Petra Palomäki

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Kenttäkisojen videot!

VIHDOIN !

Lainasin äidin digikameraa kisoissa, koska siinä on miljoona kertaa parempi kuvanlaatu kuin tuossa mun ikivanhassa pokkarissa ja olin niin iloinen kun sain kerrankin niin hyvä laatuista materiaalia kisoista. Noh, tulin kotio ja videoita ei löytynyt mistään...kaivoin koko muistikortin läpi ja vihdoin löysin muutamia leikkeitä. Niitä en voinut kuitenkaan muokata moviemakerilla..mutta sainpahan nämä nettiin! Huoh tämä teknologia, sanonko muuta!

Ensimmäisenä on tessan kouluosuus. Kamera hieman hidasti ja Saana ei saanut sisääntuloa radelle, mutta ei se haittaa :) Neiti hirnui hieman radalla, jonka vuoksi yksi laukannosto oli..sanotaanko..ilmava :D sitten, kun piti siirtyä käyntiin, neiti luuli pääsevänsä vielä laukkaamaan ja tämän vuokis (kuten näkyy videolla) otin hieman jyrkemmän käyntisiitymisen :) Pisteitä tuli huimat 67,22% enemmän kuin uffe koskaan tällä radalla!



Tessan jälkeen oli uffen osuus. Uffe oli ok, ei tämän kummemmin yleensä mene, ja jos parantaa niin muutamalla prosentilla. Ja vielä uusi satula alla, niin ittellekin hieman totuttelua vaikka onkin kuin taivas istua sielä (Bates Innova siis meillä nyt käytössä!), saan jopa pohkeet kiinni :D
Kuten huomaatte videolla, keskikäynnissä herra huomaa kouluaidan ulkopuolella kaatuneen kirjainmerkin...voi ei. Se olisi voinut kaippa SYÖDÄ uffe paran! Miettikää kuinka kamalaa! Sama toistui laukassa jännityksenä :D noh pisteitä tuli 63,44% mikä on ihan ok. Ensi kerralla tähdätään, jos saadaan se 65% vihdoin rikki!



Kun saatiin molemmat kouluosuudelta pois oli tessan vuoro päästä hyppään! Neitihän heräsi kummasti verkassa :D kun pääsi radalle se vaan meni, ja neljännelle esteelle tuli yksi puomi alas. Vaikka tessa halusi hypätä, jotenkin se niin petty, kun esteet oli maahan kaivettuja. Jos esteen on alle 90cm se ei edes yritä ja hypyt on selättömiä ja laiskoja. Tosin vauhtia neidillä oli radalla ja sain kunnolla välillä ottaa takasin..ja kuten näette, neiti oppi kunnolla, että jarruja kannattaa totella, koska muuten kaadutaan. Noh, mutta siis kaiken kaikkiaan ihan perus ok rata :)



Ja sitten pääsin taas kotio. Eli uffen selkään. En tiedä mitään parempaa, kun uffella hyppääminen esim tessan jälkeen. Se tunne, kun hevonen oikeasti osaa ja tietää mitä tehdään :D verkassa uffe oli ihan liekeissä niin kuin aina ja hyppäs kaikki oikein hyvin. Jätin tällä kertaa raipan pois, ja radalla välillä johteen (joita se ei mukamas ole ikinä nähnyt) olivat pelottavia, mutta meni kuitenkin hyvin kaikista puhtaasti yli!



Kun saatiin kaikki lauantain osuudet korkattua suht hyvin läpi oli seuraavana päivänä kivoin osuus, eli maasto-osuus! Starttasin ensin uffella ja verkassa herra tuntui hyvältä. Kuulolla ja rento ratsastaa.
Noh, kun startattiin niin kaikki esteet meni hyvin kunnes tuli se iso rantapöytä..huoh. Hypännyt sen miljoona kertaa, en tiedä mitä se siinä kyyläsi mutta veti niin juuresta sen hypyn että luulin, että ei siitä yli pääse! Veteen meni sitten taas hyvin ja tuli myös hyvin pois. Jatkettiin matkaa ja saavuttiin kahdelle punaselle mökille (joita se on myöskin hypännyt tuhannet kerrat) ja se kyyläs niitäkin ihan sillain "Mitä noi on!!", juuresta veti myöskin ensimmäisen ja sitten hieman karjasin sille, että nyt mennään eikä meinata! Loppu rata menikin sitten jo paremmin :) Lopullinen sijoitus 6/31 !



Kun uffe pääsi maaliin lähdettiin vaihtaan hevosta ja tessa pääsi tekeen sitä mistä tykkää, eli laukkaan ja kunnolla! Ja plussana vielä sitä ihanaa hyppäämistä :D
Verkassa neiti nyt hieman stressani muita heppoja. Muita hevosia laukkasi ohitse kovaa vauhtia, tulivat liian lähelle jne, mutta pienen rauhoittelun jälkeen päästiin aloittaan. Eka verkkahyppy pystylle..wow! Pikkasen ponnisti! Kun oli meidän vuoro startata niin neiti lähti! Sitä ei mikään pidättänyt. Kolmosesteelle, eli ylöshypylle tessa ei kuunnellut mua täysin ja tuli tuollainen ihmeellinen sekava hyppy. Kaikki muut se meni kyllä suhteellisen hyvin. Vaatii vaan paljon treenaamista ja, kun me löydetään se yhteinen sävel maastossa niin ai että kyllä sitten tuntuu hyvältä! :) Hieman tosiaan tultiin liian kovaa, mutta ei se mitään silti lopullinen sijoitus oli huikea eli 5/48!



Voidaan sanoa, että ihan hyvin meni! Tessa pääsee starttaan Kangasalalla seuraavat kenttäkisansa. Uffea en ota sinne mukaan, koska luultavasti jättää meidät maastoon..tessasta en niin uskoisi, tai noh katsotaan silloin miten menee!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti