Petra Palomäki

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kuvia kuvia ja kuvia + päivitys!

Anniina oli kuvaamassa meillä eilen aamulla mun synttäreiden kunniaks :) Aivan huikean hyviä kuvia...TAAS!
Aloitin aamun klo10 ratsastamalla ensin zeuksen. Herra oli alkuun hieman tahmea, kun sen mielestä mä selkeesti herätin sen liian aikaisin ja ruokakin jäi osittain kesken :D mutta sitten ravissa se alkoi hyvin vertyyn ja liikkuun paremmin :) laukka oli hieman tahmeaa ja laiskaa alkuun koska se sähläsi vasempaan kierrokseen päällänsä kovin paljon..vähän aikaa kun laukkasin niin se alkoi tulemaan paremmin ohjalle ja laukka alkoi sujumaan paremmin.











Zeuksen jälkeen menin urcolla koulua. Poika oli nukkumassa kun menin hakemaan sitä karsinasta. Voi toista *.* ja alkuun kun ratsastin se oli ihan vielä nukkumassa :D herättelin sitä pari kertaa kunnolla ja alkoi sitten sujumaan :) ihan perusjuttuja mentiin. Laukka oli aika hyvää :) ja tehtiin jopa pari hyvää vaihtoa! Jes :) kyllä se ne kohta hyvin osaa ;)











Urcon jälkeen otin uffen ja menin myös sillä koulua kentällä. Hiukan suuri ero vaihtaa urcosta uffeen! Urco on tommonen elastinen ja helppoliikkeinen. Uffe taas ei anna heti mitään ilmaseksi :D ravi meni ihan hyvin, mutta hieman oli oikeaan ohjaan taas kova..eli sitä puolta piti hieman enemmän taivutella :) laukassa herra ei sitten ollut yhtään yhteistyöhaluinen. Laukassa työstin ja työstin sitä, että tulis hyvin ohjalle ja antais oikeasta ohjasta periksi. Ja ette arvaa kuinka sitä otti päähän kun joutui antamaan periksi minulle! Päätin tehdä hieman laukanvaihtoja siinä ja oletin, että juu herra tulee ja vaihtaa nätisti ilman mitään erikoista. Mutta olin väärässä...herra oli niin kiukuissa ja kosti minulle. Nimittäin uffe PUKITTI kun tein sillä laukanvaihdon. Herran jestas UFFE pukitti :DD se ei ikinä pukita muuta kun ilosta tai juuri tollain jos sitä ottaa niin paljon joku päähän! Naurettiin Anniinan kans tapaukselle kun kumpikaan ei oikein tajunnut tilannetta kunnolla :D















Noh hurjan uffen jälkeen päätin ottaa tessan viimesenä. Ajattelin, että mitähän tällä kertaa se meinaa, siis kuinka korkealle se mahtaa tänään hypätä..mutta se oli aivan unelma! Ei hypännyt kun kerran pystyyn! Tämä on edistystä. Ja se on niin huvittava kun sitä kiukuttaa :D se pysähtyy ja ei suostu liikkumaan eteenpäin ollenkaan. Sitten kun käsken sitä eteenpäin se heittää päätä ylös ja varoittaa minua jo, että kohta hön nousee pystyyn! Sitten toisella kerralla sama juttu ja kolmannella neiti asettaa takajalat haara-asentoon ja hyppää pystyyn ja kauhoo etujaloilla ilmassa niin kuin zorron hevonen. Ei sielä selässä voi muuta kun nauraa! :D muuten neiti meno todella hienosti alas eteen ja kiltisti teki kaiken mitä pyysin. Vaihtojakin tehtiin vähän. Sen vaihdot on todella siistejä ja eleettomia :)









Illemmalla ratsastin sitten unaivan. Harmi vain kun ei ollu kameraa niin ei saatu siitä siten kuvia, mutta en tiedä olisko niitä kuvia tarvinnutkaan ottaa :D mamma oli aivan tajuttoman kuuma! Nyt mä taidan muistaa millainen se olikaan ratsastaa :D alkuun ravissa yritin muistella sille miten ravattiin suoraan ja tehtiin ympyröitä. Se on suusta aika herkkä ja samalla hieman tahmea. Se menee ihan hyvin alas eteen, mutta ei sielä pysy kauaa kun viskoo päätä ylös. Pitää kokeilla martingaalia jos se vähentäis sen pään nostamista edes vähän :) noh kuitenkin ravi alkoi sujumaan paremmin ja paremmin kunnes ekaa kertaa kahteen vuoteen nostin laukan sillä :D että kun se oli söpö. Ja todella kiltisti meni. Ei voi vaatia mitään suurempaa kuin se, että se laukkaa ja kääntyy minne minä haluan. Se oli jo ihan hyvä :) mutta kyllä se tästä pikkuhiljaa! Meisän tavoite on syyskuussa tai marraskuussa startata yhdet este-ja koulukisat joten mulla on aika paljon töitä luvassa sen kans! :) 

Ja ai niin tosiaan sain isältäni syntymäpäivälahjaksi ajaa meidän hienolla vanhalla autolla. Siinä on sitten auto! Jestas siinä on kunnon ääni ja teho on aivan käsittämätön! Olen aina toivonut pienestä pitäen ajavani jonain päivänä tuolla kyseisellä autolla ja nyt se toteutui :) Kiitos paljon siitä! <3





8 kommenttia

  1. Tälläisia postauksia lisää.. jossa on paljon kuvia :DD
    ja ei ole hirveää teksti läjää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu ;) tahtoo vaan tulla paljon tekstiä välillä kun niin monta hevosta :D mutta näitä pyrin laittamaan ;)!

      Poista
  2. minustakin tämä postaus oli tosi hyvä! Kiva kun on paljon kuvia :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon! Yritän saada aina kun Anniina ei pääse, niin mun poikaystävän Samin ottamaan valokuvia ;)!

      Poista
  3. Osaat kyllä ratsastaa ihan älyttömän hyvin. Saako susta ees huonoja kuvia? :) Ja vähän näyttää hurjalta tuo Tessan pystyyn hyppiminen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahaha kuule niitä saa! :D en ole vain kaikkia kehdännut laittaa! ;D juu se nimenomaan näyttää hurjalta, mutta kun se ojentaa etujalat todella eteen, niin selästä tuntuu siltä kun vain hyppäisi eteenpäin ja pyöreällä selällä. Ei tule pelkoa kaatumisesta :) ONNEKS! Muuten olisi kyllä paha! :D

      Poista
    2. jaajaa.. Tää sun blogis on kyllä tosi ihana. Kivoja tekstejä ja sopivasti kuvia,tykkään :)

      Poista
  4. Sit kun tuo meidän remontti on ohi niin pääsen taas kuvaileen useemmin sua ;) Voisin tulla pellollekin kuvaan kunhan ehdin!

    VastaaPoista