Petra Palomäki

tiistai 24. tammikuuta 2017

Tämän vuoden tavoitteet

Ajattelin listata tähän jokaisen meidän hevosen tavoittet tälle vuodelle. Näin on kiva sitten loppuvuodesta katsoa, toteutuivatko nämä asiat vai mentiinkö ihan täysin eri suuntaan.

Aloitetaan mun kultakimpaleesta, eli Uffesta. Uffella olisi tarkoitus tänä vuonna päästä kilpailemaan pikkuisen enemmän sitä heA:ta ja samalla osallistumaan muutamaan pikkuestekisaan. Ikäähän Uffella, Urcolla ja Unaivalla on nyt 16, joten enää ei olla kovin nuorekasta porukkaa. Ikä ei tosin paina kenelläkään, joten se ei meitä estä tekemästä mitä haluamme. En halua Uffen kanssa enää ressata kuinka usein kisataan ja mitäkin. Haluan vaan nauttia sen kanssa siitä kisaamisesta ja enemmän haluan tietenkin valmentautua kuin kilpailla. Mutta tavoitteena olisi tosiaan päästä niillä kangilla meneen A:ta pikkusen enemmän.


Urcolla olisi tavoite edes päästä tänä vuonna yksiin kisoihin. Suurin tavoite on kuitenkin saada se lihasmassaltaan takaisin siihen mitä oli ennen saikkuilua. Katsotaan kuinka se ylipäätään kehittyy, koska musta on tullut aika varovainen sen kanssa enkä halua enää tehdä mitään hätäisesti. Mennään totaalisesti hevosen kunnon ja mielen mukaan ja jos tosiaan päästää lihaskasvun kanssa tavoitteeseen niin sitten mennään siitä kokeilemaan pikkukisoihin miltä tuntuuu.

Tämän hetken kuntoa.


Zeuksen kanssa olisi todella tärkeää löytää sille vihdosta viimein uusi koti. Todennäköisesti se ruunataan jos joku uusi omistaja ei sitä itse halua tehdä. Orina se ei tahdo Suomessa mennä kaupaksi mikä on todella harmillista. Zeus kun on niin mahdottoman kiltti ja ihana hevonen, että en ymmärrä miksi sille ei löytyisi rakastavaa kotia. Ennen sitä me ratsastellaan ja kohotetaan kuntoa samaan tahtiin. Persuuksiin täytyy saada lisää massaa, joten kun kelit paranee on mäkitreenin aika!


Tessalla tämä kausi päästään aloittamaan jo aikasemmin kuin viime vuonna. Olisi tavoitteena päästä kilpailemaan ainakin niitä 90cm ratoja ja koulua heA:ta. Aion osallistua sillä Satakunta Cupiin ja ohella kokeilla kuinka tamman pääkoppa alkaa kestää niitä A:n ratoja 1-tason kisoissa. Jos mennään niinkin hyvin eteenpäin, että ne A:n radat alkaa sujuun niin siirrytään aluetasolle loppu kesästä. Kenttäkisoihin on tarkoitus mennä toukokuussa Niinisalossa ja vielä harrastetta. Tarkoitus käydä myös Kangasalalla ja Ypäjällä kenttäkisoissa ja syksyllä tuttaria. Estepuolelle en halua liian kovaa kiirehtiä, mutta jos itsekin uskaltaudun meneen yli 90cm esteitä niin siirrytään metriin :D Hevonen varmaan menee kyllä isompia, mutta katsotaan kuinka kuski rohkaistuu tästä!


Pötkylän kanssa tavoitteena on päästä valmentautumaan ja kisaradalle asti. Aloitetaan ihan heC tasolta ja katsotaan miten poni alkaa eteneen. Ollaan nyt päästy sinne maneesille ratsastaan ja lupaavan hyvin mennyt, joten en yhtään pidä mahdottomana, että kevään jälkeen jo päästäisiin valmennuksiin. Valitettavasti kotona treenimahdollisuudet kelien vuoksi todella huonot, joten kunnon treeniin päästään vasta kun lunta tulee tai maat sulaa.. Jos tamma etenee hyvin olisi tarkoitus alkaa löytää sille uutta kotia. Minulle se on turhan pieni, tsin liikettä sillä riittäisi vaikka mihin!


Unaiva jatkaa eläkepäiviää ja seurahevosena oloaan. Silloin tällöin käydään mieltä virkistämässä maastossa, puomeilla ja kesällä tietenkin vakio uintireissut. Muuten mennään todella rennolla meningillä ja mamma saa vaan nauttia elämästä.

Mestarin kanssa tänä vuonna on tavoite saada varsa tottumaan siihen juoksutuksen ihmeelliseen maailmaan. Loppuvuodesta on tarkoitus laittaa satula selkään ja totutella enemmänkin näihin aikuisten juttuihin. Selkään en kuitenkaan kauheesti kiiruhda, mennään täysin varsan mukaan. Todennäkösesti tänä vuonna on ruunaus edessä, joten uskon sen jälkeen käytöksenkin pikkuisen helpottavan.


Nyhtiksellä tarkoitus jatkaa kärryllä ajoa kun kelit sulaa. Siihen asti mennään kevyemmin ja ohjasajetaan. Nyhtis saa kuitenkin todennäköisesti alkaa reissaan Urcon ja Pötkylän kanssa valmennuksissa ja kisoissa, joten pääsee sekin isolle maailmalle.


Asetatko sinä tavoitteita tälle vuodelle?




4 kommenttia

  1. Ilmoitan edelleen et kyllä Zeukselle löytyisi ylläpitokoti, orinakin, vinkvink. ;)

    VastaaPoista
  2. Mikä Zeuksen hintapyyntö on? Edes suuntaa antava?

    VastaaPoista