Petra Palomäki

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Mitä hevoseni syö?

Ajattelin nyt jatkaa näitä erikoispostauksia sen verran ja tehdä postaus meidän hevosten ruokinnasta!

"ruokaa minulle NYT!"
Kaiken ruokinnan tärkein osa on hyvä heinä! Meillä on ollut onni, että saatiin hyvää heinää tehtyä tänä vuonna. Unaivalle kastelen heinät joka kerta sen yskimisen takia :) heinän lisäksi kuuluu hyvä vesipiste ja rehut. Kaikki saavat samaa ruokaa kolme kertaa päivässä. Jotkut saa välillä hieman lisämömmöjä, mutta pääosin kaikki saa samaa.

Meidän hevosten ruokintaa kuuluu kaikille kaura. En ole huomannut kaurassa minkään näköisiä haitta vaikutuksia meidän hevosiin, kuten kuumumista jne. Ja kaiken lisäksi kaura on edullista! Kaikki saavat aamulla ja illalla ½l kauraa.


Kauran lisäksi laitan vajaa ½l mysliä sekaan myöskin aamuin illoin. Käytän Special-M täysrehua, joka on ollut hinta/laatu suhteeltaan täydellinen valinta meille, siinä on kaikki mitä meidän hevoset tarvitsevat! Ja kaiken lisäksi näyttää ainakin herkulliselta!

Illalla sitten lisään unaivalle ja uffelle valkosipulijauhetta joukkoon. Unaivalle annan 2 mittaa ja uffelle 1 mitan jauhetta. Uffelle annan välillä myös sellaista hyvää öljyä, joka vahvistaa jänteitä ja pitää ne terveinä. Sitä tosin annetaan vaan harvemmin, tai kuureissa. Sitä vain 1 mitan.




Kaikille tietenkin sitten joukkoon herkkuja! Omenoita ja porkkanoita olen antanut niin usein kun olen muistanut ostaa kaupasta. Leipää annan useammin kun sitä meiltä jää itseltäkin kuivumaan paljon hepoille :) Uffelle kelpaa vain ruisleipä. Nirso niin kuin omistajansa ;D


Nyt on Racingin Proteini päässyt loppumaan, ja pitää mennä ostaan lisää. Sitä olen antanut kaikille joka päivä 2dl. Varsalle 3dl proteinia ;) Siitä ei nyt sitten ollut kuvaa, mutta kyllä kaikki te tiedätte minkä näköistä se suurin piirtein on ;)!

Kaikkien rehujen sekaan annan jokaiselle vielä 1dl Black Horsen kivennäistä. Pyrin myöskin kerran viikkoon tekemään jokaiselle pellavalimaa noin 1l verran (kuvassa pelkkä jauho, se liuotetaan n.30min lämpöseen veteen ja sitten vasta on valmista).


Lopuksi otin kaikista paitsi uffesta kuvan kun olivat tallissa :)






2 kommenttia