Petra Palomäki

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Pirkko Herdin valmennuksia

Tämä viikonloppu meni jälleen kokonaan Pirkko Herdin este- sekä kouluvalmennuksissa.

Lauantaina oli luvassa lassella ja zeuksella estevalmennukset :)
Menin ensimmäiseen valkkuun lassella ja poika käveli suoraan koppiin kotona sekä maneesilla! Eka kertaa kun yksin kuskataan :D No lasse toimi kun unelma. Täydellisesti pohkeella verkassa.
Aloitettiin 3 minipystylla (innari välillä). Piti tulla niitä eka isolla ympyrällä ja sitten pienentää se isoksi voltiksi :) Nämä olivat hankalia lasselle kun ei meinanut pysyä puomien keskellä vaan koko ajan kaatui mun pohkeen päälle. Mutta kun homma alkoi sujuun niin helpotti :) Sen jälkeen mentiin pelkästään kerran pari suora linja pysty-4laukkaa-vesimatto okseri :) Lasse meni ekalla sen yli! Ja tokallakin! :D Mutta kun toisesta suunnasta tuli niin vasta kolmannella yli -.-' hohoho :D Noo-o kyllä se tästä vielä ;)
Tehtiin lopuksi rataa jossa piti aika paljon taivuttaa ja kiemurrella :D Lasse suriutui oikein mainiosti siitä :) Loppu rata oli pieni (90cm) mutta ei sen aina mikään korkea tarvitse olla. Pike kehui kovasti poikaa hienoksi ja taitavaksi! Nykäsen Hanna kehui että lasselle on tullut hurjasti lihasmassaa :D Kai toi hyppely sitten jotain tulosta on tuottanu ;)

Zeuksella menin sitte illalla valkkuun. Tehtiin aika lailla samoja asioita kun mitä lassella mutta lopussa rata oli lyhyempi :) Zeus oli yllättävän hyvä noilla innari pystyillä! Suorilla linjoilla oli vaikeeta saada se tietty laukka määrä, tahtoin aina tulla yksi laukka lisää :/ mutta kyllä se tästä :)
Puolet radoista meni nauraen koska herra veti kyllä semmosia kamikatze hyppyjä että huhuh! Silloin kun sen piti hypätä kauempaa se ottikin pienen töpö askeleen ennen estettä x) ja taas kun luulin että se ottaa sen töpö askeleen veti sittenkin kamalan kaukaa :D
Kaiken kaikkiaan olen erittin tyytyväinen molempiin :) Suoriutuivat hienosti kaikista tehtävistä :)

Tänään oli sitten vuorossa kouluvalmennus uffella.
Nousin selkään ja aloin pikku hiljaa taivutella uffea. Olin vähän aikaa että " ei hemmetti tää on jäykkä joka suuntaan! Toivottavasti ei ole tämmönen koko tunnin :o" No eihän se sitten ollu vain päinvastoin! Aluksi mentiin nelikaarista kiemurauraa. Uffe oli hienosti avuilla ja taipuin todella hyvin. Sen jälkeen oli vuorossa pohkeenväistöä ja ravilisäystä. Oikealle pohkeenväistö sujui paremmin kuin vasempaan (vasempaa ohjaa ei tahtonut tulla hyvin tuelle :s) Ravilisäyksessä poika oikein lähti! En meinannut pysyä kyydis :D piti huijata ja keventää hihhih :P mutta takasilla pitää vielä oppia polkeen enemmän allensa :)
Sen jälkeen tehtiin laukkatyötä. Piti tehdä koko rata leikkaa keskilaukkaa ja siirtyä lopussa raviin. Sen jälkeen päädyssä ravissa voltti ja taas uudestaan toiseen päätyyn nostaan laukkaa ja tekeen samaa :) Aluks ratsastaja ei meinannut tajuta että minne asti piti laukata, koko ajan mentiin eri kohtaan :D mutta kolmas kerta toden sanoen ;) Pike kehui siinä uffea!
Uffe oli siis kuin enkeli taas! Tuli niiin mahatava fiilis kun sain hepan meneen erittäin hyvin :)

2 kommenttia

  1. Oho, vai että kehuttiin Lassea... ;) Hieno mies!! ♥

    VastaaPoista
  2. olin kans että aijaa :D oho kiva kiitos x) se on :))

    VastaaPoista