Petra Palomäki

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Tästä se kesäloma alkaa!

Voi että vihdoin se koulu loppu! Ei tätä olisi muutenkaan enää kauaa kestänyt :D Tässä hieman lisää vastauksia teidän kysymyksiinne :)

1. Kuka on sun hevosista kaikkista tärkein?  Kenen kanssa kisaat eniten kesällä? Onko teillä omatalli ja kenttä kotona? Voisitko tehdä tallista postauksen? Mikä on parhain ratsastusmuistosi? Miksi juuri lusitano rotu? :)

Meidän hevosistamme tärkein on ehdottomasti, kuten kaikki varmaan arvaa, ufano! Se on minun ensimmäinen hevonen joten se merkitsee minulle kaikista eniten. Kaikki opittu ja koettu yhdessä ;) Hmm noh tämän kauden kisasuunnitelmat meni vähän päin mäntyä..Hevosten passit ja rekisteröiminen tänne Suomeen on vielä vaiheessa...kiitos Hippoksen..joten taitaa tämäkin kausi mennä pääosin uffella. Tietenkin seuratasolla kisaan urcolla ja tessalla enemmän, mutta aluetasolla uffella. Jos hyvällä tuurilla tessan paperit tulee kuntoon heinäkuun NR kenttiksiin mennessä :) Meillä on oma talli ja myöskin kenttä siinä aivan vieressä. Tässä postaus jonka tein aikaisemmin tallistamme. Voisin tehdä uudemman ja kesäisemmän ;)
Parhain ratsastusmuistoni...herran jestas! Niitä on niin monta! Siis kaikki parhaat hetkeni hevosten kanssa on koettu myöskin ystävieni kanssa. Esim. viime vuonna kun Hirvikankaan Hurjat kävivät pienellä visiitillä meillä, niin paras hetki oli kun käytiin hepoilla maastossa ja mentiin Niinisaloon asti maastareille ja uittamaan. Matkan varrella oli pelottavia lehmiä ja seura tietenkin aivan parasta. Voitte seurata heidän seikkailuja kyseisestä linkistä ;) Ahh tähän olen aikaisemminkin vastannut jo. Lusitano siksi kun asuimme Portugalissa ja halusimme ostaa alkuperäiskantaisen hevosen :)


2. Kauan oot harrastanu ratsastusta? Onko kesälle tulossa paljon kisoja? Hevonen, joka on jättänyt parhaita muistoja? Oletko koskaan pelännyt hevosten kanssa? Pahin tippumisesi?

Olen ratsastanut 11-vuotiaasta asti, eli nyt jo melkein 8 vuotta :) Kuten mainitsin äsken tuossa edellisissä kysymyksissä, hevosten papereiden takia kisat jää vähän vähemmälle tänä kesänä...mutta yritän aina silloin tällöin käydä seurakisoissa ja parissa aluekisassa uffella kesällä :) Hmm no tietenkin ufano! Sen kans on kyllä ihan kaikki koettu :D mutta jos en omia hevosia laske mukaan, niin varmasti hevonen nimeltä Dinamite jäi parhaiten muistoihin. Sillä opin mm.ravaan ja laukkaan itsenäisesti ja hyppään kunnolla :) kiitos ja lepää rauhassa :') En oikein ikinä pelkää ainakaan omien hevostemme kanssa, paitsi jos olen estetunnilla ja esteet alkaa nouseen, niin tulee rimakammo vastaan :D mutta muuten en kyllä pelkää. Tosin uusien hevosten kanssa olen varovaisempi, kun en tiedä mitenkä hevonen reagoi eri tilanteisiin jne. Ehkä meidän hevosten kanssa pelkään eniten mennä zeuksella maastoon, kun se siis voi yllättää ja heittää mut alaskin jos siltä tuntuu..ei ole ikinä niin tehnyt, mutta hyppyjä ja loikkia on kyllä ihan kiitettävästi...
Pahin tippumiseni oli varmasti kun olin uffella Portugalissa estetunnilla nurmikentällä. Kenttä oli hieman kova, mutta hyvin pysty silti hyppään. Hypättiin yksittäistä okseria ja este oli jo jonkun 110cm ja yhtäkkiä, uffe veti liinat kiinni juuri esteen juurella ja tipuin häntäluulleni sinne kovaan maahan keskelle okseria. En voinut nostaa mitään maasta kun selkä oli aivan tajuttoman kipee. Onneksi minulla oli turvaliivi, muuten olis kyllä jotain murtunu...



4 kommenttia

  1. Mun blogissa on sulle haaste :)

    http://pystyharja.blogspot.fi/2012/06/haaste.html

    VastaaPoista
  2. Hei olisko mahdollista että listaisit blogisi Blogilista.fi:hin? Itse (kuten sadat ja sadat muutkin) seurailee blogeja sitä kautta, ja tykkäisin myöskin sinun blogisi lisätä sitä kautta luettavien listalle, jolloin näet uudet postaukset kätevästi :) Suuret kiitokset :)

    VastaaPoista