Petra Palomäki

CONDE BALOU


"Mestari"
synt. 26.6.2015
Puoliverinen ori

Emä: Condessa
Isä: Balou du Rouet
i.i.: Baloubette du Rouet

Unelmieni täyttymys

Olen aina toivonut itselleni sitä unelmien estehevosta. Totesin useamman vuoden jälkeen, että todennäköisesti varaa valmista ei ole ostaa, joten se on tehtävä itse alusta saakka. Tästä lähti unelman tavoitteleminen. Monta vuotta siinä meni ennen kun koin itsekin ehkä olevani valmis sitä kasvattamaan. Emäksi olin miettinyt aluksi Unaivaa, mutta Tessan kehittyessä ja sen kapasiteetin kuoriutuessa esille, päätin sen olevan oikea valinta emäksi. Vuonna 2014 keväällä aloitettiin pistämään varsulia alkuun mikä ei todellakaan ollut helppoa. Tessa ei tiinehtynyt helposti ja vietimme useita kertoja viikossa oriasemalla. Vihdosta viimein heinäkuun lopussa Tessa todetiin tiineeksi ( 4 kk:n yrityksen jälkeen ) ja enää ei voinut muuta kuin jännittää lisää.

Unelmani toteutui 26.6.2015, kun Tessa varsoi tämän komean orivarsa maailmalle. Terve ja siro varsa, josta olin unelmoinut kauan. Kaikki on mennyt toistaiseksi ongelmitta ja varsa kasvaa päivä päivältä. En olisi luonteeltaan parempaa varsaa voinut toivoa! Alla lisää emästä ja isästä.Condessa (emä)Vähän tessan suvusta lisää:


Yacht
Go-Go

Balou du Rouet (isä)

Kuvahaun tulos haulle balou du rouet

Miten päädyin tähän oriin?

Toivelistalla on aina ollut: komea, hyvän hypyn omaava ori ja sellainen, joka periyttää rauhallista ja hyvää luonetta jälkeläisilleen. Minulla oli kaksi vaihtoehtoa oikeastaan tessalle, Balou du Rouet tai Quality Time. Quality Time orissa oli sitä komeutta ja samalla rakenne oli hyvä vastapaino tessan massiiviselle ja paksukaulaiselle tyypille. Tuo ori on todella siro ja hyppy aivan loistava. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin, kun muutamia jälkeläisiä löysin ja niistä ei nyt ihan niin helppoja tullutkaan.. Tietenkin yksilöitä ovat kaikki, mutta en halunnut ottaa riskejä. Joten jäljelle jäi tämä paljon komeampi ori eli Balou du Rouet. En kadu päivääkään päätöstäni. Sain upean varsan! Tässä vielä lisää orista:


Baloubet du Rouet10 kommenttia

 1. Jes, olet tehnyt tällaisen! Tosi kiva, pitkään tätä olin käynyt sulta vakoilemassa, kun hevostesi rotu on minulle todella paljon vieraampi, niin tämmöinen kiinnostaa :) Jännää nähdä mitä tällaisesta yhdistelmästä syntyy! Onnea varsan odotteluun sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Vihdoin sain kunnolla aikaa tämän toteuttaa :) innolla jään odottamaan, lusitanoista on tullut erittäin hyvä päisiä hevosia, joten samaa toivon varsalle :)

   Poista
 2. Kivoja nämä varsaprojektin koonnit ja upea isä ori kuten myös mielenkiintoinen yhdistelmä. Jään seuraamaan tätä. Kiitos Heidille lukuvinkistä!

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintonen yhdistelmä!

  VastaaPoista
 4. Huomaathan, että Sukupostista ei saa kuvia kopsata, tuon Josénkin ottaman kuvan alla lukee selvästi:

  "Kaikki Sukupostin kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Kuvia ei saa kopioida esimerkiksi Facebookiin, Twitteriin, omille kotisivuille, virtuaalitalleille ym. ilman kuvaajan kirjallista lupaa.
  Kuvia saa kopioida yksityiskäyttöön, esimerkiksi omalle tietokoneelle.
  Kuvien suoralinkittäminen on ehdottomasti kielletty. Mikäli linkität kuvan toiselle sivustolle, linkitä koko galleriasivu (tämä sivu).
  Useiden kuvaajien kuvat ovat luovutettavissa myös median (lehdet yms.) käyttöön. Ota yhteyttä suoraan kuvaajaan." Ellet sitten saanut häneltä lupaa? :)

  VastaaPoista
 5. Onpa suloisia 😍 Voiko kopioida jtn kuvia (varsasta) instagramiin? Jos kerron miltä nettisivuilta 😳

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu voit, kunhan linkität kaikki kenen hevonen ja mistä otettu :)

   Poista