Petra Palomäki

lauantai 22. tammikuuta 2011

pelko pois !

Juu todellakin tänään voin sanoa että ylitin pelkoni (melkein kokonaan) oksereitten suhteen.
Olin tänään uffella sannan estetunnilla ja mentiin aika paljon pieniä (3-4 esteen ratoja) aluks. Ensin piti mennä puomi-pysty-puomi. Ja siika meni hienosti siitä :) jotenkin etäisyydetkin toimi paremmin kun oon menny possulla :)) <3 Sitten se muutettiin puomi-okseriksi ja sen lopussa korkeus jtn 100cm. Okserilta piti kääntyä vasemmalle ja mennä porttipystylle. Siinäkin ihan hyvin, pari kerta ennen porttia poika vähän lisäs liikaa vauhtia niin tuli töpöaskel, muuten hyvin.
Pori,alue-estekisat-meidän eka 100cm rata 0/0vp
Sen jälkeen piti mennä kukkaruukkupysty-paaliokseri (2 lyhyttä laukkaa)-5 pitkää laukkaa-lainepysty. Vähän oli pari kertaa ongelmia mahtua sarjalle kun piti tulla niin hitaasti ja heti sen jälkeen lisätä huimasti vauhtia :D
Tän jälkeen oli sitten vesimattopysty-6 laukkaa-okseri/pysty sarja. Sarjalle piti tulla aika uran kautta ja tehä hyvä tie nopeella kaarteella. No problem, paitsi että ekaks kyttäs sitä lainetta niin tuli siihen pohjaan niin sitten tuli sarjallekin pohjaan. Mutta sitten tuli jo hyvin kaikille :))
Tämän jälkeen esteet nostettiin n.90cm-100cm korkeuteen. Rata oli seuraava: 1. okseri ; 2. porttipysty ; 3. kukkaruukkusarja ; 4. lainepysty ; 5. tiukka kurvi lainepystylle ; 6. banaanilaatikkosarja ; 7. porttipysty toisesta suunnasta ; 8. eka radan okseri todella tiukalla kurvilla :)
Ne ekat radat oli kyllä niin sähläämistä kun uffe juoksi koko ajan esteen jälkeen alta pois, mutta sekin korjautui vikalla radalla hienosti, ja poika jaksoi odottaa :D
Ja iiiiihan viimeiseksi mentiin pelkkää sitä radan ekaa okseria.. Siika hyppää ja hypäää ja hyppää....ja hyppäää.. kunnes este oli n.125cm okseri! AAh se oli iso, mutta kerrankin sanoin ittelleni että " perhana! nyt me sitten oikeesti mennään!". Kolme kertaa siika kielsi kun en saanu millään hyvää tietä sille, niin turha huonolla tiellä edes yrittää hypätä noin isoa estettä (meille jo iso ;D). Niin sanna otti sitten takapuomin pois ja satiin siika kaks kerta siitä pystystä yli. Sanna laitto puomin takas ja... PONNISTUS!..Hui se hyppäs korkeelta! Takajalat kolautti ylhäältä päin puomiin mutta ei tippunu! :)) Kai kun jos hyppää vaan ylös niin pitää sieltä alaskin tulla :DD Uffelle vaikeeta saada nopea ponnistus mutta meni yli :))
Sanna laski sitten okserin n.110cm korkeuteen mikä ei tuntunu enään yhtään pieneltä! :oo Ja sitten se viimenen hyppy, jestas kun se oikein avas ne takajalkansa sinne ylös kunnolla! Mahtava fiilis nyt! :))

Muistan erään ihmisen joka väitti vahvasti ja sanoi että "lusitanolla on sitten sun tyttö iiihan turja hypellä, ne ie hyppää mitään!"...jaa-a jokaisella oma mielipide mutta mun mielestä toi oli jo ihan arvostettava saavutus uffelle :) <3 mä oon niin ylpee siitä!

Huomenna sitten lassella sannan estetunnille :))

2 kommenttia

  1. siika oli oikein kone! En oo ikinä hypänny noin isoo sillä ikinä ^^ katotaan mitähän possun kans tnä ;)) äiti ottaa videota

    VastaaPoista