Petra Palomäki

perjantai 3. elokuuta 2012

Ahkeraa treenaamista

Koko viikko on kyllä ollut aika "uffepainoitteisempi". Ollaan niin paljon nyt treenattu sinne Alavuden kenttäkisoihin (jotka ovat siis nyt sunnuntaina) ja haluan, että hevonen olisi sitten huippukunnossa silloin :)
Muitakin olen liikuttanut, mutta kevyesti. Niistä kohta lisää, mennään kuitenkin uffeen ensin ;)

Eli siis tiistaina olin uffella Sannan estevalmennuksessa. Pelkäsin jo iltapäivällä, että sade iskee juuri meille silloin, mutta kas kummaa, ei näin käynyt! Onneks..! Uffe oli aika hyvä! Aloitettiin laukkapuomeilla ja tempon vaihtelulla laukassa. Tehtiin puomien väliin 3-, 4- ja 5-laukkaa ja välillä ton kolmen laukan kanssa tuli pula kun uffella ei ole sitä pisintä laukkaa.. mutta loppujen lopuksi saatiin sekin onnistumaan! Jatkettiin sitten aika lailla suoraan rataharjoituksilla ja esteet nousi sinne 100-110cm pintaan. Ja hyvinhän se uffe meni! Kaikki yli ja välillä kun en osannut tuoda sitä kunnolla esteelle, uffe oli kiltti ja hyppäs silti <3


Keskiviikkona jatkettiin, mutta kouluratsastuksen parissa. Mentiin jälleen Sannan valkkuun ja kyllä oli meinaan onnistunut valmennus! Tehtiin paljon keski- ja lisättyäkäyntiä, sitten ravissa keskiravia. Siinä sain todella hyvin vinkkejä oman vartalon suhteen. Pitää muistaa siis sunnuntaina pitää käsi rauhallisena paikallaan ja rentoutua, niin hyvin pitäisi venyä ;) laukassa tentiin voltteja ja hieman vastalaukkaa. Uffe vaihtaa aina niin herkästi, joten tämä oli meille oikein hyvä tehtävä! Tietenkin sinne väliin otettiin pituushalkaisijalle tuloa suorassa. Nekin meni ihan hyvin :)

Torstaina menin sitten hyppään uffella maastoesteitä. Verkkasin sen oikein kunnolla ja ajttelin sitten aloittaa ensin yhdestä uudesta harrasteen esteestä..ouh nou..huono valinta. Olisi pitänyt ottaa pari muuta hyppyä alle eka ja sitten mennä sitä uutta. Siika päätti tehdä stopit sille kun eihän sen mielestä tollasta estettä voi hypätä mitä ei olla ikinä ennen hypätty, ja vielä eka hyppy! :D Mutta tokalla herra meni sitten kun komensin sitä ja ei sitten tullut sen jälkeen sen kummempia epäröimisiä millekkään esteelle. Mentiin koko tuttarin rata ja sitten lopuksi kaksi helpon estettä. Kerran teki aivan ihme loikan sille vikalle helpon esteelle, ja se aivan minun syytä. Uffe oli taas kiltti ja hyppäs sen vaikka olis pääsy helpommalla ja kieltänyt. Jäin odottaan liikaa ja toin sen pohjaan, mutta tokalla kertaa saatiin jo hyvä etäisyys ja sen huomasi hypyssäkin! :)

Tessan tilanne on seuraava...tilasin tänään sitä D-itch rasvaa sille kun vanha loppu jo keskiviikkona..ja voi ei mitä se on jo saanut aikaan.. Ei satulavyötä oikein pysty laittaan kun juuri siitä kohtaa on kärpäset kiusannu ja se on rapsuttanu itteensä siitä aika rajusti ja sen naama on aivan tajuttoman hirvee...iho on auki ja mulla ei ole kun pelastuksena joku agrista ostettu iho-ja haavavoide mistä ei ole melkein mitään apua. Paitsi kun sitä pistää sentin kerroksen päälle.. Joten maanantaina saan vasta sitä rasvaa.. Onneks se on niin hyvää rasvaa, että tessan haavat on ummessa jo tiistaina tai keskiviikkona :)


Urcolla menin eilen ja mun on pakko sanoa, että melkein itku tuli kun se meni niin HYVIN! :3 en muista koska olisi ollut noin kuuliainen, kiinnostunut ja aktiivinen :) tehtiin keskikäyntiä, ravissa keskiravia, koottua ravia, laukassa voltteja, vastalaukkaa, vaihtoja kaikkea. Super hyvä oli kaikin puolin!
Zeusta olen juoksuttanut melkein koko viikon pessoalla :) tekee todella hyvää sille, ja käyttää paremmin selkälihaksiaan :)

5 kommenttia

  1. Mistä tuota rasvaa voi tilata? :) omalla tammalla on tosi herkkä iho ja ollut haavoja jo kauan eikä mikään tunnu auttavan :l ikävästi vielä satulavyön kohdassa. Auttaisikohan tuo mitä tilasit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis mulla on ollu tota rasvaa jo kolme vuotta ja sanon näin kesäihottumatamman omistajana että se on AINOA RASVA JOKA TEHOAA OIKEASTI! Jos iho on auki, laittaa sitä, ja seuraavana päivänä haavassa on jo v.punainen iho päällä! Täältä saa tilattua. On hieman kallis, mutta ainoa joka tehoaa :) http://www.scanhd.fi/ryhma/24/tuote/26

      Poista
    2. siis anteeksi tässä oikea linkki. Olin hätänen ja klikkasin väärää linkkiä :)
      http://www.scanhd.fi/ryhma/24/tuote/27

      Poista
  2. oletko koittanut erilaisia tervarasvoja? Vois hätäapuna euttaa hiukan ötököihin ja paarmoihin, ainakin meillä on tehonnut hyvin ja sitä saa melkeinpä mistä vaan... =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu mutta ei ne auta kun sen pari tuntia meillä :( parasta on tuo D-itch:n ihottumarasva!

      Poista