Petra Palomäki

lauantai 27. elokuuta 2016

Kisaraporttia: Ruusukehait vauhdissa!


Mun ihanat kimot kisahepat Tessa ja Uffe on ollu ihan super taitavia! Otsikosta päätellen, ollaan melkein aina ruusuke napattu mukaan ja varsinkin Tessa on tehnyt aivan mieleyttömän hyvän paluun kisaradoille. Kokoan teille nyt tähän hieman missä ollaan oltu ja miten missäkin on mennyt, näin lyhyesti.

30.7.2016


Uffella oltiin 30.7 Zilpalla LuSar:n 1-tason estekisoissa. Koska edelliset kisat olivat melko vauhdikkaat hackamorella niin päätin pistää herralle kuolaimet suuhun, jotta saisin pidettyä sitä paremmin kontrollissa. Starttasimme luokan 60cm ja 80cm. Ensimmäisellä radalla en yrittänyt sen kummemin aikaa, vaan siistiä rataa ja suht kontrollissa pysyvä hevonen. Puhtaasti päästiin maaliin ja kaiken lisäksi Uffe nappasi 6.sijan!


Pikkuluokan jälkeen otettiin vielä muutama isompi hyppy verkassa ja lähdettiin suorittaan tämän kauden ekaa 80cm rataa. Kentän pohja oli melkoisen haastava, kun kulmissa Uffe jäi helposti sutimaan pehmeyden takia. Kaiken kaikkiaan rata meni todella hyvin ja Uffe tuntui varmalta. Sen verran meni hyvin, että ruusukehai nappasi tästä 3.sijan!



7.8.2016

Olimme Tessan kanssa 7.8 Niinisalon Ratsastajien järjestämissä 2-tason kilpailuissa. Me starttasimme Satakunta Cup:n 3.osakilpailussa ja luokkana HeB.0. Koska Uffen osallistumisoikeus Cuppiin kumottiin (muistin väärin ja meillä olikin heA:sta 60,014% tulos, mikä on yli 60%...) niin vaihdoin Tessan tähän Cup kisaan. Tessa oli koko ajan super rento ja rauhallinen! Minulla oli oikeastaan sellainen mielikuva, että tamma varmaan käy kuumana koko ajan eikä koko hommasta tulisi yhtään mitään. Tessa yllätti ja käyttäytyi koko ajan niin mallikkaasti. Onkohan ikä vihdoin sitä rauhoittanut vai paransiko Mestari sen kärsivällisyyttä? :D Kilpakentällä Tessa ei kovin paljoa välittänyt kanslian kopista ja tuomareista. Radalla keskityin vaan pitämään Tessan rentona ja koitin ratsastaa mahdollisimman hyvät tiet. Todella siiti ja hyvä rata saatiin toteutettua ja pisteitä kerättiin huimat 68,3%!! Tällä tuloksella LUOKAN VOITTOON!



Tuomarit antoivat paljon 7 ja muutama 8:kin sinne eksyi mukaan. Keskiraveissa en uskaltanut vielä pyytää kunnolla eteen, sillä halusin Tessan pysyvän kuitenkin nahoissansa. Parempi tehdä ehjä keskiravi kun sellainen, missä ravi hajoaa loppua kohden eikä pysy tahti samana. Tuomarin kommentit:

" Siistiä eleetöntä ratsastusta. Ratsu rento ja tyytyväinen läpi radan"
Tasainen ja tarkka suoritus! Ajoittain hevonen voisi edetä vielä aktiivisemmin takaosastaan. Tyytyväisen näköinen ratsu :) "

Eihän tässä voi muuta kun olla tyytyväinen tohon tammaan. Kahden vuoden tauon jälkeen samantien ekoissa kisoissa luokan voittoon!!





13.08.2016

Kenttäkisat lähenevät ja meidän on saatava Tessan kanssa kvaalit niihin. Olimme sitten Kankaanpään Ratsastuskeskuksen 2-tason estekisoissa 13 päivä lauantaina. Starttasimme 1-tason 80cm luokan. Verkassa Tessa oli taas rento, mutta hyvin kuuliainen. Hypyt onnistuivat oikein hyvin ja lähdettiin radalle hyvällä mielellä. Radalla kuski sitten mokaili ja rankasti koko ajan. Lähestymiset oli jotain aivan kamalia ja säädöt ihan jossain muualla. Tessa kiltisti odotti ja kuunteli mun apuja koko radan ajan, johon olen enemmän kuin tyytyväinen! Odotin 6-0 kuskaamista pitkin kenttää. Puhdas rata kuitenkin saatiin, vaikka mokailinkin pahasti. Onneks on ihanan kiltti hevonen! Sijoitus 8/23 ja 6 sijoittuin. Ihan hyvin vaikka ei edes yhtään yritetty ratsastaa aikaa! :)



21.8.2016

Eli yhdet kvaalit oli jo taskussa ja lähdettiin hakemaan Niinisalon Ratsastajien 2-tason kilpailuissa toisia kvaaleja. Starttasimme siis luokan 80cm. Tessa oli verkassa vähän energisempi, mutta onneksi hyvällä tavalla. Jouduin lähtemään yskin kisoihin, sillä en saanut ketään avuksi tai oikeastaan kuvaamaan suoritusta. Radalla sain itte paremman tuntuman Tessan vauhtiin ja pystyin tuomaan sen paljon paremmin esteille kuin mitä Kankaanpään kisoissa. Muutama huono lähestyminen, mutta silti paljon parempi rata. Kun saatiin puhdas perusrata ajattelin, että lähdetäämpäs kokeilemaa pikkusen mihin aikaan tämä tamma pystyy. Tessa on siitä hyvä, että se on nopea isolaukkainen hevonen ja tulee myös takaisin melkein koottuun laukkaan todella nopeasti. Joten sen kanssa on uusinnassa helppo tehdä tiukempiakin teitä. Ihan ykkössijaan meidän aika ei riittänyt, mutta hopea ei ole häpeä ;) Eli 2.sija/ 23 ! Super tyytyväinen Tessan suoritukseen. Ja tietenkin nyt kun meni oikein hyvin ei ole videoa tai kuvia :D

 

Tässä olisi listattuna tulevat kisat:

4.9.2016 - Luvia 1-tason koulukilpailut HeB:0 - Zeus
17.-18.9.2016 - NR kansalliset kenttäkilpailut, Harrasteluokka - Condessa
? 25.9.2016 - KYRRAT 1-tason koulukilpailut Uffe 
1.10.2016 - Lavia Satakunta Cup 4.osakilpailu - Condessa
9.10.2016 - Niinisalo 2-taso estekilpailut 80cm ja 90cm? - Condessa







2 kommenttia

  1. Teillähän on mennyt kisat hyvin molempien kanssa, onnea! tsemppiä myös tuleviin koitoksiin. :)

    VastaaPoista
  2. voi tuota tessan pyllyä! :D

    VastaaPoista