Petra Palomäki

maanantai 6. heinäkuuta 2015

Raviponi Nyhtis

Herra nyhtis on nyt saanut kaikki ikiomat ajovermeet omakseen. Ostin sille tosiaan hetki sitten ne sen uudet valjaat, jotka jo teille esittelinkin ja nyt löydettiin oikein sopivat kärrytkin. Meidän kengittäjä yhtäkkiä infosi, että olisi tiedossa sopivat koppakärryt ponille. Mukana oli siis koko paketti kärryt ja valjaat. Ostettiin koko homma ja valjaat sain myytyä kengittäjän asiakkaalle hetkessä.


1.

2.

3.

4.

Nyt ollaan viimeisen viikon aikana käyty melkein joka toinen päivä tekemässä edes pieni lenkki tiellä. Ekalla kerralla minun pikku serkkuni Sofia tuli avustamaan minua, sillä hänellä on myös oma shettis ja on enemmän kokemusta kuin minulla noista ajohommista. Ittelle tosiaan tuo valjastaminen on aivan uusi juttu ja opin siis uutta samalla. Sofia ajoi menomatkan ensin ja minä kävelin rinnalla. Kun koitimme kääntää mutkassa, nyhtis ei oikein tainnut muistaa miten se kääntäminen oikein onnistuikaan. Kääntäessä se ei oikein tajunnut mennä sivuttain vaan koitti kääntää päätä ja samalla kääntää, mutta aisathan ei anna periksi. Saatiin se kuitenkin hyvin kääntymään ja minä ajoin kotio. Pihassa se taisi heti muistaa miten tämä ajohomma menikään ja onnistui niin hienosti suunnan vaihdot ja kaikki! Nyhtiksellä on varmaan viimeksi kolme tai neljä vuotiaana ajettu, eli reilu vuosi on ollut aikaa edellisestä kerrasta.

5.

6. ja 7.

8.

Viime kerralla kävimme sitten pidemmän lenkin ja otettiin isompiin ylämäkiin jo ravia. Kuntohan sillä ei ole vielä mikään super hyvä mutta kun noita mäkiä kiipeilee ylös niin uskon kunnon kohentuvan melko nopeastikin. Ei tarvitse tehdä mitään pitkiä lenkkejä, vaan lyhyemmätkin näin alkuun riittävät. Tänään kävimme taas sitten kärryttelemässä kun kaviotkin saatiin hienosti tänään vuoltua.

9.

10.

11.

Tarkoitus oli lähteä siis pellolle köpöttelemään ja pikkuisen ravaamaan, sillä pellolla on paljon kivempi pohja kuin hiekkatiellä. Ei siinä mitään. Päästiin oikein hienosti pellolle saakka, otimme noin 20m ravia kunnes jääräpää poni päätti kääntyä ympäri ja hänellä olikin erilaiset suunnitelmat siitä "köpöttelystä". Sen verran koitti lähtee kuskaan mua, että jouduin ottamaan muutaman miehekkään otteen ja rauhoittamaan sitä. Sain sen pysähtymään ja nousin heti itse pois kärrystä. Päätin sitten taluttaa nyhtiksen pellolta pois ja kun olimme turvallisesti jälleen hiekkatiellä nousin uudestaan kärryihin. Eli siis, seuraavalla kerralla otan vaikka Samin tai isän mukaan, joka pitää nyhtiksestä pellolla kiinni ja kävellään koko pelto nätisti ja rauhallisesti - myös kotiopäin.

12.

13.

14.

Mutta on toi kyllä niin mahdottoman ihana poni. Ollaan koko perhe kyllä niin ihastuttu tohon pikku palleroon, että en siitä koskaan halua luopua. Katsotaan jos tällä viikolla otettaisiin taas lastausta urcon kanssa niin nyhtis pääsee opettaamaan urcoa miten traikussa kuuluu seistä.

15.

16. ja 17.

Tässä tämän päivän lenkkikuvaa!

Kaikki postauksen kuvat on ottanut Enna! 

Saa jälleen kertoa mikä olisi lemppari ;)


8 kommenttia

  1. Voi kuva 13!! Hieno :D
    Mulle kävi samoin ku sulle, olin jo pari vuotta sitten ostanut valjaat, mutta nyt löysin sitten entiseltä tallikaverilta pikalukolliset valjaat + kärryt, niin ostin koko paketin :D
    Ihanaa, kun nämä nykyponit on niin reippaita, muistan ettei omassa nuoruudessa shettikset ollut ihan tällaisia tykkejä kuin nykyään ;O))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tuli helposti koko paketti :D meidän ponnari on kyllä varsin reipas välillä ehkä liiankin reipas :D

      Poista
  2. Upeita kuvia kaikki! Koska saadaan varsasta lisää kuvia? ;)

    VastaaPoista
  3. Voi mikä ralliponi! Ja hän on niin hyvässä kunnossakin, oikein sporttinen, kiva katsella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on kuin emäntä, pitää olla tikissä :D ei vaa

      Poista