Petra Palomäki

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Zilpa Tallin seuraestekilpailut 26.10.2013

Lauantaina Petran Tallin tiimi, eli Petra ja Heidi starttasivat 
Zilpa-Tallilla seuraestekisoissa!

Heidi starttasi 80cm ja 90cm luokissa ja minä tessalla 90cm ja 100cm luokassa. Lähdettiin joskus puoli 11 maissa kotoa ajamaan kohti kisoja. Kun päästiin kisapaikalle, huomattiin, että aikataulut olivat hieman myöhässä, joten ehdittin hyvin seuraamaan pienempia luokkia ennen omia suorituksia.

Otettiin Lara ensin kopista pois ja Heidi lähti pienellä kiireellä verkkaan Laraa, koska radat menivätkin nopeammin kuin mitä luulimme! Itseä jännitti varmaan enemmän kuin Heidiä, kun seurasin heidän suoritustaan sivusta, mutta pakko olla ylpeä heistä, kun nappasivat 2.sijan!

Kun 90cm luokka alkoi, katsoin Heidin suorituksen ensin, koska hän starttasi aivan alkupäässä ja lähdin tämän jälkeen laittaan tessaa kuntoon. Tällä kertaa Lara oli hieman pössö ja otti radalta 4vp, mutta silti hyvin menivät molemmat! Kun aloitin verkkaamaan tessalla, neiti oli kuuma ja etsi hieman, että missä Lara menikään. Hypyt tuntuivat hyviltä, ja hevonen kuunteli suhteellisen hyvin.

Kun päästiin radalle tessa kyyläsi taas maneesin portteja, katsomoa ja ole muutenkin radalla aivan jossain muissa maailmoissa. Tämän takia meillä tuli jo heti ensimmäiselle esteelle pudotus. Koko alkurata oli hieman sähläämistä. Toin tessan pohjaan, ei oltu oikein kumpikaan täysin keskittyneitä rataan. Tosin 5.esteen jälkeen rata alkoi sujumaan ja loppurata meni oikein hyvin. Uusintaan emme päässeet. Luokissa 90cm ja 100cm arvostelu oli AM5, eli uusinta korotetaan perusrataa suuremmaksi. Hieman harmitti tuo yksi pudotus, mutta toisaalta, hevonen sai kerätä voimia metriin. Vaikka emme päässeet uusintaan, olimme kuitenkin nopein ratsukko, jolla oli 4vp ja sijoituimme 4.sijalle!!


Kun lähdin hieman taas verkkaan 100cm luokkaa varten tessa oli jo paljon parempi. Rennompi, kuuliainen ja kulki koko ajan omalla moottorilla. Ei tarvinnut kuin enää istua, pitää käsi alhaalla ja antaa neidin hoitaa homma kotio. Radalle kun päästiin tessa oli super! Juuri sellainen millainen sen pitäisi aina olla kisoissa! Koko rata meni hyvin ja sain neidin tuotua hyville paikoille. Tästä meille irtosi meidän ensimmäinen 100cm luokasta puhdas perusrata!!!! Wuhuu! Vain 3 ratsukkoa pääsi uusintaan ja ME päästiin sinne heidän mukaan. Olin jo siinä vaiheessa voittaja! 

Kun uusinta lähti käymään, tosiaan esteet oli sen 110cm, minua hieman jännitti. Ikinä en ole tessalla hypännyt kisoissa 110cm rataa! Ekalle esteelle tuli heti pudotus. Vaikka tiet, etäisyys ja tempo oli hyvä, alkoi hieman ehkä väsymys painamaan hyvästä perusradasta. Sarja meni puhtaasti, hieman jäi väli ahtaaksi, mutta puomit pysyivät ylhäällä. Sitten sarjalta, tein tiukan tien ja ehkä jäin liian paljon pidättään jolloin neiti otti jälleen puomin alas. Siinä vaiheessa minulla meni aivan pasmat sekaisin, kun tolppakin kaatui samalla ja muistin yhtäkkiä, että " hei mikä on viimeinen este? AAh se on tuo valtava okseri! ". Voitte arvata, että siinä vaiheessa, kun hevonen lähestyy jo estettä minä tiesin, että paikkaa en näe ja annoin tessan mennä. Tessa hyppäsi aivan liian läheltä ja pelkäsin jo ponnistusvaiheessa, että nyt menee koko este kumoon. Mutta EI! Neiti taisi puristaa viimeiset voimansa ja veti esteen tolppien korkeudelta puhtaasti. Mikä loikka! Huhuh!
Vaikka uusinta meni vähän miten meni, niin olen silti todella todella ylpeä tessasta! Ja kaiken lisäksi se toi kotio metrin luokasta valkoisen ruusukkeen 3.sijasta! 

Tässä tessan "pieni" loikka 110cm okserilla :D

Tällaisissa hetkissä, mietin kuinka paljon ollaan tultu eteenpäin. Alkuvuodesta neiti veti 90-100cm radalla kolme puomia alas, juoksi alta pois, oli aivan katastrofi. Mutta nyt, minulla on alla paljon varmempi ja osaavampi tessa, joka vetää (ilman minun sähellyksiä) 110cm ratoja puhtaasti. Ei voi muuta, kuin olla tyytyväinen hevoseen ja ehkä hieman itseenikin, kun olen saanut tuon aasin tähän pisteeseen :)

Tämä minun tietokone lagaa taas, en tiedä mikä sitä vaivaa tuon Movie Makerin kanssa, mutta joudun laittamaan videot vasta huomenna, koska olen niin väsynyt ja en jaksa tapella tämän elektroniikan kanssa enää! Koittakaa kestää huomiseen ;) huomenna päivittelen myös muiden heppojen kuulumisia ja siitä kuinka uffe on palannut kunnolla töihin!

Tuli mieleen, olisiko teillä mitään toiveita jollekin mielipidepostaukselle? 
Jotain aiheita mistä voisin kertoa omasta näkökulmastani. 
Laittakaa kommenttiboksiin toiveita jos niitä on! :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti