Petra Palomäki

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Grandulan uudet varusteet ja ratsastuskuvia

Esittelyssä: Grandulan uudet suitset ja satula 

En ole vielä ehtinyt teille esitellä pötkylän uusia suitsia ja satulaa, mitkä ostin sille jo hetki sitten Hööksistä. Aloitetaan suitsista, eli ostin neidille uudet suitset sillä satulan väri vaihtui ja pitäähän kaiken olla sävy sävyyn. Nämä ovat Claringe House merkkiset ja tykästyin todella paljon tuohon otsapantaan ja turpahihnaan. Otsapanta on kunnon blingbling ilmestys ja turpahihna oli mielestäni ihanan pehmeä, joten tuntuu varmasti mukavalta hevosellekin.

1. ja 2.

Tärkein ostos olikin tuo uusi satula. Ollaan jo aika kauan etsitty sopivaa satulaa pötkylälle ja selasin Facebookin kirppareita varmaan sata kertaa päivässä ja mistää en löytänyt sopivaa. Olivat joko liian kalliita meidän budjettiin tai sitten niin kulahtaneita, että en kuitenkaan huonoa satulaa ihan halunnut ostaa. Löysin sitten Hööksistä tämän Claringe House merkkisen estesatulan ja vaikutti netin kautta todella kivan malliselta satulalta.

3. Vähän rakennetta samalla :)

4.

5.

Kaikista eniten minua ehkä kiinnosti se, että jos satula ei sopisikaan pötkylälle voisin sen hyvin palauttaa ja saisin rahani takaisin, mikä ei onnistuisi noissa FB:n kirppiksillä. Satula ei ole edes hinnaltaa kallis, tämä malli oli 445e. Satulaan saa vaihdettua etukaaret ja siirrytteyä polvitukia sopivaksi omalle jalalle. Kun kävin myymälässä tätä katsomassa ja kokeilemassa yllätyin todella paljon. Tämä on erittäin perhmeää nahkaa hintaan nähden, olin aivan varma, että ei näin halvalla kummoista voi saada.

6.

7.

8.

Ostin satulan ja vein sen heti kotio sovitettavaksi. Pötkylälle sopi tosi hyvin romaanin kanssa (neidillä vielä aika lihakseton selkä niin romaani auttaa niin kauan ennen kun saadaan sinne lihasta) ja kokeilin piruuttani meidän pojille. Pistin uffen selkään ja istui suht hyvin, pistin zeuksen selkään ja istui myös hyvin! Menin heti testaan ensimmäisenä uffella ja arvatkaa mitä....ennen kun nousin selkään aavistin jo pahaa, että en saa tällä penkillä alapohjetta kiinni. Miten kävi? Jestas sentään minä saan jalan kiinni hevoseen ja kaiken lisäksi satulassa on kiva istua!! 

9.

10.

Vaikka satula ostettiin ensisijaisesti pötkylälle menee tämä hyvinkin uffella ja zeuksella pari kertaa viikkoon puomi/estetreeneihin ja mammalle tämä sopi myös todella hyvin :) onni on niin samantyyliset selät ja hyvä romaani! Sain Ennan kuvaamaan sunnuntaina meidän menoa ja samalla kokeilin vihdoin satulaa myös pötkylälle. Kenttä on vihdoin sula niin päästiin mekin jälleen aloittamaan kunnolla treenit. Neiti oli kuukauden tauon jälkeen ihan huippu, en juoksuttanut alkuun ollenkaan, hyppäsin selkään ja otettiin kokeilun vuoksi yksi pitkä sivu raviakin. Taitaa olla fiksu tapaus!

11.

12.

13.

14. Vesilätäkkö oli jännä

Lopuksi piti ottaa hieman yhteiskuvia kun fiilis oli niin ihana. Jos neiti jatkaa näin edistystä niin kesällä saadaan jo startata joku pieni raviluokka koulukisoissa, hehe saa nähdä miten käy, en kuitenkaan pidä mitään kamalan kovaa kiirettä. Etukengät sille todennäköisesti laitetaan aika pian, kun nyt tehdään jo noin kolme kertaa viikossa treeniä. Eilen neiti pääsi opettelemaan ravissa kulmien ratsastusta. Hänen mielestään kun kulmasta tullaan suoralle niin silloin painatetaan pää pystyssä menemään kuin kameli ravisuoralla :D muutaman kerran tein käynnissä pysähdysharjoituksia ja otin piiskan oman pohkeen avuksi. En halua laittaa kannuksia ja välillä pohjeavut saisivat mennä ripeämmin perille. Pieni kosketus kylkeen kun käytin pohjetta ja neiti tajusi aika pian, että kulmasta jatketaan nätisti ilman mitään pohkeen päälle kaatumista ja pidetään nätisti pää paikallaan ja ohjat tuntumalla. Oli hieno lopettaa onnistuneeseen opetukseen :)

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24. Neiti halusi hellyyttä <3


Onko teillä myös hankittu hiljattain uusia varusteita ?
Löytyikö lempparia näistä kuvista?


3 kommenttia

  1. Hei!, sulla on aivan ihana blogi ja mahtavia kuvia!
    aloin heti lukijaksi seka tein sinulle bannerin --> http://oi62.tinypic.com/30m9xg5.jpg
    toivottavasti kelpaa ja voit joskus käyttää:)!

    täällä minun blogini - www.jellonat.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Ihanat suitset! Mä innostuin ostamaan vähän uusia varusteita :D ostin Teivon ravi- ja ratsastusvatusteesta suitset ja elektrolyyttiä. Hööksistä mukaan tarttui yksi toppaloimi, kaksi sisätoppista, suitset, heinäverkko, takki ja huopa :D Vielä Manusta ostin uudet jalustinhihnat ja valkosen kisahuovan ;) Agrista tarttui vielä mukaan ratsastushousut, kuolaimet ja rautaa poneille.Takki on juuri se kun sulla oli päällä hööksin postauksessa ;) Eiköhän nää shoppailut hetkeen taas ollut tässä :D Ostin myös yhtä marstallin rehua kokeiluun, katsotaan tuoko se massaa noille.

    VastaaPoista
  3. Ihan älyttömän ihania nuo kuvat! :) Tykkäsin erityisesti 16 ja 23 :)

    - Mimmi

    VastaaPoista