Petra Palomäki

tiistai 14. toukokuuta 2013

Työelämää ja hevostelua!

Nyt olen minäkin päässyt oikean työelämän makuun! Nimittäin minulla alkoi eilen kesätyöt paikallisessa Citymarketissa ja toimin sielä kesän kahviossa leipurina ja palvelulinjastolla (eli liha/kala/salaattitiskillä). Tänään oli ensimmäinen päivä, kun menin jo klo6.00 töihin ja huomenna menen uudelleen ja saan ensimmäistä kertaa hoitaa kaikki kuntoon aivan yksin. Vähän jännittää muistanko laittaa kaikki oikein :D mutta enköhän minä selviydy!


Mutta tosiaan eilen menin klo10 töihin, joten ennen sitä siivoisin kaikki karsinat, jotta illalla ei tarvitsisi enää kuin ratsastaa ja liikuttaa hepat. Pääsin kotio noin klo18.30 ja hyppäsin melkein välittömästi tessan selkään. Halusin vain käydä askeleet läpi ja neiti olikin ihan ok. Vasempaan laukkaan hieman yritti vääntää vastaan, mutta luovutti aika nopeasti, koska huomasi, että en halua vääntää rautalangasta sen kanssa vaan tehdä yhteistyötä hyvissä mielin :D


Tessan jälkeen juoksutin unaivan pessoalla. Mamma on kyllä todella paljon lähiaikoina kehittynyt tämän juoksutuksen suhteen. Alkuun, ja ei kauan aikaa sitten, heti kun nosti ravin, se meni joko käyntiä tai kiitoravia. Ei ollut sitä rauhallista välimuotoa! Mutta nyt mamma aloittaa heti rauhallisesti, välillä innostuu, mutta palaa normaaliin raviin aika nopeasti. Laukkakin on paljon hitaampaa ja rauhallisempaa :) kyllä se tästä!


Unaivan jälkeen menin vielä zeuksella kentällä. Mentiin ensin vähän sileellä kentällä ja yritin käydä kaikki askellajit läpi, mutta heppa oli silti aika virkeän tuntuinen. Päätin sitten käydä siinä lähellä olevalla hiekkatiellä missä on hyvä laukkasuora ja päästää herra laukkaamaan niin paljon kuin jaksoi. Kyllä tykkäsi ja tuli senkin edestä hiki! :D


Tänään tosiaan ratsastin uffen maastossa. Ravailin hieman pellolla ja laukattiin sitten hiekkatiellä kevyesti. Lopusta mentiin vielä kentälle tekemään käyntitehtäviä. Keskikäyntiä ja yritystä lisättyä käyntiä. Hieman oli alkuun sählä suusta ja sen takia jouduin sitä rauhoitteleenkin jonkin aikaa, mutta kun tajusi, että halusin vain ohjas tuntuman niin alkoi tekemään hyvin töitä. Siinä ohella tehtiin hieman väistöjä ja avoa molempiin suuntiin käynnissä :)

Keli yltyi niin myrskyisäksi, että en uskaltanut urcoa mennä ratsastaan. Muutenkin säikkyy jos todella tuulista niin sai tyytyä tarhailuun. Tehtiin urcolle hieman pienempi tarha (ennen ollut kokonainen laidun käytössä), koska isä kyntää laitumen jotta saadaan parempaa heinää hepoille :)

En ole tänne blogin puoleen vielä kertonut, mutta sain aika mahtavan sähköpostin viime viikolta Hööksistä. On kyllä hienoa kun on hyviä ystäviä! Tästä lisää kun saan fyysistä materiaalia käteen tästä ;)



5 kommenttia

  1. Ja oliko sulla minkälainen koulutus tuohon työhön?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvita koulutusta tuohon työhön sen kummemmin :) viikon minua opetetaan (vaikka nyt jo osaan aika lailla mitrn kaikki hoidetaan). Ei tartte koulutusta laittaa valmiita esipaistettuja leipiä uuniin ja lihan laittamiseen :)

      Poista
  2. Sulla on ihana blogi <3 haluatko käydä kattoo mun blogin.
    http://tamaraonsuperninja.blogspot.fi/

    VastaaPoista