Petra Palomäki

keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Varsan hoitoa + video

Pitkästä aikaa teille pikkuisen kuulumisia mun älyttömän komeasta "pikku"miehestä, joka ei enää ihan kovin pieni ole. Mitäs pojalle oikein kuuluu? Tällä hetkellä tilanne on todella hyvä. Jos muistatte, kirjoitin kesällä kuinka meillä oli vaikeuksia saada sitä lihoamaan ja kuriin. Massaa varsa on saanut kunnolla ja tällä hetkellä masussa ehkä pikkuisen jo jopa liikaa pyöreyttä,

Meillä oli aina kauheeta kinaa, kumpi saa sanoa viimeisen sanan. Kerta toisensa jälkeen korjasin jokaisen tilanteen ja koitin saada sille oppia perille. Aika lailla noin syyskuun tiennoilla tapahtui muutosta. Päivä kerrallaan Mestari alkoi kunnioittamaan ja jättämään puremista vähemmälle. Niin hyvin homma on edennyt, että oikeastaan kaikki ongelmat mitä meillä oli kesällä, ovat poissa. Nyt taitaa olla yksi kilteimmistä tallin hevosista taluttaa tarhaan, pukea loimia ja riimuun hampaat ei enää koske, vaan se annetaan laittaa todella fiksusti päähän. Ennen kun oli tapana yrittää tuhota riimu...

(c) Anniina Gullans
Kengittäjä on tulossa tällä viikolla vuolemaan kaviot taas kuntoon. Etujalkojen kanssa sillä on vielä pikkusen hakemista. On saanut päähänsä sen, että jos tarpeeksi kovaa koittaa jalkaa irrottaa pois niin sen myös saa. Mutta olen käyttänyt tässäkin hommassa semmosta mentaalityöskentelyä. Eli jos Mestari alkaa nojaamaan minuun, kun pyydän nostamaan jalkaa, en jää nojaan tietenkään vastaan. Näillä se on tajunnut, että jos toi ihminen ei nojaa vastaan, varsa kaatuu itse kyljelleen. Sitä jalan kiskomista tosin se ei onneksi aina tee. Kun varsa on rauhallisempi ja rennompi meillä ei ole yhtään ongelmia, mutta kun jotain tapahtuu niin silloin pitää kyllä muutaman kerran äänellä komentaa ja pistää varsa ruotoon. 

Isohan se on kuin mikä. Ja voitte ehkä videoltakin nähdä, kun meikäläinen on 160cm pitkä, niin ei kovin kaukana ole. Tosin onneksi Mestari on aika lyhyt kokoonsa nähden, joten ei varmaan tule sellaista lippulaivaa kuten äitestään! Tällä hetkellä 125-130cm loimet ovat hyvän kokoisia ja ostinkin sille oman uuden talviloimen jo varastoon. Pötkylä saa sitten Mestarin sadeloimen käyttöön, kun kukaan muu meidän hevosista ei käytä 125cm kokoisia loimia. 

Olen kyllä aika ylpeä tuosta kakarasta. Vaikka se onkin vielä pieni, niin mun silmään siitä on kehittymässä todella hyvän näköinen hevonen. Malliltaan todella sporttinen ja ei onneksi liian lusitanomainen, vaikka siinä ei ole yhtään huonoa ;)


Miten muiden varsat voi?
Tai oletko päässyt seuraamaan jonkun varsan kasvua lähipiirissä?5 kommenttia

 1. Onpa se tosiaan jo iso! Ja ai että miten hänellä on kaunis pää.. voisko joskus saada videota tästä vaikka irtojuoksutuksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on, kunnon jättiläinen :D juu tietenkin! Odottelen lumen tuloa niin sitten ;)

   Poista
 2. Oi että kun on kaunis ja fiksu varsa!

  VastaaPoista