Petra Palomäki

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Haaste !



Blogihaasteen sääntöinä on vastata 11 haasteen antajan esittämään kysymykseen ja sen jälkeen nimetä 11 haasteen ansaitsevaa blogia ja keksiä niille uudet kysymykset. Kiitos haasteesta Anniinalle!

Tää bloggeri nyt lagaa jotenkin kun noista osasta tuli valkoisella pohjalla. Anteeksi mutta toivottavasti saatte silti selvää :))!

1. Parhain hevosmuistosi?
Hmm...hevosmuistoja mulla on kyllä niin paljon ja kaikki niin hyviä! Mutta eräitä jotka on jäänyt pysyvästi mieleen ovat ehkä kisamatkoilta tai talliporukan kanssa touhuamista Portugalissa. Ehkä paras kisamuistoni oli kun mentiin ekaa kertaa uffen kanssa pois kotoa kisoihin. Nämä olivat jo "isommat" kisat, tosin me mentiin 40cm ja 80cm :D, mutta noh kuitenkin, fiilis oli aivan huikee. Kaverit, valmentaja ja vanhemmat mukana! Kisat oli kaksi päiväiset ja että uffe oli hyvä! Sijoituttiin ekaa kertaa 80cm luokassa :) Kun ei kisattu pidettiin hauskaa kavereiden kans. Voi että kun oli mahtavaa!

2. Suunnitelmasi/tavoitteesi hevosharrastuksessa?
 Hmm noh tänä vuonna olisi vielä tavoitteena tosiaan tessalla ja zeuksella päästä kisaan parit kenttikset. Tietenkin niiden ohella kouluratsastusta ja hieman esteitäkin :) uffella jatkan samaan malliin ja jos syksyllä starttais pari HeA:n luokkaa ;) urcolla keskityn seuratasolla tänä vuonna, saadaan hyvin kokemusta ja kisatuloksia, jotta ensi vuonna voidaan heti alkukaudesta aloittaa aluetasolta :) Tosin huonoja uutisia sen verran, että zeus ja unaiva joudutaan myymään kun menen opiskelemaan..mutta onneksi se on vasta ensi vuoden murhe ;) ah ja tietenkin haluan parantua ratsastajana koko ajan :D!

3. Millainen ratsastaja ja hevostenkäsittelijä olet?
Ratsastajana en aina ole kyllä kärsivällisemmästä päästä...valitettavasti. Tosin se auttaa mulla paljon kun silloin kun hermostun, pysähdyn hetkeksi, puran kaiken vihan vaikka pienellä kiukkuitkulla ja jatkan hommia. Silloin olen päättäväinen ja vien asiat sinne asti kunnes hevonen toimii hyvin :) jos hevonen on hyvällä tuulella niin olen minäkin. Kun heppa on huonolla tuulella ja minä hyvällä olen aika kärsivällinen. En ole pitkään aikaan ollut kärsimätön hevosten kanssa. Musiikki auttaa ja rauhoittaa minua joka tilantessa. Napit korville ja musa päälle, niin voin työskennellä hevosen kanssa vaikka 4h kentällä eikä hermot ole tiukilla :D
Kun käsittelen hevosia kaikein tärkeinä pidän sitä, että hevonen kunnioittaa ihmistä. Hevonen ei saa tehdä mitä haluaa. Kun tekee jotain väärin komennan heti ja hevonen tajuaa tehneensä väärin ja useimmiten ei kokeile samaa temppua uudestaan. Äänen korotus riittää meidän hevosten kanssa. Oreille pitää joskus kovemmin sanoa, mutta tietävät kyllä hyvinkin kuka on pomo. Hevosia pitää käsitellä oikein. Ei saa lyödä heti talikolla päähän jos se tekee väärin. Ei missään nimessä! Jos hevonen on aivan kuriton, silloin voi ottaa vaikka luudan käteen joka antaa ihmiselle enemmän auktoriteettia. Mutta ei ikinä sillä lyödä tms, silloin hevonen alkaa pelkään ihmistä eikä se on todellakaan tarkoitus! Esim. uffe tietää mun katseesta koska se on tehnyt väärin. Kun katson sitä ja sanon vaikkapa painostavalla äänensävyllä sen nimen, se tietää samantien, että "hups noin ei saanutkaan tehdä". Kun hevosta rakastaa se rakastaa takaisin. Eikö se ole tämän koko harrastuksen tarkoitus ;)?

4. Oletko pudonnut pahasti hevosen selästä?
En ole oikein kun kerran vain pudonnut sillain kunnolla hevosen selästä. Kaikilla muilla kerroilla olen jollain ihmeen lailla saanut pidettyä itteeni kiinni sielä selässä kuin apina ja tippunut "hyvin". Kuten laitoin noihin teidän kysymyksiinne edellisessä postauksessa, pahin tippumiseni oli uffelta estetunnilla. Hypättiin kovalla nurmella isoa okseria ja uffe päätti viime hetkellä vetää liinat kiinni ja minä okserin väliin selälleni. Onneksi oli turvaliivi, muuten olisi kyllä jotain murtunut. En pystynyt nostaan mitään maasta viikkoon..

5. Lempi hevosrotusi?
Minulla on pari-kolme lempi hevosrotua, Lusitano, Holsteiner ja KWPN. Lusitanoihin olen rakastunut niiden luonteen vuoksi. Aivan mahtava luonne! Varsinkin oreille ;) ihanat liikkeet ja erittäin hyväpäisiä hevosia. Holsteiner ja KWPN ovat lempi estehevosrotuja! Voi että kun joskus saisin kwpn estehevosen :3! Unelmien täyttymys! Mutta saan odottaa vielä piiiitkään. Miks nämä rodut? Upea rakenne, hyviä suoritushevosia ja myöskin hyvä luonne :)

6. Mitä hevosesi syö?
Kaikki meidän hevoset syö tietenkin kuivaa heinää ja kaikki saa myös ½l kauraa aamuin illoin. Kauraan sekoitetaan hieman Special M-mysliä. Grandula saa myslin sijaan Racing Proteinia ½l kauran lisäksi aamuin illoin. Illalla osa hevosita saa valkosipulia, All-outin kivennäistä ja suolaa. MSM:ä annan uffelle iltasin (nyt on loppu, pitää muuten ostaa lisää!).
 
 7. Lempivarusteesi?
Hmm..ehkä estesatulani! Rakastan istua siinä. Tajuttoman hyvää nahkaa ja pehmeä. Saa hyvän tuen, mutta ei kuitenkaan liikaa!
 
8. Miten paljon vietät päivässä aikaa tallilla?
Hahaha no päivästäni menee se 4-5 tuntia tallilla. Joskus jos on vähän hommia niin 3 tuntia ;) joka päivä kuitenkin vietän aikaani sielä :)!
 
9. Mielipiteesi entisistä ravureista?
Entisiä ravureita on niin joka lähtöön. Mielestäni osa ex-ravureista ei pitäisi laittaa ratsun hommiin. Sanon suoraan, että ne on aivan järkyttävän näköisiä. Mennään miljoonaa pitkin kenttää, holtittomasti ja kaahaillaan koko ajan. Mutta ei onneks kaikki ole tällaisia! Tiedän montakin ex-ravuria, jotka toimivat nykyään ratsuna ja ovat todella hyviä siinä! Jopa parempia kuin osa alusta asti opetetuista ratsuista. Jos osaa hyvin kouluttaa hevosia, niin kyllä ex-ravurista saa vaikka mitä! ;)
 

10. Millainen on hyvä blogi?
 Hyvän blogin määritelmä on jokaisella oma. Mielestäni hyvä blogi muodostuu hienosta ulkoasusta, se vaihtelee pari kertaa vuodessa, sitten teksti on luettavaa. Ei mitään ylikaunista kirjoitusta :D kun ei itselläkään mitään erikoista ole ;D mutta siis että saa hyvin selvää. Ja tietenkin blogista tekee hyvän jos sinne laitetaan mielenkiintoisia postauksia suht usein ;)


11. Minkä vinkin voisit antaa kaikille bloggaajille?
Jaa vinkin teille...hmm..tämä on aika vaikea. Jos ratsastuksen suhteen vinkkejä niin niitä olen kyllä saanut aika monta, mutta yksi painunut mieleen ja omaan asentoon. Nimittäin suosittelen teitä ratsastajia pitämään hyvin AINA polven kiinni satulassa. Kun polvi on kiinni, sitten alapohje töihin. Tämä ei onnistu heti. Jalan pitää muokkautua tähän uuteen asentoon, mutta sen ansiosta olen saanut erittäin hyvän tuen hevoseen, ja sen lisäksi, kun minulla on hyvin polvi kiinni en tipu niin helposti ;) pysyy isoimmassakin rodeossa hyvin satulassa :D

Haastan:

Kysymykset heille:

1. Kuinka kauan olet ratsastanut ja kuinka kauan olet omistanut hevosesi?
2. Mitä odotat tulevilta vuosilta?
3. Mikä on sinun mielestäsi tärkeintä tässä harrastuksessa? Onko tämä enemmän kuin harrastus sinulle?
4. Paras hevosmuisto?
5. Oletko menestynyt hevosten parissa? Kisoissa tai muissa tapahtumissa?
6. Missä ratsastat/ missä hevosesi asuu?
7. Onko perheesi mukana harrastuksessasi?
8. Millainen olet eläinten kanssa ja ihmisenä?
9. Kuvitteletko tulevaisuutesi hevosten parissa?
10. Elämäsi pelottavin hetki hevosten kanssa?

Ei kommentteja

Lähetä kommentti