Petra Palomäki

lauantai 28. joulukuuta 2013

Hyviä ja huonoja kuulumisia


Tosiaan nyt viikon aikana tullut hieman vaihtelevia uutisia, mutta onneksi suurin osa hyviä. 
Aloitan huonosta, sillä ei ole kuin yksi, niin saa sen heti alta pois..


Tänään kun oltiin Even kanssa shoppailemassa Tampereella, kun oltiin lähdetty kotio ajelemaan äiti soittaa, että zeuksella on ähky. Ajoin kotio aika kyytiä (lappu siinä olis varmaan lähtenyt jos konstaapelit olis vastaan tulleet..) mutta hevonen on tärkein. Eläinlääkäri ehti saapua ennen minua paikalle ja, koska äiti oli kävelyttänyt zeusta jo jonkin verran, mahasta alkoi kuulua jo hieman ääni. Alkuun ei suostunut nousemaan ja maha oli hiljainen eikä ruoka maittanut.. Lääkäri ei letkuttanut, koska ei nähnyt tarvetta siihen, joten antoi vaan kipulääkettä. Heti kun pääsin kotio juoksin tallille ja sielä minua odotti jo paljon pirteämpi zeus poika :3 se jo ehti kuolata mun naaman, kun luuli minulla olevan leipää tms herkkua kädessä. Illalla poika oli jo oma ittensä ja ruokaa olisi kovasti halunnut, mutta ei ihan saanut vielä paljoa antaa. Huomenna poika on varmasti taas oma terroristi itsensä ;)


Koko viikko on mennyt aika suhteellisen hyvin! Tessalla mennyt kentällä ilman satulaa ja paljon laukkapuomeja. Sen verran neiti on jo rauhoittunut, että voidaan taas jatkaa kentällä rentoa ilman satulaa ratsastusta :) sitten mentiin maastoileen Niinisalon metsiin ja hypättiin samalla kaksi harrasteen estettä. En olisi uskonut, että Tapaninpäivänä olisin maastareita hypännyt :D vois mennä uudestaankin tässä joku päivä (jos ei sada näin paljon huoh!) Tässä samalla näitä Ennan ottamia kuvia :) ja alla tessan muutoskuva. Ekassa kuvassa v.2011 se on 3wee ja 2013 6wee. Väri ainakin muuttunut ;)



Urco poikakin on taas alkanut oleen hyvä ratsastaa ja alkaa kuunteleen yhtä hyvin kuin kuukausi sitten. Nyt onneks on päässyt taas edes kunnolla ratsastaan koska kenttä on täydellinen ja sula ratsastaa, kun nuo käyntiratsastukset sillon pakkasella jumitti hevosta aika paljon, ja oli muutenkin puuduttavaa. Eilenkin tehtiin kaheksikolla laukassa siirtymisiä joka askellajiin. Meni jo aika hyvin, vähän saa vielä olla kärsivällisempi ja aktiivisempi pohkeelle, niin hyvä tulee ;)



Mutta uffe..huhu mistä aloitan! Se omppukuolaimen osto oli ehkä paras ikinä! Hevonen on toiminut edestä niin hyvin, varmaan paremmin kuin ikinä! Uskaltaa laukassakin jo nojata hyvin vasempaa ohjaa ja ei tartte pelätä, jos hieman nyppäsee ohjasta vahingossa, että hevonen saa slaagit siitä. Eilen mentiin oikein koulupenkillä samaa kaheksikkoa ja siirtymisiä kuin mitä urcolla, ja jestas hevonen oli super! Tollain jos jatkaa meidän nähdään aktiivisemmin kohta kouluradoilla kuin esteradoilla!


muutosta? :)
Mamma ja pötkylä on voinut kans hyvin. Mammalla hömpötelty ja kohta saisi taas joululomailun jälkeen menemään kunnolla. Mutta ei mammalla mikää kiire mihinkään ja kivempaa molemmille, kun tehdään vähän aina jotain kivaa. Pötkylälle saan kaverilta satulan kokeiltavaksi, koska haluan tietää, edes minkä mallista satulaa alan keväällä hakemaan sille. Paras olisi jos saisin ponisatulan jostain lainaksi muutamaksi kerraksi keväälle, koska keväällä käyn selässä ja vasta syksyllä aletaan tekemään enemmän :)





Tosiaan tänään oltiin sielä shoppailemassa Ideaparkissa ja haettiin meille Uudeksi Vuodeksi hienoa baarimekkoa...arvatkaa löytykö? No ei! Mukaan tarttui kyllä urheilukaupoista hienot harmaat trikoot ja pinkki treenitoppi, H&M:stä ruskea/vihree treenitoppi ja huulikiiltoa, Cubukselta hieno näyttävä kaulakoru UV:n juhliin, Ginatricotista pieni yksinkertainen kaulakoru ja NewYorkerista beige puoliksi pitsinen neule. Ostin sitten myös maailman söpöimmät ja ehdottomasti tämän talveni suosikkinilkkurit. Espiritin siniset teddyvuorelliset super söpöt nilkkurit! En voinut vastustaa näitä! Ja ensi viikolla tulossa (toivon että tulee jo tiistaina) mun uudet 16,5cm korkkarit. Mihin minä nämä kengät laitan! Tartten kohta kokonaisen huoneen niille :D

Miten teillä mennyt viikko?


12 kommenttia

  1. Onneksi selvisitte ähkystä pelkällä säikähdyksellä! :) mun viikko kului lontoossa josta eilen kotiuduttiin. Pidetään peukkuja että kelit pysyy hyvinä ja ulkokentät ratsastettavina! 5pv tauko ratsastuksesta ja hirvee treeni-into päällä ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu onneks taas oli onni mukana! Vau! Oli varmaan mahtava reissu! Varmasti on intoa kun niin kauan ollut pois hevosen selästä ;)) tiedän tunteen!

      Poista
  2. Melkein morjestin sua Warehousessa, mutta sitten tyttö ja mies vei huomioni ja katosit sillä välin. ;) Onneksi tosiaan selvisitte ähkystä pelkällä säikähdyksellä! Muistan vieläkin, kun entinen oma hevoseni oli viikon verran klinikalla pahan kaasuähkyn vuoksi. Juuri viikko takaperin oli samalla tallilla kuollut hevonen leikkauspöydälle (ähky siis silläkin, eivät liittyneet mitenkään toisiinsa vaan huonoa tuuria vain).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha me kierrettiin Ideaparkki kolme kertaa ympäri että aika monta kertaa varmaa livahdin kun saatiin metsästää mekkoa :D hui kauheeta! Ähkyä ei pidä ottaa kevyesti..meilläkin tessa kun muutettiin suomeen sai todella todella pahan ähkyn ja meinasi kuolla siihen . Onneka ell ehti ajoissa paikalle!

      Poista
  3. Aivan ihania kuvia! Tessa on kyllä muuttunut aika paljon! :D Onneksi Zeuksella ei ollut mitään pahempaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Aasi on aikuistunut (ulkoisesti vaan :D). Juu onneks !

      Poista
  4. Hienoja kuvia kyllä :) Ihanat nuo kengät ^^ Laitatko sitten niistä uusista kengistäkin kuvia? Mitenköhän niillä voi edes kävellä kun on niin korkeat :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin laittaa. Mulla on niitä NIIN PALJON että vois melkeen kokonaisen postauksen tehdä niistä :D hyvin pystyy ;) harjoitus tekee mestarin!

      Poista
  5. 3 vee kuvasta tulee mieleen ruma ankanpoikanen tarina kun nut tessa on muuttunut niin kauniiksi ja uljaaksi :) ähkyt ei ikinä ole ikinä kivoja vaikka lieviä olisivatkin.... ihanat kengät *nam*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne sen 2wee kuvat vielä kamalampia onkin :D oli kyllä niin ruma varsa mutta kai se nyt jo näyttää hevoselta :D totta! Ja kiitos :)!

      Poista