Petra Palomäki

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Niinisalon kenttäkilpailut 12.-13.7

Siika teki sen taas!

Viime viikonloppuna oli Niinisalon kenttäkisat ja starttasimme uffen kanssa tuttaria. Meillä oli startti vasta klo15.40, joten ehdin aamulla käymään mun ekoissa harjoitus Voimanostokisoissa ja niistä voitte lukea lisää mun treeniblogista!  ;)


 Lauantaina uffe oli verkassa ihan ok. Uffe on niiiin raspauksen tarpeessa ja tarttis myös uudet kuolaimet sillä vanhat alkaa oleen aika pureskeltu.... joten välillä uffe oli aika herkällä ja taas välillä painoi liikaa kädelle niin oli aika tasapainoilua sen kanssa...sit toisekseen oli niin kuuma, etten tie kumpi oli hikisempi...Kaikesta huolimatta, uffe kuitenkin jaksoi verkassa tsempata ja tehdä aika hyvää keskilaukkaakin ja voltteja.



Kun päästiin radalle herra oli ihan hyvä. Vähän vetelä, mutta ainahan se on, sillä kouluratsastus on uffen mielestä aivan pyllystä! Tyhmää kun ei saa hypätä...kuitenkin, alkupysähdys (mikä ei tallentunut videolle) oli huono, uffe ei malttanut seistä ja meni vähän vinoon koko homma, keskiravi meni ihan ok, puolessa välillä pieni tahtirikko, sillä hengähdin ulos ja herra luuli jo, että saa hidastaa. Yksi voltti oli hieman pienempi ja käynti olisi saanut edetä enemmän eteen, mutta tällä kertaa ei sentään tullut rikkoa raviin keskikäynnissä. Laukannostot oli ihan hyviä, valmistella pitää vaan kaikki paremmin. Keskilaukka koko rata leikkaa lähti hyvin eteen, ehkä hieman liikaakin, kun tuomari kirjoitti "riittävä keskilaukka". Toiseen suuntaan ei keskilaukka ollutkaan niin hyvä, sillä herra yhtäkkiä asetti itselleen super herkän asetuksen ja ampas kiitolaukkaan pitkällä sivulla. Tuomarin kommentti "karkaa" :D hehehe..Voi siika, mutta kuitenkin pisteitä 64,700%, joten ei nyt ihan pipariksi mennyt, vaikka ei ollutkaan niin hyvä kuin viimeksi. Videon laitan teille huomenna!!









Rataesteille kun päästiin, en ole varmaan ikinä ratsastanut uffea noin kuuma. Uffe oikein POIKITTI verkassa, heti kun hipasin pohkeella herra oli jo laukkaamassa esteelle valmiina ja kun nurmella odotettiin omaa vuoroa en saanut millään pidettyä sitä kuosissa kun toinen kävi pikkasen villinä! Hyvä vaan! Sitä on tollasena super hyvä ratsastaa! ;) Esteet meni niin kuin aina puhtaasti ja kovaa! Wuhuu sanoo SalamaSiika!






Koulun ja esteiden jälkeen oltiin 3.sijalla!

Sunnuntaina olikin maasto-osuuden aika ja kuumuus oli taas aika kova...verkassa annoin uffen rennosti ravailla ja laukata ja hyppyjä en ottanut kovin montaa, sillä uffe tuntui varmalta ja hyvältä. Ennen omaa starttia muutama pieni laukkaspurtti ja se oli siinä! Koko rata meni todella hyvin! Kertaakaan ei tarvinnut käyttää raippaa, vaan sellaiselle vihreälle esteelle piti ottaa vähän enemmän jalalla kiinni, mutta muuten kaikki meni super hyvin! Ihanneaika olikin 2:53 ja tultiin juuri siihen aikaan maaliin!



Ja miten kävi? Se 3.sija pysyi ja koska luokassa kilpailtiin LS-aluemestaruudesta me voitettiin Lounais-Suomen aluemestaruus hopeaa!! Aivan huikea Siika! Syksyllä LS-joukkue edustaa Niinisalon kenttäkisoissa!! Mahtavaa! 



1. Ann-Niina Kiviniitty - Ramina KHR (Varsa)
2. Petra Palomäki - Ufano (Lu-SaR)
3. Milka Kaitanen - Libre Z (MySeRa)

Että tällaiset jälleen onnistuneet kilpailut! On mulla vaan super hyvä hevonen :)! Tänään oltiin urcon kanssa meidän ekoissa aluekoulukisoissa, mutta niistä vasta kuvia ja selostusta myöhemmin, sillä mulla on muutamia urcon kuvia vielä julkaisematta tänne teille! :)



6 kommenttia