Petra Palomäki

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Irtojuoksutuskuvia

Hevosten irtojuoksutus on mielestäni hyvä tapa antaa hevosen itse vetristää itseään ja päästellä höyryjään turvallisessa ympäristössä. Yleensä koitan noin joka toinen viikko päästää jokaista hevosta kentälle irti. Tietenkin pitää maalaisjärki olla mukana ja tarkkailla kuinka se hevonen oikein riehuu. Jos meno alkaa menemään aivan liian villiksi ja vaarallisen rajalle, silloin on hyvä ottaa hevonen liinan päähän ja kokeilla uudestaan hetken kuluttua.

1.


2. ja 3.

4.

5.

Zeus on niin mainio kun sen päästää irti. Takuu viihdettä siis kun sitä kentällä seuraa. Välillä mietinkin kuinka se voikaan taipua noin notkeaksi ja tehdä noin äkillisiä käännöksiä ilman, että teloo itsensä. Tälle rodulle ne 180 asteen käännökset tulee kyllä luonnostaan. Vaikka kuinka pahalta ne näyttää niin yllättävää kyllä ne hallitsee itsensä äärimmäisen hyvin. Koskahan se tunne tulee selkään saakka... ei vaan, kyllä ne selästäkin osaa olla hyvin hallittuja omien liikkeidensä kanssa. Joskus liiankin hallinnassa :D

6.

7.

8.

9.


10. Anteeksi, mutta mikä tämä on? :D

Näitä kuvia muokatessani en kyllä voinut olla nauramatta osalle näistä. Toi hevonen on niin mahdottoman ketterä, että en edes tiedä millä ihmeellä se osaan näistä edes taipuu! Zeushan on rungostaan taipuisin meidän hevosista. Sen huomaa myös kun venytän nameilla turpaa pyllyyn. Kukaan meidän muista hevosista ei taivu näin paljon mitä Zeus. Jos et ole käynyt katsomassa kuinka paljon tämä poika taipuu, niin klikkaa TÄSTÄ ja pääset katsomaan hieman Zeuksen venyttelyä.

11. Mä en edes kommentoi........

12.

13. 

14.

15. GP kokoamista?

16.

17.

Jos ette vielä huomannut, niin kuvissa Zeuksella on päässään meidän Barokkisuitset. Meillä on kotona kaksi pari tällaisia erilaisia Portugalilaisia suitsia ja en tiedä miksi en ole ennen näitä kuvissa käyttänyt! Pitäisi joskus oikein pukee koko Portugalilainen varustus Zeukselle päälle niin näkisitte hieman perinteistä ratsastusvarustusta. Miltäs tämä kuulostaa? Haluatteko kenties (taas) pientä kuvapostausta? Tarttee varmaan jälleen Anniinalle mainita seuraavasta kuvaussessiosta. Voi raukka kun joutuu meitä niin paljon aina kuvaan, mutta mitäs on niin hyvä kuvaan ;)

18. ja 19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.


 Kuinka usein sinä irtojuoksutat hevostasi?
Kerro taas lempikuvasi!

Kiinnostaisiko muuten Päivä Tallilla - videopostaus?


14 kommenttia

 1. Hevosia emme irtojuoksuta ollenkaan kun toinen ei hallitse yhtään irtijuoksemistaan että rikkoisi vaan itsensä ja toinen menee ihan paniikkiin... :D shettistäni kyllä irtojuoksutan kun se nauttii siitä ja sitten eläkeläis poniani en luonnollisestikaan juoksuta ollenkaan. :) mutta aivan mahtavia kuvia ja kyllä päivä tallilla videopostaus kiinnostaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä tietää miten oma hevonen reagoi jos sen päästää irti. En itsekää missään nimessä päästäisi sellaista, jonka kanssa joudun oikeasti varomaan, että kohta se teloo ittensä. Nämä osaa melko hyvin hallita jalkansa :D kiitos ja hienoa kuulla, eli laitetaan siis toteutuslistalle ;)

   Poista
 2. 21 ja 27! Ja olisi kiva lukea postaus näistä portugalilaisvarusteists että miten eroavat "tavallisista":)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ne on kyllä ihania laukkakuvia! Ja hyvä tietää! Eli kuvaushommiin on jouduttava ;)

   Poista
 3. 15., 10. ja 20. oli mun lempparit, vaikka kaikki kuvat on kyllä tosi ihania. :) Tuosta videosta jäi tosi hyvä fiilis, Zeuksesta todellakin näkee että sitä on käsitelty nätisti ja että se luottaa suhun ja viihtyy sun seurassa. :) Noista portugalilaisista varusteita olisi tosi kiva lukea ja nähdä kuvamateriaalia.

  Mulla oli jossain vaiheessa tapana irtojuoksuttaa hoito-/liikutusponiani kesällä about kerran viikossa ja muori tykkäsi siitä kovasti, nyt on jäänyt vähemmälle kun jalat alkavat olla siinä kunnossa ettei kannata karautella ihan hirveästi... :) Irtojuoksutus on kyllä tosi hyvä mahdollisuus vaikka antaa hevosen aukoa jumeja vähän revittelemällä, tai jos heppa malttaa keskittyä niin silloin voi myös treenata kaikkea kivaa maastakäsin, onneksi mullakin on tuon muorin kanssa tammamamman nykyisessä eläkekodissa vihdoinkin kenttä jossa voi pitää ponia huoletta vapaana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea valita niin monesta kuvasta :) voi ihanaa kiitos. Tuli kyllä ittelle tähän aamuun huippu fiilis tuosta sinun kommentistasi ^^ juuri tuo että tekee hevosells hyvää itte avata jumeja jos on. Hyvä että teillä on nyt se kenttä niin voitte antaa mennä kans ;)

   Poista
 4. Melkoista taidonnäytettä! :D Meillä myös harrastetaan irtojuoksutusta, pääsee neidit tuulettamaan päätä ja hyvin onnistuu molemmilta irtona meno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu hän osaa kyllä liikkua :D nooniin hienoa kuulla että teilläkin myös päästetään irti :)

   Poista
 5. Hahahah toi 11 :DDD Lempparikuva on varmaan toi vika, vaikka kaikki on kivoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo mäkin repeilin tolle kuvalle :D kiitos!

   Poista
 6. Koska kysymyspostaukseen vastauksia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan vielä lisää kysymyksiä niitä ei kovin paljoa tullut vielä :/

   Poista
 7. Vaikkei kymppi kuva ookkaan ehkä kaunein, se on hauskin joten se on mun lemppari :D <3 Sun hepat on niin ihania! <3<3 Ja vielä kysyt tosta videopostauksesta!!! Oon kattonu sen sun (tosi) vanhan varmaan kymmenen kertaa ja aina kun tuun sun blogiin nii mietin että millon sä teet taas semmosen :) Joten tee ehdottomasti! <3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on kyllä niin huvittava :DD Voi kiitos paljon! Haha eli siis on aika tehdä uusi ;)

   Poista