Petra Palomäki

torstai 29. syyskuuta 2011

Lainasin tämän kyselyn kaveriltani Anniinalta ( http://www.sadetutka.blogspot.com/ ), joka löysi tämän kyselyn eräästä toisesta blogista :) oli pakko tehdä kans kun oli vain niin kiva!

Mielummin... 

Ostatko mielummin yhden merkkivarusteen vai monta halppis varustetta? 
○ Hmm..kun itsellä on noin monta hevosta, rahat ei vain yksinkertaisesti riitä ostamaan kaikille huippu hyviä satuloita, tyyliin jokaiselle Dyonin tai Stubbenin suitsia :/ mutta onneksi löytyy sellaisia liikkeitä mistä löytyy monesti suht. hyvää laatuua edulliseen hintaan (hööks). Joten kyllä, ostan sieltä mieluiten kaiken mitä tarvitsen. Pyrin ostamaan monta samanlaista tuotetta edullisemmin  kun yhden kalliimman. Kun on enemmän, tavarat pysyvät paremmassa kunnossa, kun että käyttäis samaa koko ajan :)

Jos saisit valita ostaisitko mielummin yhden hyvin koulutetun ja valmiin hevosen vai kaksi vähän halvempaa projektia
○ Ehdottomasti kaksi vähän halvempaa projektia. Itseä kiehtoisi suuresti jos projekteilla olisi hyvä hyppysuku ja osoittaisivat molemmat todella paljon potentiaalia sekä kenttä- että esteratsastukseen ;) siinä olisi paljon motivaatiota tehdä töitä sen eteen että jonain päivänä voisin kisata itse "koulutetuilla" hevosilla isoissa luokissa ja vielä sijoittuen ;) mutta toisaalta jos heti haluaisin esim. 130cm radoille niin ostaisin sen valmiin koska projektien kanssa menee vähintään se kaksi vuotta (riippuen hevosesta) jotta päästäisiin tuolle tasolle.

Menetkö mielummin hieman liian helppoon vai hieman liian vaikeaan luokkaan kilpailuissa? 
○ Riippuen hevosesta. Esim koulukisoissa, uffella menisin sen helpomman luokan koska sen laukan kanssa on niin paljon töitä että vaikeammassa luokassa pisteet romahtaisivat täysin laukan takia. Mutta urcolla taas vaikka en ole sillä kisannut voisin suoraan mennä vaikka Helppo A:han kun tiedä että hevosen kapasiteetti ei ihan heti jää esteeksi ;) Taas estekilpailuissa kun tosiaan noilla hevosilla on tuo kapasiteetti suurimpana esteenä, niin uffella menen ne mihin se pystyy. Molemmilla hyvä mieli :) mutta jos olisi isompien luokkien hyppääjä ja varma hevonen niin isompia ratoja vain ;))

Oletko koskaan...

Oletko koskaan itkenyt hevosesi vuoksi? 
○ aika monta kertaa..

 Oletko koskaan ollut kateellinen jollekkin hevosystävällesi? Ja miksi? 
○ Hmm en heti varsinaisesti kateellinen ole ollut. Mutta joskus olen ollut kateellin kun olen halunnut estehevosen ja kaverillani oli niin hieno ja hyvä. Mutta tiesin että en saisi sellaista vielä moneen vuoteen (enkä tiedä vieläkään..kärsivällisyyttä kärsivällisyyttä!).

Oletko koskaan antanut kavereittesi (jotka eivät ratsasta vakituisesti) ratsastaa hevosellasi? 
○ kyllä :) uffe on toiminut kaikkien aloittelijoiden vakituisena ratsuna x)

Oletko koskaan yrittänyt hypätä liian isoa estettä? Mitä siitä seurasi? 
○ Hmm..joo silloin kun ratsastin erästä estetammaa Velvettiä (jonka minun piti ostaa mutta mies ei ihan myynyt minulle sitä niin halvalla, ja kuulin viime vuonna että tamma myytiin ranskaa halvemmalla kuin mitä tarjottiin..arvatkaa ottiko hieman päähän!) ja valmentajani nosti ja nosti koko ajan okseria kunnes se oli sen 155cm ja yksinkertaisesti tuli pupu pöksyyn ja en pystynyt enään. Este oli niin ison näköinen (hevosen säkä n.162cm) ja mun oli pakko itse kieltää esteelle :D tamma olisi mennyt sen vaikka veilä 20cm isompana! mutta hypätiin sitten sama este ilman takapuomia ja korkeudeksi jäi silti se 150cm :)

Milloin viimeksi...


Milloin viimeksi tipahdit hevosesi selästä? Miten se tapahtui? 
○ Taisi olla viime talvena kun uffelle oli tullut haava säkän kohdalla kun loimi oli hiertänyt sen auki. Ja menin sitten siialla ilman satulaa kentällä. Istuin ison viltin päällä selässä ja viltti alkoi valumaan huonosti sivulle pepusta. Laitoin ohjan kaulalle ja käännyin korjaamaan vilttiä. Ohjat osuivat haavaan ja heppahan lähti suoraan laukkaan ja minä en ehtinyt kun hieman ottaa ohjasta kiinni kun käännyin ja huomasin nopeasti olevain lumihangessa :D

Milloin viimeksi halusit myydä hevosesi esim. suutuksissasi? 
○ No ehkä kaksi viikkoa sitten kun zeus oli niin huono, niin huono kun olla ja voi ja ei millään antanut periksi. Muutenkin oli huono päivä ja tuntui niin siltä että mikään ei enään ikinä onnistu ja luovutan! Onneksi talliseura pelasti hetken ja sai oloni paremmaksi ja nyt hän zeus on kuin toinen :)

Milloin viimeksi kaduit jotain omaan ratsastukseen liittyvää? Ja miksi? 
○ Hmm..silloin kerran kun uffe ei suostunut millään nostamaan ja laukkaamaan kunnolla. Minä väänsin ja väänsin poru kurkussa sen kanssa varmaan 2h tuntia kentällä ja mikään ei onnistunut. Uffe arkoi niin paljon pohjaa ja en tajunnut mitä hevonen yritti minulle suoraan sanoa. Kadun sitä päivää suuresti elämässäni. Tuntui niin karulta ja aivan kamalalta jälkeenpäin!


Milloin viimeksi kävit tallilla? 
○ kolme tuntia sitten :D
 Milloin viimeksi siivosit hevosesi karsinan? 
○ Neljä tuntia sitten ja joka päivä :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti