Petra Palomäki

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Kouluvalmennusta, satulan sovitusta...

Meillä oli uffen kanssa perjantaina Kallen kouluvalmennus. Teki hyvää pitkästä aikaa kunnon kouluvalkkuun, kun nyt vihdoin taas pystyy jotenkin kotonakin treenaan, kun kenttä on kohta ihan sula (plussa kelejä lisää kiitos!).
Kuvat on taas tehty huippu paint - ohjelmalla, mutta koittakaa saada selvää! :D

Eli aloitettiin kuvan mukaisesti. Päädyssä suoristettiin hevonen keskihalkaisijalle ja siitä suunnasta mistä tultiin, alkuun tehtiin siihen suuntaan voltti. Tästä jatkettiin keskihalkaisijalle ja tehtiin lievää pohkeenväistöä puomien puolelta toiselle. Päädyssä tehtiin voltti toiseen suuntaan ja näin suunta vaihtui. Tätä tehtiin molempiin suuntiin. Pohkeenväistöön saatiin hyvä vinkki, sillä vasemmalle uffe jännittyy hieman niskalla, jolloin väistö on hieman epätasapainoinen. Eli ennen kun asetan hieman oikealle, asetan aavistuksen väistön suuntaan (kuin sulkutaivutuksessa), mutta heti perään rauhallisesti asetus vastakkaiseen suuntaan. Tämä auttoi ja uffella alkoi sujuun todella hyvin molempiin suuntiin väistöt!


Sitten taas sama aloitus, keskihalkaisijalle, voltti päässä, missä taivutettiin hieman yli hevosta sisään ja keskihalkaisijalla jatkettiin taivutuksella ja kroppa suorana. Eka kerta meni hieman mönkään, kun itsekin sähläsin, mutta toisella kertaa tämä onnistui super hyvin. Päässä suoristus ja suunnan vaihdos voltin kautta.

Sitten otettiin laukkaa mukaan. Sama aloitus kun äsken, voltilla ylitaivutus joka jatkuu keskihalkaisijan pitkin, suoristus ja päässä suunnan vaihdos voltin kautta. Voltin puolessa välissä laukannosto ja pitkän sivun keskellä voltti jonka jälkeen siirtyminen raviin. KERRANKIN uffe oli hyvä oikeaan kierrokseen! Kerrankin ! Vitsit mikä fiilis! Yleensä se on parempi vasemmalle, mutta nyt oikea oli paljon parempi! Laukka polki todella hyvin alla ja vasemmalle sain tehdä töitä, mutta sinnekin suuntaan saatiin hyviä voltteja ja nostoja!


Kaiken kaikkiaan onnistunut kouluvalmennus jälleen uffella! Lopuksi piti suorittaa kaljahaaste :D huoh voi uffe raukkaa! Facebookista löytyy täältä!

Meillä kävi tänään Nakkilasta yksi satulansovittaja, mutta urcolle ei löytynyt mitään lähelläkään hyvää. Zeukselle supremen koulupenkki oli hyvä, mutta oli xw ja liian leveä, olisi saanut olla mw tai w.. Reunoksen auto tulee parin viikon päästä, jos löytyis edes urcolle satula! Koska sille mulla ei ole tällä hetkellä mitään penkkiä :/

Olin unaivalla torstaina maneesilla. Mamma oli aika innokas, mutta siinä hetken työstettyä mammaa, niin saatiin jopa suht hyvää ja rauhallista laukkaa! :) Enna meni mammalla kevyesti eilen kentällä kans. Pohja oli niin kova, että ravia ei pystynyt mammalla meneen.


Tessalla ollaan käyty maneesilla purkaamassa höyryjä ja eilen menin sillä kentällä koulua. Paljon siirtymisiä ja neiti oli vähän huono oikeaan laukkaan, kun heti jännitty jos vähänkin aloin pohkeella pyytään eteen. Siinä piti hetken aikaa taivutella ja tehdö siirtymisiä ja siinä hieman parantu, mutta hommaa on vielä :)

Tänään uffe pääsi aamusta maneesille hyppään ja käytiin muutama hyppy tekemässä vaan mielen virkistykseksi. Uffe oli aivan super niin kuin yleensä :)! On se vaan niin mahtava hevonen!

Budapestin kuvat latautuu ja latautuu, nytkin blogger kaatu kun yritin niitä tänne laittaa...huoh. Koitan saada mahdollisimman pian! ;)


Ei kommentteja

Lähetä kommentti