Petra Palomäki

maanantai 2. heinäkuuta 2012

kouluratsastusta ja maastoesteitä!

Sori kun veny nyt tää postaus koulukisoista näin myöhään, mutta tässä se nyt on!
Juu noh ne koulukisat nyt meni vähän miten meni....uffe oli verkassa alkuun jo ihan sen oloinen että " et siis todellakaan ole tosissas, että MINÄ menen jotain ympyröitä pitkin tommosia valkoisia pieniä aitoja joista voisi hypätä yli??!" joten rata oli sen mukainenkin...
Välillä verkassa tuntui että uffe olis jo innostunut hieman, mutta niin nopeasti kun se innostus tuli niin se meni :D rata oli HelppoB:0 .
Radalla uffen ravi oli ihan hyvää mielestäni, keskiravi olis saanut venyä paljon enemmän ja laukka ei sitten pyörinyt oikein kunnolla ollenkaan.. :( siitymiset oli hyviä mutta askeleen pidennykset oli hieman tahmeita.
Noh kokemusta tämäkin nyt vain oli! Pääasia että päästiin loppuun eikä oltu viimeisiä :D loppusijoitus 21/39 pisteillä 58,9%.
Videoa en laita kun en halua näyttää niin huonoa rataa teille :D jos sitten kun onnistuu ens kerralla (toivon mukaan!).

Noh sunnutaina olin sitten hyppäämässä pitkästä aikaa maastoesteitä uffella! Uffen poikaystävä osku oli sen mukana niin ihmekkään että menikin niin hyvin ;)!
Mentiin kaikki tuttarin esteet ja uffe oli ihan liekeissä! Kaikki esteet puhtaasti yli ja ekalla kerralla ! Yhdelle tuttarin esteelle se kiemurteli hieman, mutta pohkeet kiinni ja eikun yli vaan :D veteenkin heti suoraan ravas ja tykkilaatikotkin päästiin hyvin yli ;) on se vaan niin hieno! Ilmoitin nyt sitten itteni ja uffen Niinisalon kenttäkisoihin 14.-15.07 tuttariin :) saa nyt nähdä jos menis vähän paremmin kuin viime vuonna, tosin koulurataa pitää hinkata ja paljon!

Maastoesteiden jälkeen otin urcon ja menin sillä pitkästä aikaa ratsastaan seuran kentälle. Huhhu sitä hirnumisen määrää! Poika ei oo ollu sielä niin pitkään aikaan, että kaikki oli taas niin jännää. Ja tietenkin sitä piti ilmoittaa itsestään kaikille ja kovaan äänee. Mentiin tai oikeastaan "yritettiin" mennä koulua kentällä. Välillä kun se jakso keskittyä ja hieman kuunnella, se meni ihan hyvin. Tehtiin paljon voltteja, keskiravia ja laukassa vastalaukkaa. Kyllä voin sano, että keskiravi oli sitten niin lennokasta et huhu! Kyllä tolla ravilla sais aika hienot pisteet kouluradalla ;D

Eilen disa ja sen kaveri piiku-poni tuli meille viikoksi kyläileen :) voi että kun toi poni on söpö :3 tänään laitoin ponin ja pötkylän samaan tarhaan, ja poni tomerana pomotti pikkusta! Nyt näkyvät jo olevan hieman rauhoittunut aamusta lähtien :)

Huhuh ja nyt tuli vielä lisää rahaongelmia..ahh.. noh ei mitään rupesin kattoon näitä laskuja niin en tiedä mistä revin rahat kaikkeen. Maksoin nyt nuo kenttäkisat ja ne kun ei mistään halvemmasta päästä ole...ja nyt sain urcon rekisteröinnistä lisämaksun jostakin polvetumismäärityksestä ja en edes tiedä mitä se tarkoittaa?
Kun urcon kantakirjaus on vielä vaiheessa Portugalissa. Paperit on lähetetty ja nyt vaan odotellaan että APSL saa aikaseksi merkitä urco lopullisesti kankakirjatuksi! Että kun kaikki kestää niiiin tajuttoman kauan sielä! Kun kantakirjaus näkyy sielä, niin pitäisi näkyä myös Suomessakin, koska unaivan kantakirjaus ainakin näkyy... voi huoh.. Joten se tietää, että ei mennä urcon kans vielä Luvialle aluekoulukisoihin vaan mennään vasta elokuun alussa Niinisalon aluekoulukisoihin..jos saan rahaa säästettyä sinne asti. Aluelupa pitää vielä hankkia urcolle...voi voi kun on taas niin paljon menoa.. huoh.


Niin ja sitä vielä piti sanoa tämän kaiken jälkeen, että urcolla on nyt sitten kaksi tammaa astutettavana. Keskiviikkona mennään asemalle hypyttään sitä ja toisen kerran toivon mukaan vasta puolen kuun vaiheella :) noh saa nyt tuosta ainakin jonkun verran rahaa. Auttaahan tuo ;) jos jotain positiivista nyt tähän :D

4 kommenttia

  1. Mun mielestä Porissa oli kisakenttä tosi "tahmea". Oli kauhea kontrasti mennä verkkakentältä sinne kisaradalle, kun rata muuttui yhtäkkiä ihan täysin. Mulla ei ainaskaan heppa pyörittänyt laukkaa kisakentällä kunnolla olleskaan. Selittelyä ehkä jonkun mielestä, mutta kyllä sillä pohjalla vaan on merkitystä. En tiedä millanen oli kakkoskenttä, mutta ykkösen pohja ainakin oli meille haasteellinen : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei toi on muuten totta! Verkkakenttä oli juuri sopiva eikä upottanut lainkaan, ja radalla uffe ainakin joutu kulmissa vaikeuksiin kun pohja oli niin pehmee että hyvä kun laukata kunnolla pysty... Että voi olla hyvinkin pohjassakin...varsinkin muutenkin kun hevonen on niin vaikee saada phörittää laukkaa kunnolla takajaloilleen... Noh tulipahan käytyä :)

      Poista
  2. Juu meillä vaikutti pohja eritoten laukkaan, mutta myös käyntiin. Tuntui niinku oltais kyltöpellolla menty : ) No mutta näitä erilaisia olosuhteita tulee. Harmittaa vaan, kun oli koko ajan sellanen olo, että heppa keskeyttää laukan hetkellä minä hyvänsä. Hyvää jatkoa sulle! Upeita heppoja sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo valitettavasti ei ollut kyllä kaikein paras pohja kilpailla.. mutta päästiin kiutenkin loppuun asti :D kiitos paljon! Ja sinulle kans hyvää kesää!

      Poista