettissä hypelty maastoesteitä, ja muuallakin ;) jotenkin on hienoa vaihtelua, ja maastossa on aina ihana laukata ja mennä kovaa :D plussaa on jos matkalle tulee vielä este! Siinä on tiettyä erilaista jännitystä verrattuna rataesteisiin. En kyllä mitään vaativan kokoisia esteitä uskaltaisi hypätä mutta nuo helpon esteet vielä menee ;)

tessan isoisä

9. Lempi hevosrotusi?

Ette taida arvata tätä! Se on.....Lusitanohevonen! Wow, no joo joo ;) lusitanot on vaan se mun juttu! Upea luonne ja liike. Huippu rotu! Myös kwpn ja holsteiner on mun makuun. En muita estehevosrotuja tulevaisuudessa mietikkään kuin nuo kaksi ;)

10. Korkein hyppäämäsi este?

Korkein hyppäämäni este oli 150cm pysty. Kyllä voin kiittää heppaa kun vei mut yli, vaikka ratsastaja oli aivan kakat housussa! Mahtava Velvet <3!


2 kommenttia

  1. que lindas fotos

    fashionpassionomg.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Miks kisaat pääsääntösesti vaan kahel hepal eiks Urco ja Zeuski oo hyviii estepolleja?

    VastaaPoista