Petra Palomäki

lauantai 1. lokakuuta 2011

Kouluratsastus on vallanut minut!

Näin on tainut käydä! Nimittäin tänään oli Sallan koulutunnilla URCOLLA! Ensimmäistä kertaa oltiin Niinisalossa kentällä tunnilla. Saatiin poika meneen traileriinkin suht hyvin (josta myös olin yllättynyt!).
Tehtiin paljon suoruus tehtäviä joihin lisättiin ravissa pohkeenväistöt ja suoralla myös käynnistä laukan nosto (vastalaukkaa) ja ennen kääntymistä raviin siirtymistä. Joka kerta kun jokin hevonen hirnui jossakin herran piti vastata, mutta olen todella yllättynyt kuinka vähän loppujen lopuksi se hirnu! :)
Laukassa tehtiin myös paljon voltteja ja ympyröitä harjoitus- ja keskilaukassa. Saatiin hyvin neivoja kuinka saada hyä keskilaukka aikaa. Kerrankin urco sai mennä hitaassa tempossa eikä etujalkojen tarvinnut nousta korkeelle. Todella hyvä valmennus oli vaikka menikin vähän pojalla keskittyminen hukalle välissä. Mutta hei ekaa kertaa joten todella tyytyväinen! Nyt sitten kun kerta meni NÄIN hyvin, aletaan treenaan kunnolla. Ajattelin että onko toivo menetetty sen kanssa kun kerta siitosorina on toiminut, mutta ei! ;) kyllä me tästä vielä aluetasolle noustaan ! Saatte nähdä (tai ainakin sitten pyritään sinne!).

Aamusta kävin Ikaalisissa ratsastamassa yhtä kivaa ponia, Erkkiä. Tämä oli toinen kerta kun sillä menin ja Sanni (omistaja) on todellakin tehnyt töitä sen kanssa kun poni antoi huomattavasti helpommin periksi kuin viimeksi! Hyppäsin sillä sitten pikkasen. Mentiin aluksi puomi-pysty-puomi tehtävää ja lopuksi kolme pystyä innari välillä. En tiennyt että herra olikin niiiiin neiti... Kun lähestyttiin puomi-pysty-puomi tehtävää en saanut kunnolla askelta puomille ja poni olisi joutunut hyppäämään kauempaa kuin miten normaalisti. Noh minä arvelin että se sitten hyppää sieltä kauempaa ja eikös se sitten kieltänyt ihan täysin pystylle! Mun kädet kävi korvilla asti ja ajattelin "en todellakaan sitten aio tippua tänään täältä!!". Ja sain itteni ponnistettua takasin selkään ja eikun uusiksi ja kyllä meni yli ;) Hahah jännää kun ei yhtään osaa arvata mitä poni tekee seuraavaksi :D noh kuvia laitan huomenna!

Ratsastin tänään myös kaverini Heidi tammaa Disaa. Menin kentällä käynnissä niin yksinkertaista asiaa kuin peräänannossa kulkemista ja tasasta ohjastuntumaa hain koko ajan. Otin sitten pienet ravipätkät sillä ja pyrin saamaan sitä alas eteen :) kyllähän se sieltä välissä pikkasen antoikin jo periksi mutta Heidillä riittää vielä paljon töitä! ;)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti