Petra Palomäki

maanantai 26. tammikuuta 2015

Villen kouluvalmennus 25.1

Eilen oli jälleen Vaurion Villen kouluvalmennuksen aika ja otin uffen mukaan. Puunasin sen oikein hienoksi ja laitoin se omat bling bling suojat ja uuden huovan :) koitan muuten ottaa niistä teille kuvaa!

Uffe oli verkassa jo aivan tajuttoman hyvä, sanoin meidän äitillekin, että näyttää ja tuntuu lupaavalta. Laukka oli isoa ja se eteni todella hyvin eteen. Ravissa tuli aika hyvin molemmille ohjille ja kulki pohkeen edessä.

Aloitimmme ihan isolla pääty-ympyrällä aluksi käynnissä ja haettiin nyt uffella kootumpaa muotoa. Tietenkin näin käynnissä on vielä vaikeaa, mutta siinä minun piti muistaa etten työnnä hevosta käynnissä itse eteenpäin lantiolla vaan kerran pohkeella eteen ja annan hevosen itse kävellä hyvällä ryhdillä eteenpäin. Kun käynti oli hallussa siirryttiin raviin. Ravissa sama homma, hevonen kummallekin ohjalle hyvin tuelle ja tahdikkaalla tempolla eteenpäin niin ettei uffe ala sipsuttamaan. Ville neuvoi käyttämään aina, jos haluan uffen herätettyä kootummaksi ja ryhdikkäämäksi niin pohjetta ja puolipidätteen kautta hyvälle ohjastuntumalle. Helppoa, mutta vaikea toteuttaa. Uffe, niin kuin Ville sanoikin, on todella paljon sellainen hevonen, jonka kanssa pitää edetä ajatuspohjalla. Välillä se on niin super herkkä, että vaan pelkkä ajatus puolipidätteestä jo riittää.
Ja lopuksi otimme vielä laukassa samaa hyvä rytmiä. Oikea laukka jälleen vaikeampi, mutta aika hyvin kuitenkin uffe myönsi niskalla ja liikkui itse eteen.

Kauden koulukisoja odotellessa!!
Kun ympyrällä hommat toimi lähdettiin tekeen koko maneesia ympäri vastalaukkaa. Aloitimme oikeaan vastalaukkaa (eli hevonen meni vasenta laukkaa). Pitkillä sivuilla piti tehdä pieni pidäte ulkoa ja taivutus sisään ja takaisin suoraksi ennen kulmaa. Uffelle tämä suunta on helpompi niin laukka pyöri aika hyvin. Ekalla kertaa kulmassa vaihto itse laukan, mutta kun menin hieman enemmän taivutetussa muodossa kulmat niin alkoi uffellakin pysymään jalat samassa tahdissa mukana :)

Vasempaan kierrokseen teimme saman ja nyt sain välillä laukata jo reippaammin, jotta laukka pysyisi jotenkin parempana. Nyt videolta huomaan mitä Ville tarkoitti, että ohjat lyhyemmälle. Minulla helposti valuu ohjat pitkäksi kun uffen kanssa pitää heti olla valmiina oleen kevyt käden kanssa niin ehkä minulla siinä samalla lipsuu pikkuhiljaa ohjat pidemmäksi. Lopusta olikin jo ihan eri meiniki kun hevonen kokosi ja sain ottaa kunnolla ohjat lyhyemmälle, mutta ennen sitä vielä..

Vastalaukkojen jälkeen alettiin tekemään pitkillä sivuilla pohkeenväistöä keskihalkaisijaa kohden, sielä suoristus, käyntiin siirtyminen ja heti jatkettiin uudelleen ravia ja sama homma uudestaan molemmilla sivuilla. Ekoissa väistöissä sain vähän enemmän taivuttaa uffen niskaa ulos, eli kun menin väistöä oikealle niin taivutin niskaa vasemmalle. Muutamien kertojen jälkeen taivutus pieneni ja saatiin uffeenkin enemmän ponnua väistöön. Ville aina muistutteli minua, että pidän sen hemmetin vasemman nyrkin kiinni, en tiedä miksi se lähtee aina aukeen kesken kaiken. Ensi kerralla siis jesarilla kiinni ;)

Loppuun mentiin pitkillä sivuilla pari kertaa keventäen keskiravia ja seuraavalla kerralla istuttiin. Pikkasen toi hevonen on parantunut! Viimeinen keskiravi oli täydellinen, niska oli oikein hyvin ryhdissä, ponnistus tuntui selkään asti, että se tuli sieltä takapäästä ja minä vaan vikisin kyydissä. Ville kehui ja päästi meidän kotiläksyjen kera tekemään loppuverkkaa.

Vitsit toi hevonen on parantunut, vaikka esteitä ei olla hypitty pitkään aikaan niin toisaalta hyvä, että tämä meidän molempien inhokki nimeltä kouluratsastus on tainnut nousta esteiden yli suosikkilistalla. Mutta katsotaan sitten kun joskus saadaan se estepenkki niin miten käy :D


Kumpi teillä on mieluisampi, koulu- vai esteratsastus? 
Vai kenties jokin muu?

4 kommenttia

  1. Mis kaikkial Ville käy valkuttaas? Sitä on kaikki kehunu et meki halutaan !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ööh se käy täälä meillä ainakin. Ota suoraan Villeen yhteyttä ja kysy käviskö se sieläkin :)

      Poista
  2. Kouluratsastus ehdottomasti! Kesällä kaaduttiin mun hevoseni kanssa esteillä, josta on jäänyt pieni mörkö.. Koulusatulan myötä kouluratsastus innostus on vain kasvanut ja kasvanut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin tuli pelko kun uffe teloi itsensä, niin oon alkanut pelkään jos se taas satuttaa itsensä niin tämä kouluratsastus tuntuu paljon turvallisemmalta mutta tuskallisen vaikealta :D

      Poista