Petra Palomäki

torstai 29. marraskuuta 2012

Kysymyksiin vastauksia osa 2!

9. Minäkin haluaisin nähdä parhaimmat kuvasi!

Olen tehnyt jo erikoispostauksen minne olen laittanut kaikki lempi kisakuvani! Tsekkaa täältä kuvat, ja voi olla, että joku päivä teen yksitellen jokaisen hepan parhaimmista kuvista postauksen. Miltäs kuullostais? ;)

 

10. Miten hevoset ovat tulleet elämääsi?

Kiitos äitini hevoset ovat ilmestyneet elämääni. Koska Portugalissa ei ole kovin yleistä,että pikkutytöstä pitäen ollaan heppahöperöitä, onneksi äiti on ollut sellainen pienestä asti ja saatiin kuulla, että ei kovin kaukana meistä oli ratsastuskoulu. Ystävämme oli käynyt sielä kerran ja kehui paikkaa, joten päätettiin mennä kokeileen miltä se tuntui. Rakastuin ekalla kertaa niin paljon, että olen siitä päivästä lähtien ratsastanut aktiivisesti! Siitäkin on jo 8 vuotta aikaa...!

11. Vietätkö paljon aikaa tallilla?


Jos olet lukenut ja katsonut tuon päivä tallilla kuvina - postauksen olet varmaan huomannut, että kyllä minulla jonkin verran aikaa sielä kuluu! ;) Tavallisesti jos on hyvä keli, olen tullut suht aikasin koulusta niin minulla menee semmonen 4-5 tuntia tallilla. Puuhastelen kaikkea omaa sielä. Siivoan karsinat, ratsastan heppoja niin paljon kun jaksan, putsaan tallia jne. Kyllä hommaa piisais niin paljon, että välillä en kyllä kaikkia ehdi tekemään! Ensisijalla on hevosten hyvinvointi, eli karsinat ja yleissiisteys, sitten ratsastus ja sen jälkeen ne ei niin tärkeät asiat kuten suitsien rasvaus jne. Olisi hienoa jos saisin jonkun auttamaan vaikka välillä liikuttamaan heppoja. En halua ketä vaan, mutta joku, joka on suht kokenut ja hauska ihminen. En vaadi muuta :D tiedätkö ketään täälä päin vai oletko itse kiinnostunut?

12. Mikä Uffessa on parasta?

Uffessa parasta on se, kun se tuntee minut niin hyvin. Se on aivan mahtava etu. Silloin kun molempien yhteistyöhalu on kohdallaan niin jestas kun tulokset on huipussa! Uffessa on ihanaa myös se, että kun olen alakuloinen tai minua vaivaa jokin, niin menen aina sen karsinaan istumaan ja se aina jaksaa painaa päätänsä mun syliin ja pyytää rapsutusta. Tätä se ei tee kaikkien nähden. Vain meidän kahden kesken. Ne on niitä korvaamattomia herkkiä hetkiä, joita en vaihtaisi mihinkään! (melkein itku tuli kun kirjoittelen!) Parasta on myös sen hyppytyyli. Uffella on niin hyvä hyppy, pehmeä mutta ponnua löytyy. Tosin ei ihan kaikki sillä ekalla osaa hypätä, nimittäin suusta herra on niin herkkä, ettei paljon saa jäädä suuhun kiinni. Uffea parempaa hevosta saisin hakea ikuisesti , koska sellaista ei yksinkertaisesti ole! Ja ai niin! Meinasin unhotaa! Uffessa hyvin ihana asia on se, että sitä voi kuskata tammojen, muiden orien kanssa tai ruunien kanssa ongelmitta. Valitsin itselleni maailman rauhallisimman orin!

näin kiltti poika pois kotoa ;)

on se ihana hevonen!
13. Entä huonointa?

Ja kuten kaikki hevoset ne eivät ole kokonaan pelkkää ihanaa... Uffella on huonoja puolia, jonka vuoksi se on vain yhden ihmisen hevonen. Ratsastaa uffe on todella herkkä, mikä ei ole huono asia, mutta siinä huono kun jos se tekee virheen ja tietää sen, vaikka en ole ehtinyt korjaamaan sitä, se heti panikoi ja hätääntyy virheestään. Siinä tilanteessa pitää vaan ratsastaa ja rauhoittaa sitä. Kädellä pitää olla todella tarkka! Tämän vuoksi, uffella ei ole kovin moni ratsastanut kunnolla, paitsi valmentajani, Anniina ja Anni. Uffen toinen suuri huono puoli on, että sitä ei kunnolla voi taluttaa tarhaan ja pois muita kuin minä. Sillä löytyy orimaisuutta, ja jos pääsee vähänkin taluttaessa "niskan päälle" niin se oli siinä. Kuten kaikille oreille, niille pitää asettaa rajat ja uffe uskoo vain minua. Se tietää koska olen huonolla tuulella, eikä edes uskalla temppuilla. Sen jälkeen kun uffe puri minua selkään, kun hain sitä tarhasta, niin olen päättänyt ettei kukaan muu sitä taluttele. Hyät ja huonot puolet tasapainoittavat toisiaan, joten uffe on silti maailman ihanin! :)

tekee tämmöstäkin taluttaessa jos saa periksi..

14. Mitkä ovat sinun ja Tessan tavoitteet?

Tessan kanssa tavoitteet on suht korkealla. Ensi kaudella jos saan hyvin rahapussiani kasvatettua, niin pyrin kisaamaan 90cm aluetasolla ja kenttää harraste-tuttari tasolla. Koulua pyrin treenaamaan hyviä HeB:n ratoja alle ja mahdollisesti HeA:n rata voitais kokeilla mennä! Who knows! Ottaen huomioon tessan kinnerpatin, pitää kuitenkin tarkkailla miten neiti kestää ja kuinka korkealle tasolle. Mutta en usko ensi vuoden olevan mitenkään este, kun nyt mennään jo 90cm ratoja. Tekniikkaa pitää huimasti vielä hioa. Ja koska tessalla on kesäsin todella paha kesäihottuma, pitää myös senkin mukaan mennä.. pahimpaan aikaa kevyttä liikuntaa ja haavojen hoitoa. Sain kaverilta tietää, että Teivossa toimii yritys EkoHepo. Sielä on tarjolla suolahuonehoitoa, joka auttaa kesäihottumaiselle hevoselle. Pehmentää ihoa ja helpottaa kutinaa. Tarkoitus on viedä kesän aikana ainakin kolme kertaa hoitoon, jotta ihottuma ei olisi niin kiusallinen tessalle!

tästä lähdettiin vuonna 2010, toinen kerta selässä!
tämmösiä mentiin tänä vuonna!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti