Petra Palomäki

perjantai 21. lokakuuta 2016

Syksyiset ponikuvaukset

Mulla oli jo pitkään visio, että halusin kuvata jonkun meidän hevosista näin syksyn värien aikaan. Ongelma oli kuitenkin se, että millä minä sen hevosen siinä sitten yksin pidän. Onneksi pikkuserkkuni Sofia pääsi auttamaan ja saatiin sovittua kuvauspäivä. Kuitenkin lehdet oli jo aika hyvin tippunut puista ja ainoana kuvauseläimenä oli poni. Halusin kuvaan mukaan nuo maassa olevat lehdet, mutta myöskin puissa olevat. Kuvauspäivänä suurin osa lehdistä oli jo maassa, joten siksi poni joutui poseeraamaan kameran eteen.

1.

2.

3.

4.

Nyhtis oli ensinnäkin aivan villihousu kun sitä vietiin kuvattavaksi. Ihan 50m päässä on Sofian omat ponit ja Nyhtis tietenkin hirnui niille. Poni ei meinannut malttaa siis ollenkaan pysyä paikallaan tuollaisen lehtibuffetin päällä ja Sofia saikin pidellä sitä paikoillaan edes sen muutaman sekunnin ajan, että sain kuvia napattua.

5. ja 6.

7.

8.

9. Söpöysvaroitus!

Päätettiin kuitenkin käydä vielä lopusta pellolla juoksuttamassa Nyhtistä ja toivoin saavani hienoja kuvia, mutta hämärä alkoi iskemään päälle ja mun kameralla se tarkoittaa sitä, että kuvausaika on loppunut. Poni oli niin intoo piukeena pellolla, että taluttaessa esitti melkoisen hienoa piffipaffia. Yhtäkkiä herra säikähti kaukana olevaa autoa ja päätti oikein riehua ja villiintyä samalla tähtäsi takakavionsa hienosti mun lonkkaan...voi ponin kutale! Toisaalta, sillä oli niin kivaa pellolla, että menkööt tämän kerran vaikka sai kyllä kuulla siitä. Kotio käveltiin kyllä hienosti sen rallittelun jälkeen. Onhan peltorallittelu huomattavasti kivempaa kuin kentällä :D Meillä pellot vaan ollut pikkusen kosteita niin en ole uskaltanut muita juoksuttaa pellolla. Lähinnä vain mäkitreeniä menty.

10.

11. Olen villi "ori" ja hirnun kaikille !

12.

Nyhtiksellä on varsin pitkähkö talviturkki päällä, kuten varmasti huomaattekin. Ja minä elin toivossa, että tänä talvena se ei kasvattaisi niin mahdottoman paksua karvaa koska meillä on kuitenkin lämmitetty talli. Mutta näköjään herra on sitä mieltä, että pyöreä ja tuuhea poni on huomattavasti kivempi. ( kauhistelen nyt jo kevättä kun tää turkki alkaa lähtemään.....).

Löytyikö lempikuvaa?8 kommenttia

 1. Söpöliini! Ykköskuva lehtien takia!

  VastaaPoista
 2. Voi ei mun sydän aina itkee verta kun näkee ihania kuvia, joihin panostettu, ja sitten esimerkiksi riimunnaru on tuollainen... miksi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha meiltä vähän unohtu kaikki yksityiskohdat kuntoon, joten näillä mennää :D

   Poista
 3. Todella ihania kuvia!

  Muakin kieltämättä häiritsi toi riimunnaru. Ärsyttävän pieni yksityiskohta, mutta silti niin häiritsevä.. :-D

  VastaaPoista
 4. 2. Kuva on aivan ihana ja myös 12. kuva<3

  VastaaPoista