Petra Palomäki

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Helsinki Horse Fair - mukana ollaan!

Helsinki Horse Fair-messut järjestetään jälleen kerran tänä vuonna Helsingin messukeskuksella nyt 4.-6.3 ja me ollaan Uffen kanssa mukana paikan päällä lauantaina ja sunnuntaina! Pääsimme mukaan Just Dressagen Knock-Out kilpailuun, Aira Toivolan istuntademoon ja luentoon. Esityksien välissä Uffen ja minut voi löytää Suomen Lusitanohevosyhdistyksen (FIAL) ständiltä. Uffe poseeraa esittelykarsinassa toivon mukaan suht iloisesti, joten sitä saa käydä moikkaamassa myös ja jos haluaa silittään niin mun mukana saa tulla ;)

Kuvat © Anniina Gullans


Mitäs kaikkea Horse Fairissa sitten on tarjolla?

Messut on tosiaan nyt kolmipäiväiset ja samalla lipulla pääset näkemään 7 muuta tapahtumaa GoExpo messualueella. Omien töiden ja hommien takia me tosiaan tulemme vasta lauantaiksi, joten harmillisesti perjantai jää meiltä näkemättä. Listasin tähän teille meidän esiintymisaikataulut, jos joku haluaa tulla katsomaan :)


Lauantai 5.3.

Horze Areenalla:  klo 10.30 - Just Dressage Knock-Out koulukilpailu 
(kouluhevoset vs pikkuponit)
Cavallo Pro Shop-lava: klo 14.00 - Ratsastajan ryhti ja toimiva istunta 
(Aira Toivola, AT Ratsastuspilates)
Horse & Rider areena: klo 15.15 - Oikean istunnan merkitys ratsukon terveydessä, yhteistyössä ja suorituksessa
(Aira Toivola, AT Ratsastuspilates)

Sunnuntai 6.3

Horze Areenalla:  klo 10.45 - Just Dressage Knock-Out koulukilpailu 
(kouluhevoset vs pikkuponit)
Cavallo Pro Shop-lava: klo 14.15 - Ratsastajan ryhti ja toimiva istunta 
(Aira Toivola, AT Ratsastuspilates)
Horse & Rider areenaklo 15.00 - Oikean istunnan merkitys ratsukon terveydessä, yhteistyössä ja suorituksessa
(Aira Toivola, AT Ratsastuspilates)



Just Dressage Knock Out - kilpailussa tarkoituksena on kouluhevosten ja pikkuponien ratsastaa vastakkain samalla areenalla. Kilpailu on siis leikkimielinen ja kun molemmat ratsukot ovat saanet suorituksensa loppuun, yleisö äänestää voittajan. Meidän pariksi tulee sellainen tummanruunikko shetlanninponi ja minulle taitaa tulla vaikeuksia ratsastaa jos tuijotan ponia koko matkan söpöytensä takia :D Kisassa me esitetään lyhyt rata ja tosiaan ratsastamme poniratsukon kanssa samaan aikaan peilikuvana samat kuviot. 

Olen nyt Uffella käyttänyt noita meidän kankia ja jos saan sen hyvin verryteltyä niin ehkä kehdataan jotain Areenalla räpeltää. Yhdistelmä ei ole ihan vielä mun makuun se täydellinen, mutta kyllä me tämä viikonloppu pärjätään näillä. Katson jos messuilta saisin Just Dressage:lta hyviä vinkkejä sopivaan kuolaimeen ;) Just Dressagen ständin löydätte 3e10 osastolta ja voitte mm. ihastella näitä upeita barokkihuopia ja paljon muita upeita varusteita sekä hevoselle, että ratsastajalle - tarjouksia unohtamatta!




Koulukisan jälkeen meidät voi löytää Aira Toivolan istuntademosta. Aira sanoi, että ottaa minut todennäköisesti lauantaina myös mukaan tuohon hänen luentoonsa. Siinä samalla hän voi hieman katsastaa meikäläisen _ei niin suoraa_ istuntaa. Näin on helpoin, sillä kun olen Uffen kanssa Horse & Rider areenalla, niin ei tarvitse Airan enää siinä vaiheessa alkaa tuhlaamaan aikaa siihen katsastamiseen vaan päästään välittömästi työstämään. Odotan niin innolla tätä, sillä oma istuntani on vaivannut minua jo hetken. Tiedostan, että olen vasemmalle vino ja tietenkin hevoseni kärsivät siitä, että kuski ei aina ole suorassa. Ja varsinkin Uffen kanssa istuntani kaipaa paljon korjaamista. Demotunnissa Aira käy läpi oikean istunnan merkitystä ratsukon terveydessä, yhteistyössä ja suorituksessa.

AT Ratsastuspilateksella on myös oma ständi ja löydät heidät 3e27 osastolta. Ständillä on mahdollisuus osallistua henkilökohtaiseen "ryhtikorjaamoon". Siinä ohjataan toiminnallisesti oikea ryhti, kävelytekniikka, sekä istunta-asento. Ihan varmasti jokaiselta löytyy pieniä asentovirheitä, joten ei muuta kun osallistumaan!

Pro Cavallo Shop - lavalla Aira pitää 30min kestävän luennon ratsastajan ryhdistä ja toimivasta istunnasta. Tässä tosiaan olen itse mukana lauantaina ainakin ja toisina päivinä Aira ottaa yleisöstä satunnaisesti jonkun henkilön demonstroimaan lavalle mitä haluaa luennollaan kertoa. Kannattaa siis olla sieläkin paikan päällä jos käy hyvä tuuri ja pääsetkin mukaan ;)




Kun emme esiinny missään niin Uffen löytää ainakin koko ajan Suomen Lusitanohevosyhdityksen ständiltä esittelykarsinasta. Itse koitan olla mahdollisimman paljon myös siinä maisemissa, joten saa ilman muuta tulla moikkaamaan. Olen nyt dietillä entistä sokeampi isoissa väkijoukoissa, joten saatte suoraan tulla huitoon käsillä mun eteen jos tuutte puheille :D Omalla vastuulla sitten puheille, multa sitä sitten yleensä tulee! FIAL:n ständillä on paljon tietoa tästä upeasta rodusta ja saatte vähän kuvaa millaisesta rodusta on kyse. Voitte muuten ostaa paikan päältä upeita 10v - juhlavuoden lusitanokoruja, jotka ovat U-P-E-I-T-A.





Messuilla on siis näiden lisäksi paljon, paljon muuta nähtävää. Itseä ainakin kiinnostaa katsoa noi isot estekilpailut ja tietenkin, kiertää kaikki kaupat läpi (toivoen samalla rahapussin täydennystä...). Alla linkkejä messujen ohjelmasta ja näytteilleasettelijoista:

Me odotetaan teitä Uffen kanssa Lauantaina ja Sunnuntaina vierailulle - nähdään sielä!

OHJELMAT



Me odotetaan teitä Uffen kanssa lauantaina ja sunnuntaina vierailulle! Nähdään sielä ;)

Oletko sinä menossa tänä vuonna Helsinki Horse Fair -messuille?
Oletko koskaan ollut HHF- messuilla?


6 kommenttia

  1. Mukavaa messureissua! Mä en oo ikinä käyny matkan takia Helsingin messuilla, mutta onneksi on Tampere! Tosin matkaa sinnekin tulee ja navetalle lomittaja on varattu jo joulukuussa :D Viime vuonna lomittaja muuten ei tullutkaan, mutta mies lupasi tehdä messupäivän navetoinnit yksin, niin pääsin lähtemään!
    Nuo korut on kyllä upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Noniin mahtavaa että säkin pääset reissuun :)

      Poista
  2. Teetkö jotain videopostausta messuilta?

    VastaaPoista
  3. Ihanaa aina näitä sun ratsastuskuvia nähä ku hepat liikkuu oikein, tyytyväisenä, rehellisesti luotiviivan edessä:) sellasia kuvia ku ei joka paikassa näy:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi wau ihanaa kuulla kiitos! Parhaani mukaan yritän :))

      Poista