Petra Palomäki

perjantai 31. heinäkuuta 2015

Luottamus

"When your horse follows you without being asked, 
when he rubs his head on yours, 
and when you look at him and feel a tingle down your spine...
You know you are loved."~ John Lyons

1.

Olen välillä jäänyt katsomaan tätä mun silmäterääni ja miettinyt kuinka pitkälle ollaan yhdessä päästy. Mitä kaikkea ollaan koettu ja kuinka paljon meidän yhteinen luottamus on meitä ohjannut eteenpäin. Luotan uffeen täysin. Olen ainoa, joka siihen oikeastaan pystyy. Mitä meillä on, sitä ei saisi millään rahalla ostettua. Kun luottaa näin paljon johonkin kaikki on mahdollista. Tiedän milloin olemme yhdessä menossa mukana ja jos välillä jompaa kumpaa pelottaa, niin toinen tukee toista - aina. Yksin emme koskaan kulje vaan aina käsi kädessä. En ole koskaan joutunut pelkäämään uffea vaikka se välillä onkin vaikea luonteeltaan.  Mutta olenhan minäkin :)

2.

3.

4.
Olen niin kiitollinen, että saan omistaa näin ainutlaatuisen hevosen. Enna kävi kuvaamassa viime viikolla kun päätin pistää rohkean vaihteen päälle ja kokeilla uffella ensimmäistä kertaa meillä kotona mennä ilman satulaa ja suitsia. Viimeisestä kerrasta taitaa jo olla 9 vuotta aikaa ja silloin uffe meni kuin hullu pitkin maneesia, jonka vuoksi jouduin heittäytymään alas. Nyt kuitenkin ollaan tultu jo "pikkuinen" matka siitä ja allani oli kuuliainen, luottavainen hevonen. Jokainen askel menimme yhdessä ja melkein kyynel pääsi ilosta. Vitsit tätä ilon määrää! Uskallettiin laukata ja pelkällä istunnalla menimme isoa ympyrääkin. Tämän hevosen kanssa ei tarvitse koskaan pelätä ratsastaessa. Tällaisia hevosia ei tule elämässä kuin yksi vastaan. Kuvat kertokoon puolestaan. Lopusta juoksimme rinnakkain ja oli meillä hauskaa :D Uffen kanssa on kiva pelleillä ja juosta kentällä kun toinen seuraa laukaten rinnalla, kääntyy kun minä käännyt ja seuraa minua mihin vaan.

5.

6.

7.

8.

10.

11. 

12.

13.

14.

15. ja 16.


17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

32.

33.

Millaista on teidän mielestä luottamus hevosen ja ihmisen välillä?
Saa kertoa löytyikö lempparikuvaa!


9 kommenttia

  1. Ei näistä pysty valitsemaan lempparia kun kaikki on niin hienoja :)

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtavan superin ihania kuvia täynnä koko postaus *_*

    VastaaPoista
  3. 16. on niin ihana! <3

    VastaaPoista
  4. 17 lemppari :)
    Meil on nii hyvä luottamus ja suhde heppojen kaa että mm. eilenkin illalla "talutin" laitumelle tallista vapaana. Ei riimua, narua tai muutakaan. Ja kuitenkin matkaa on lähemmäs 200m :) siinä se perässä tuli tyynenä vaikka tuli auto ja pyörä vastaan, ja takana käveli ihmisiä.

    VastaaPoista
  5. Upeita kuvia! Samaistun niin ajatuksiisi. Olen talvesta lähtien työskennellyt 1-2 kertaa viikossa todella herkän ja epävarman lipizzatamman kanssa. On niin upea nähdä miten aikaisemmin kaikkea pelkäävästä ja vakavan eroahdistuksen omaavasta hevosesta on alkanut kuoriutua rohkea ja itsevarma tamma. Ja miten se uskaltaa tehdä uusia asioita kanssani vaikka vähän pelottaisikin. Eroahdistus toisiin hevosiin on alkanut laantua ja tamma on päässyt maastoilemaan ensimmäisiä kertoja koko elämänsä aikana. Tuollaiset hevoset, joiden kanssa on tehtävä paljon töitä mutta jotka antavat samalla paljon takaisin, ovat kyllä aivan parhaita :)

    VastaaPoista
  6. 25. oi miten ihana <3 Ei liity aiheeseen mut voitko tehä mielipide postauksen kannuksista?

    VastaaPoista