Petra Palomäki

maanantai 3. heinäkuuta 2017

Varsan kasvupyrähdys!

Heippa vain kaikille! Hieman olen nyt ollut hiljaisempi blogin poulella näin kesällä, koska kuvaajia on niin hankalaa saada niin ei ole oikein mielenkiintoa kirjoitella niitä ja näitä ilman kuvia. Asiaan kuitenkin lähiviikkoina tulossa muutosta, kun Anniina hieman jo lupaili tulla kuvaileen kun ratsastelen.


Mutta nyt haluan teille päivittää miten Mestari on edennyt eteenpäin! Se pääsi jo melkein kuukausi sitten laitumelle ja ennen sitä se oli todella hoikka. Heinää söi enemmän kun kukaan muu, mutta silti massaa ei vaan meinannut kovin hyvin kertyä. En ollut huolestunut, koska muuten varsa voi hyvin niin tiesin, että viimeistään kun laidunkausi alkaa niin herrä alkaa kasvamaan.En ollut sitten ihan varautunut siihen, että jätkä oikeesti räjähtää melkein käsiin tuon kasvun kanssa! Voidaan sanoa suoraan, että se on leveyttä kasvanut puolet vaikka korkeutta ei onneks niin kovin paljon. Tällä hetkellä sen säkä huitelee siinä jossain 160-162cm mitoissa. Takakorkeutta vielä löytyy, mutta ei enää niin paljon kuin mitä esimerkiksi alkuvuonna.

Olen vallan juoksuttanut nyt sitä kapsonilla, sillä suitsien kanssa odotan Anniinaa meitä taas auttamaan. Haluan, saadaa siinä ahdistavassa mielentila molemmilta pois sen jännityksen. Haluan opettaa Mestarin luottamaan minuun enemmän ja siksi mielummin odotan kuin lähden hätiköiden ja väärällä energialla sitä kouluttaan. Suitset sillä on jo ollut päässä, mutta haluan sen ottavan ne rennosti ja omasta tahdostaan suuhun. Kapsoni on tosin ollut niin hyvä noissa työhommissa, että ihan sama vaikka suitsia ei ole päässä. Välillä on parempia päiviä ja mm. ne jalkojen nostot menee todella hyvin ja hevonen pystyy olemaan rento ja keskittyy asiaan. Joskus on sitten niitä, kun keskittyminen on jo alusta asti täys nolla niin en edes halua alkaa tappeleen sen kanssa...

Alla olisi nyt sitten muutoskuvaa vajaan 3kk ajalta!Pääasia, että se kasvaa ja etenee omaa vauhtiaan eteenpäin. Ravipuomeja herra onkin jo mennyt liinassa ja aikas taitavasti se niitä meneekin! Ajattelin jos irtohypyttäisin sitä taas joku päivä, jos saisin vaikka viikonloppuna Topin kuvaamaan kun meikäläinen juoksee varsan perässä :D Tie sitten kenellä enemmän hiki siinä vaiheessa (taitaa olla mulla...).

 On se silti vaan niin mahtava hevonen kun sille päälle sattuu. Toisaalta ei ne hyvät hevoset yleensä kovin helppoja ole, joten mulla on aika hyvät fiilikset tämän äijän suhteen! Ai niin ja Mestarilla oli tosiaan synttärit 26.6 ja hän sais silloin herkutella porkkanoilla <3

Mitens muiden varsat kasvaa?
Olisiko teillä toivepostauksia? :)


6 kommenttia

 1. Jääkö Mestari tuon väriseksi vai muuttuuko vielä?

  VastaaPoista
 2. Siitähän on jo kasvanut hieno hevosenalku! Tuleekos tästä nyt sitten isona ruuna vai pysyykö orina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Herra ruunataan heti kun kelit viilenee ja ötökät häviää ;)

   Poista
 3. Komia miehen alku sinulla, ei voi muuta sanoa!

  VastaaPoista