Petra Palomäki

torstai 12. tammikuuta 2012

Vastauksia kysymyksiinne :)

Tässä nyt niitä vastauksia kysymyksiinne jotka te ahkerasti pistitte tulemaan!

1. Korkein hyppäämäsi este? Entä rata kotona/kisoissa? Tavoitteesi ensi kaudelle? :)

Korkein hyppäämäni este ylittyi noin 3-4 vuotta sitten kun ratsastin yhtä tammaa (joka meidän piti ostaa..) nimeltä Velvet. Esteen korkeus oli huimat 150cm ja yli mentiin mallikkaasti. Tamma olisi hypännyt vaikka 50cm isompana mutta ratsastajalla meni pupu pöksyyn :D
Ratana olen mennyt yhdellä hepalla Portugalissa 120cm tosin kotona :) rata ei ollut kuin 6 esteen rata mutta on sekin jo jotain :D kisoissa en ole mennyt kuin 100cm :)
Tavoitteeni ensi kaudelle on jokaisella hevosella eri. Laitan listan:
Ufano - esteita 90-100cm mahdollisesti pari 110cm rataa. Koulua HeB-A ja kenttää tuttaria.
Urco - koulua HeA ja jos hyvin sujuu niin VaB?
Zeus - esteet 90cm, koulu HeB-A, kenttä harraste/tuttari
Condessa - esteet 80-90cm, koulu HeB, kenttä harraste
Unaiva - astutetaan urcolla uudelleen :)

2. Paljon sulla on muuta vapaa-aikaa hevosten lisäksi. tarkotan että vieks hevoset sun päivän kaiken vapaa-ajan vai kerkeetkö paljonkin olemaan kavereiden kanssa jne.?
onko sulla jotain isoja tavotteita jonkun sun hevosen kohdalla?
opiskeletko jossain? Onko hevoset ollu aina se sun juttus vai onko sulla ollut muita harrastuksia?
miks juuri lusitanot, onko siihen joku erityinen syy kui teillä on pelkkiä niitä? :)


No siis vapaa-aikani menee melkein kokonaan hevosiin, mutta se ei tosiaankaan tarkoita ettenkö voi tehdä muuta! Kaverit tietää, että en voi noin vain lähtee reissuun tai jonnekin. Mutta saan aina hyvin järkättyä aikaa ;) viikonloppusin käy iltasin baarissa kavereiden kanssa ja bileitä järjestetään myös ihan mukavaan tahtiin. Tosin kaiki tapahtuu iltasin ;) joskus äiti pelastaa ja hoitaa aamutallin :D Mutta en oikein kaipaa sitä koko ajan olemista kavereiden kanssa. Pidän tietysti niiden seurasta! mutta joskus on hyvä vain olla yksin :)
Tavoitteeni on korkealla tessan suhteen. Nyt kun se on osoittautunut erittäin fiksuksi (vaikka onkin kuuma ja villi) niin olen niin innokas valmentautuun sillä ja katsomaan kuinka pitkälle päästään!
Opiskelen Kankaanpään yhteislyseossa.
No siis hevosiin tutustuin vasta 11-vuotiaana. Ennen sitä rakastin autoja, moottoripyöriä ja juoksu oli mun ykkös juttu! Olin koulun nopein juoksija 100m:llä. Kun olin menossa edustaan meidän koulua (n.1250 oppilasta) pari-kolme päivää ennen polveni meni aivan p****ksi...Nivelsiteet meni niin huonoon kuntoon, ja silloin tiesin, että en ikinä ikinä juoksisi. Oli elämäni kamalin päivä... Mutta kun tutustuin hevosiin tiesin, että tämä on mun juttu ;)
Miksi lusitanot? Hyvä kysymys :D me oltiin aina vaan päätetty, että mulle ostetaan ensi hevoseksi portugalilainen perinteinen rotu, eli lusitano. Siitä se rakkaus sitten lähti näihin muihikin ;) Seuraava hevonen jos jonain päivänä hankin tulee tosin olemaan kwpn :D jos sais kunnon 130-140cm hyppääjän ;)

3. Aijotko hankkia vielä varsoja teille?

Kyllä aiotaan. Tänä vuonna Unaiva astutetaan jälleen urcolla kun tuosta grandulasta tuli noin hyvän näköinen :) ja tessa astutetaan joskus jollakin hienolla estehevosella. Se olisi mun unelma :D

4. Kuka/ketkä on valmentajasi?
Lempi varuste?
Kisaatko kaikilla hevosillasi?
Liikutatko kaikki hevosesi itse?
Ratsastaako kukaan muu hevosillasi?

Valmentajani tulee ikuisesti olemaan Mario Oliveira. Vaikka hän asuukin 3000km päässä hän on se joka minut on saanut tähän asti. Suuri kiitos menee tietenkin myös Siltakorven Sannalle joka on meitä koutsannu tässä vuosien aikana :) ja nyt Kaartisen Eeva myös valmentaa minua ja urcoa eteenpäin :)
Lempivarusteeni on ehdottomasti estesatulani!
Nyt tänä vuonna on ainakin tavoite kisata noilla neljällä :)
Kyllä muutkin ratsastaa! Heidi menee usein urcolla kun urco on niin kiva ja helppo. Zeus on vähän kinkkinen. Anniina meni sillä joskus ja hyvin meni pari päivää. Kolmannella se yritti heittää Anniinan alas :D kaverini Anni ratsasti paljon meillä vuosi kaksi sitten. Mutta uffella en anna kenenkään muun mennä kuin ammattilaisen. Jos joku pilaa sen niin vain minä :D Mutta muut ratsastan kyllä itse :)

5. Visainen kysymys: lusikka, hanska vai täytesämpylä? :D

No siis tähän täytyy sanoa että HANSKAT on perseestä! Lusikat on parhaita :3! Täytesämpylällä pääsee lujaa mutta lusikoissa on se jokin mistä pidän enemmän :_D

6. Mistä on tullut Ufanolle lempinimi siika? :D

Jaa-a! Kuulkaas se tais olla sillon kun koulussa oli jokin huono vitsi jostakin 2t siiasta. Ja sitten sanoin kerran vahingossa uffea siiaksi ja on pysyny :D se onkin ihan siian näkönen x)




Jos tulee vielä kysyttävää laittakaa tulemaan :D oli niin kiva muistella kaikkia tollasia vanhempia juttuja!

3 kommenttia

  1. Kuka on parhain heppasi?
    Oliko ufano eka hevosesi?
    Kuinka monta vuotta hevosesi on olut sinulla?

    VastaaPoista
  2. Hahaha toi mun kysymyksen vastaus xDD

    VastaaPoista
  3. Ninnu: Kiitos paljon! Niin itselläsikin!

    VastaaPoista