Petra Palomäki

torstai 17. huhtikuuta 2014

Kesäflunssa iski tännekin

Ja minä niin vakuuttelin, että minuunhan ei mikään pienet kesälunssat tartu niin miten kävikään? Tietenkin se iski minuun myös...huoh.
Maanantaina hyppäsin zeuksella ja tessalla ja tessan kanssa oli pakko luopua toisesta paksummasta takista, kun neiti kävi aavistuksen kierroksilla ja siinä tuli aika hiki koko hommassa...eikös sitten tiistaina jo alkanut hieman kurkkua ärsyttään ja keskiviikkona olikin sitten jo tilanne kuumeen rajalla....

Tosiaan hyppäsin zeuksellakin maanantaina. Heidi nosteli esteitä ja vitsit se eläin meni hyvin! Kerrankin saatiin hyvä 80cm rata puhtaasti ja fiilis oli huipussa! Kunhan saan sen hyvin laukkaan ennen koko rataa ja ylläpidän saman laukan, hevonen tulee jokaiselle esteelle hyvin ja voilá tuloksena puhdas ja hyvä rata! :) Meillä on huomenna harjoitusestekisat Kankaanpään Ratsastuskeskuksessa. Pakko mennä luokka 60-70cm, sillä seuraava luokka on 80-90cm ja toi 90cm on vielä tähän aikaan kaudesta liian isoa. Saatte kisoista sitten lisää postausta huomenna!

Talliapulaiseni! ;)

Tessa taas oli ihan vastakohta...hevonen kuumeni koko ajan ja en millään saanut sillä etäisyyksiä vaikka kuinka yritin ylläpitää samaa laukkaa kaarteessa ja annoin käden olla rennosti...mentiin lopuksi joku 100cm rata ja muutaman epäonnistuneen lähestymisen jälkeen päätin tehdä alkeellisesti ja laskea ääneen jokaisen laukanrytmin ennen estettä. Poru kurkussa, kun olin niin vihainen itselleni omasta ratsastuksestani ja hevonen vaikka oli todella vahva suusta kuitenkin suostui hyppään kaikki nätisti ja kiltisti. Kun laskin ittelleni ääneen rytmiä niin VIHDOIN sain hyvän radan alle. Pikkasen turhauttavaa! Onko teilläkin joskus vastaavaa esteillä ettei millään tule hyviä etäisyyksiä?

Maanantaina ratsastin myös urcon ja herra meni todella hyvin koulua. Yritin ratsastaa sitä laukassa paljon alas eteen, jotta venyttäisi kunnolla niskaansa ja saisin sitä vetreämmäksi niskasta. Huomasin kun talliin tulin, ettei ihmekkään jos satula hieman keikku kun satulavyö olikin löysemmällä kuin piti. Kiristin noustessani selkään todella piukalle ja eikös herra ollut sitten pullistanut urakalla :D noh, onneks ei heilunut pahasti! Tehtiin taas vähän niitä kolmikaarisia ja niissä siirtymisiä. Pitkillä sivuilla otin isompaa taivutusta ja avoa, niin jumppasin kylkiä auki.

Tiistaina eläinlääkäri kävi raspaamassa uffen ja tessan hampaat. Uffella ei ollutkaan niin paljon piikkejä, mutta vähän kuitenkin. Herra on niin herkkä, ettei tarvitse olla kuin pieni piikki niin en saa ottaa suusta kiinni.. Tessalla puolestaan olikin enemmän piikkejä ja en yhtään ihmettele jos maanantaina oli niin vahva..!


Tosiaan nyt, kun mun olotila on tällainen, en ole kovin paljon pystynyt ratsastaan...uffella ja zeuksella menin nopeasti kevyttä koulua. Toisin sanoen, kaikki askeleet läpi ja niin kauan kun kunto kesti.. Tessaa olen juoksuttanut, koska se on aina niin villihousu, että näillä super tuulisilla päivillä en kipeenä sinne nouse. Mielummin tekee pessoalla puomityöskentelyä ja käyttää itteensä oikein eikä kyttäile niitä pikkumörköjä kentän laidalla.. Tänäänkin juoksutin sen pessoalla ja pistin sen tekeen ravi- ja laukkapuomeja, jolloin se joutuu miettiin minne jalkansa laittaa ja joutuu töihin.

Varsankin jaksoi juoksuttaa tänään kevyesti ja neiti oli taas super poni! Kyllä se siitä ;) Kokeilin ekaa kertaa laittaa sille kumpparit, sillain ihan löysällä niskasta satulan sivuun. Alkuun hieman mietti, että mihin päin minun pitäisi mennä näillä, mutta tottui aika hyvin niihin :) ensi viikolla selkään! HUI! ;)

Lauantaina olen menossa tessalla Kivitallille seurakoulukisoihin ja starttaan lämmittelyluokkana K.N.Specialin ja sitten mennään HeA FEI:n kenttäkilpailuohjelma poneille (rataA). Tämä rata ei onneksi ole kovin vaikea, sillä harjoitusta mun kunnonkin takia ei valitettavasti ole ollut kovin paljoa. Onneksi tessa osaa hyvin vastalaukat, keskilaukan ja keskiravin ja keskikäynnit ;) rennolla meiningillä mennään kokeileen! Pääasia, että mennään ;)!

Maanantaina uffe pääsee starttaan tosiaan tämän kauden ensimmäiset aluekoulukisansa. Luokkana K.N.Special, sillä HeA:n luokka oli vielä aavistuksen liian vaikea. Katsotaan miten meidän käy ja kuinka mä jaksan ratsastaa!

p.s. Treeniblogin kuvat otettu ja banneria odottelen ;) Kohta kohta.... Pieni kurkistus kuviin! ;)


Hyvää Pääsiäistä teille kaikille ihanille lukijoille! :)

12 kommenttia

  1. Sulla on melkei samanlainen kroppa kun mun miehellä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ei millään pahalla mutta miehesi ei sitten kovin lihaksikas ole :D onneks mieheni on mua kolme kertaa isompi niin en kasva yli koskaan :D

      Poista
  2. Upea tuo maastokuva olisi ihanaa päästä tonne laukkailemaan :) Tsemppiä kisoihin!
    Saakohan mistään tollasella kuosilla olevia normaaleja housuja? On noi vaan niin mageet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Uffen kanssa on nin helppoa maastoilla kun menee miten ja mistä vaan ! :) noita camohousujahan saa aika paljon nykyään! Esim voit selata geevoima.fi sielä on camofarkkuja, harmaana camoa löytyy jonkun verran mutta helpoiten googlen kautta löytämällä ;)

      Poista
  3. ihanan näköistä tuolla maastossa:-) ja treeniblogia ootellessa!! -a

    VastaaPoista
  4. Eikös tuo maastokuva ookkin niinisalosta? ;) Jos on niin missä päin siellä vaikkapa maastareilta katsottuna ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On. Tämä suora löytyy kun mennään vähän sinne perälle missä on yhdessä sumpuss este missä on montaa eri korkuista alashyppyä. Siitä jatketaa hetken matkaa suoraan ja oikalle ja sinne vaan laukkaan :D vaikea selittää!

      Poista
  5. Hei! Missä ympäristössä tuo sun treenikuvasi on otettu? Oon aina miettinyt tota että miten saa tollaisen tumman taustan, mutta kuitenkaan ei tule pimeä kuva. :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me otettin isossa urheiluhallissa ja tuo kohta otettu aamulla ku aurinko paistoi ikkunasta sisään. Pieni kaistale keskellä hallia. Muu tausta oli valosa, mutta todella hyvälä kameralla saa taustan tummuun valotuksia vaihdellen :)

      Poista
  6. Petra "Mä en oo koskaan kipeänä" Palomäki :D

    VastaaPoista