Petra Palomäki

maanantai 29. huhtikuuta 2013

Eevan kouluvalmennus, maastareita ja kaikkea muuta

Pyydän anteeksi, olen ollut tajuttoman laiska avaamaan tätä tietokonetta ja kirjoittamaan tänne mitä kaikkea on tapahtunut lähipäivinä, mutta tässä nyt kunnon päivitys!

Eli lauantaina Eeva kävi pitämässä minulle kouluvalmennuksen meillä kotona. Urco oli ratsuna ja herra oli oikein järkevä. Valitettavasti aika tunnin alussa alkoi satamaan hieman vettä ja yhtäkkiä taivaalta tulikin jo rakeita? Auts! Ei auttanut muu kuin jatkaa töitä ja valittaa myöhemmin.
Aloitettiin ympyrällä kentän yhdessä päädyssä. Tehtiin alkuun puolet ympyrästä avoa ja puolet normaalia ravia. Tämän jälkeen puolet avoa ja puolet avosta sulkuun. Nämä siirtymiset onnistuivat yllättävän hyvin, vaikka itte aloin tekemään ensin aivan jotain muuta :D

Koska mennään lauantain tutustumisluokan kouluohjelma rata A eli tuttarin kouluohjelma, niin harjoiteltiin sitä oikeaa keskiravia ja keskilaukkaa. Ymmärsin nyt, että minun pitää ennen kun teen koko rata leikkaa keskiravia, niin kulmassa jo asettaa painetta hevoselle, mutta sitä ei saa näkyä ylös. Sitten suoristus ja hevonen lähtee välittömästi hallittuun keskiraviin ja pysyy siinä. Aika monta kertaa tulikin aika mahtavaa keskiravia!


Sitten siirryttiin keskilaukkaa mitä mentiin pitkillä sivuilla. Eeva sanoi, että kunnolla saa päästää eteen, koska tälle rodulle on helpompi koota kun pidentää, mutta loppua kohden tuli jo niin hyvää keskilaukkaa että huhu! Keskilaukkojen jälkeen tehtiin ympyrällä vastalaukkaa ja hienosti tämäkin pyöri. Lopuksi tehtiin niin, että nostettiin vasen laukka, tehtiin täyskaarto ja siitä puoli ympyrää vastalaukkaa. Uralla siirryttiin raviin ja siitä koko rata leikkaa keskiravia. Sitten sama toiseen suuntaa.

Jestas hevonen kulki taas hyvin! Eevan valmennuksissa saan aina niin paljon irti ja ain hyvä mieli, vaikka kuinka vaikeaa olisi. Eeva sanoi, että urco on täysin valmis aluekisoihin ja näin lähdetään Ypäjälle kesäkuussa  vetään meidän eka HelppoA:2 (mikä on aika helppo urcolle mutta minulle tarpeeksi muistettaavaa! :D).

Sunnuntaina kävin uffen kanssa Niinisalossa maastoilemassa. Että toi hevonen on niin pomminvarma! Saan lähteä yksin minne vaan ja miten vaan ja heppa on aina varma. Laukkailtiin pitkiä pätkiä ja ravailtiinkin jonkin verran. Sitten otettiin muistinvirkistykseksi muutamia harrasteen esteitä alle. Mentiin alkuun verkkana pientä mustaa mökkiä. Siitä sitten mökki, tukki, metkat mutkat, kaksi tukkia ja kaksi sianselkää. En viitsinyt ottaa ismpia kun hypätään niitä sitten torstaina :) ja tietenkin järven kautta kotio! Uffe halusi heti vaan juoda järvivettä (kuten se aina tekee) :) On se vaan niin ihana hevonen!


Sitten maastoilun jälkeen menin tessan kentällä. Käytiin vaan kaikki askellajit läpi. Neiti oli aika villi joten pyysin Sami pitään neidistä kiinni kun nousin selkään. En siedä jos hevonen liikkuu yhtäänkään kun nousen selkään, syy siihen on polveni. En ota turhia riskejä sen suhteen! Kun pääsin selkään neiti oli niin pörheenä ja sen oloinen, että minnepäin oikein sinkoaa. Laukannostossa piti vetää pieni ilopukki mutta muuten meni ihan hyvin. Kerrankin painoi ohjalle eikä ollut kuolaimen takana. Mikäköhän sillä oli? :D


Tänään meen uffella hieman koulua kentällä ja yhdistän siihen vähän puomitehtävää. Sitten menen zeuksen sileellä kentällä, koulua urcolla ja juoksutan unaivan. Illemmalla vien maasturin Samin hoiviin ja se vaihtaa siihen renkaat :) siitä sitten salille! Taas kyykkäämään. Jos sain sen 110 kyykkyä  nyt ;)


Kuinka teillä on alkanut maastoestekausi?
Tai muuten kisakausi?
_____________________________________________________________________________

Sain lauantai aamuna Jennin mukaan salille. Muahaha :) aloitettiin ihan kivalla lämmittelytreenillä minkä löysin netistä. Kokeiltaa tekin! Siitä sitten tehtiin vähän jalkaprässiä.
Ajattelin kokeilla maksimiani ja sain 161kg jopa kaksi toistoa. Olin kyllä tehtnyt ennen sitä 10x 80kg, 10x100kg, 8x 122kg, 6x 146kg joten jos aloittais heti kovilla painoilla varmaan saisin sen 170kg rikki ;)


Sunnuntaina minulla oli vähän kiire joten päätin pitää lepopäivän kyykkyjen suhteen ja tein rintaa ja selkää. Aluksi tein penkkiä 20kg-30kg, sitten rintalihaksia 15kg:lla, siitä hieman rintaa ja selkää sellaselle koneelle missä mennään vatsalleen ja vedetään painoja ylös. En osaa selittää :D sillä tein 45kg. Sitten lopuksi selkää ylätaljakoneella 30kg asti. Nopea mutta ihan kiva treeni :)

Tänään tosiaan on extreme kyykky päivä ja huomenna sama mutta teen sitten maastavetoa koska sain Even mukaan salille ;) ja se kun ei niin usein tee maastavetoa saa kärsiä jälleen siitä ;) muahahha!
Katsoin Even kirjoittamaa postausta ja tuli kauhee hinku kohta toteuttaa se niin odotettu ostos. Nimittäin uheilushortsit. En ole ikinä kehdannut käyttää kesällä shortseja ja nyt jos saan reisiä kiinteämmiksi niin palkitsen itseni Niken shorsteilla!


Eilen mulla oli aika masentava päivä noiden minun reisien suhteen. Jotenkin on niin vaikea uskoa, että saavutan ikinä niitä unelmareisiä..olen niin sellainen, että haluan heti kaikki nyt ja se ei tämän suhteen toimi. Noh jos parin kuukauden päästä olisi edes 1cm kiinteämpi ;) Pitää vaan jaksaa uskoa itseensä! Huoh. Onneks minulla on Sami ^^


Onko kellään näitä tällaisia masentavia hetkiä treenaamisen suhteen?

8 kommenttia

  1. Onneksi on poikaystävät/tmv auttamassa ja kannustamassa ;) Täällä ainakin oltaisiin ihan läskimössöjä, jos ei olisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu minulla onneksi Sami osaa niin paljon salilla että on ottanut kokonaan mun personal trainerin aseman :D ja onneks on kavereita jotka myös kannustavat :)

      Poista
  2. Masentavia hetkiä on useinkin! Haluaisin että yhdessä yössä olisin saavuttanu unelmavartaloni mutta siihen on vielä niin pitkä matka :D sais nostettua ees vähän painoja! Mut huhhuh, hyvä tulos jalkaprässissä! Saispa itekki ees 100 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että olisikin yhdessä yössä unelmavartalo niin olis hieno! Haha kyllä uskon että 100kg saat jos jalat muuten kunnossa ;)

      Poista
  3. Hyvin on alkanu maastoestekausi, just oltiin niinisalos vkloppuna Piken valmennuksis :)

    VastaaPoista
  4. Toivottavasti kerkeen kattoon ku tuut Ypäjälle kisaileen :)

    VastaaPoista