Petra Palomäki

tiistai 23. helmikuuta 2016

Apassionata - Peilin lumous

Edelleenkin huokaisen ihailusta kun muistelen Apassionatan tunnelmia. Pääsin 30.1 katsomaan paikan päälle tätä upeaa show:ta ja tapaamaan odotettuja Portugalilaisia kulissien taakse. Nyt kun kuvat on vihdoin kaikki muokattuna ja videot tehty, on aika kertoa teille millainen kokemus minulla oli Apassionatasta.


Apassionatan tämän vuoden esitys Peilin Lumous kertoo tarinasta kahdesta siskoksesta, jotka joutuvat lumouksen voimasta eroon toisistaan maagisessa peilihuoneessa. Lumous täytyi rikkoa ja tästä alkoikin jännittävä seikkailu, joka vei matkalle ympäri maailmaa. Esityksen aikana seurasimme siskosten matkaa ja kuinka upeasti koko show oli rakennettu hevosten ympärille.Apassionatan tiimiin kuuluu suuri määrä ihmisiä ja isoin työ tehdään areenan takana. Pääsin tosiaan juttelemaan Luis Valencan tiimin kanssa, joka kiinnosti minua tietenkin eniten rodunkin takia. Aamun tallikierroksella ihailtiin ja rapsuteltiin kaikkia upeita hevosia ja poneja. Tallissa vallitsi rauhan tunne. Hevosista huomasi, kuinka ne olivat jo niin tottuneita kiertämään pitkin Eurooppaa. Hevoset seisoivat karsinoissaan leväten tyynen rauhallisena, kun sillä aikaa tiimit laittoivat varusteita kuntoon ja katsoivat esiintymisasujaan valmiiksi.Osalla tuli mieleen hevosten liiankin rauhallisesta olemuksesta, että tässä olisi eettisempiäkin syitä tuohon rauhallisuuteen, mutta itse en halua ajatella niin. Toki hevoset voivat olla väsyneitä tai alistuneita, mutta mielestäni tuon laajuisessa tapahtumassa, mukana olevat hevoset ovat tyytyväisiä. Ja toki show ei pyöri jatkuvasti ympäri vuoden, joten hevosilla on hyvin aikaa levätä ulkoillenkin. Alistuminenhan voi olla hyvää tai huonoa. Minä näin rentoja hevosia, jotka tieteävät tasan tarkkaan kuinka hyviä ovatkaan ;)
Portugalin tiimi oli aivan huippu. Eniten juttelin heidän hevostenhoitajan kanssa, joka oli varsin hauska mies (Lue: myös aika komea...hehe). Hän kertoi kuinka hyvin hevosia pitää hoitaa ja niitä pitää kohdella kuin huippu-urheilijoita. Luis Valenca tiimeineen on ollut jo kymmenisen vuoden ajan mukana Apassionatassa. Kaikki heidän hevosensa olivat kimoja, jotka tietenkin näyttävät hienon yhtenäiseltä areenalla. Kysyin myös kuinka kauan heillä menee kouluttaa hevosensa, jotta ovat valmiita esiintymään show:ssa. He sanoivat, että koulutus aloitetaan jo nuoresta iästä asti. Hevonen pitää kouluttaa korkealle tasolle ja niitä totutetaan matkan varrella kaikkiin valoihin, ääniin ja oikeastaan kaikkeen mahdolliseen. Heidän lusitanoissa on paljon eri linjoja, joten he eivät varsinaisesti suosi sitä yhtä tiettyä lusitanolinjaa, mikä oli minusta hieno juttu.

Kokonaisuudessaan show oli uskomaton kokemus. Kaikki upeasti koordinoidut valot, taustat, musiikki, hevoset tekivät minut sanattomaksi. Esitys sai minut tuntemaan kuin olisin aidosti keskellä tarinaa ja sen taikaa. Hevosista ja esiintyjistä ei voinut irroittaa katsettaan, sillä jatkuvasti tapahtui jotain uskomattoman upeaa. Esitystä en pysty paremmin kuvaamaan, joten haluan, että itse katsotte omin silmin pienen lyhyen tiivistelmän show:sta videosta. Minä en malta odottaa millainen esitys on ensi vuonna luvassa. Uusi tarina ja uusia kokemuksia.Onko Apassionata sinulle tuttu?
Olitko tänä vuonna katsomassa?


5 kommenttia

 1. Mä en oo ikinä ollu Apassionatassa enkä kyllä HIHSissäkään - välimatkan takia!
  Mutta vähän rupesin jo tänä jouluna miettimään, että pitäiskö toivoa joulupukilta ensi joululle mulle ja Nellille Apassionata-reissu!

  VastaaPoista
 2. Tosi hienoja kuvia ja sulla on mahtava blogi! Olisi kyllä mukava päästä katsomaan paikan päälle joskus Apassionataa, olen käynyt kahdesti HIHS:issä ja sielläkin on kyllä hienoja esityksiä :)

  VastaaPoista
 3. Me oltiin tänä vuonna tyttären (5v) ensimmäistä kertaa ja oli kyllä hieno kokemus! Oli tosi kiva kun tarina kerrottiin suomeksi niin tytärkin ymmärsi ja pystyi seuraamaan mukana :)
  Vähän olen kade sun kuville, meillä ei onnistunut mitenkään vaikka viidennessä rivissä istuttiin, mut onneksi tajusin kuvien epäonnistuvan jo heti alussa niin otin paljon videokuvaa!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia, kiva nähdä niitä kun en itse paikalle päässyt! Useampana vuonna olen ollut, mutta parina viime vuonna en.. :)

  VastaaPoista
 5. Olen kerran ollut monta vuotta sitten nuorempana katsomassa Apassionataa ja muistan, että se oli aivan henkeäsalpaava. Haaveissa päästä vielä joskus uudestaan, kun olisi vain rahaa..
  Kiva postaus varsinkin tuo videokooste, kun ei tosiaan itse paikalle päässyt! :)

  VastaaPoista