Petra Palomäki

perjantai 30. lokakuuta 2015

Uusi ulkoasu ja yhteistyökumppani!


Jos joku on ihmetellyt miksi blogi oli hetken suljettuna niin tässä syy - Petran blogissa on uudistettu ja upea ulkoasu! Samalla meitä lähti siis tukemaan yhteistyön merkeissä Lunar Graphics - yritys, jonka käsialaa tämä loistava muutos on.


Olen aina haaveillut elegantista, yksikertaisesta ja aikuismaisesta ulkoasusta. Edelliset ulkoasut ovat olleet ihan hyviä, mutta aina on jotain jäänyt puuttumaan. Itsellä taidot ei todellakaan riitä lähellekään ulkoasun tekoon, niin melkein aloin luopumaan haaveestani. Toisin kävi ja rohkenin ottamaan Lunar Graphics:n Veeraan yhteyttä. Kysyin olisiko hän halukas toteuttamaan haaveeni ja sieltä sain melkein välittömästi myönteisen ja positiivisen vastauksen.

Annoin totaalisesti vapaat kädet hänelle. Olen hänen ulkoasujaan seurannut ja yksikään ei ole tullut vastaan, josta en pitäisi. Enkä sano tätä vaan mainostakseen hänen taitojaa, jokainen voi ihan käydä itse ihastumassa hänen töihinsä! ;) Ainoat toivomukset mitä minulla oli ulkoasun tyylin lisäksi oli tuo sivupalkin järjestys. Koska hevosia on niin paljon kävi mielessä myös, että voisi esittelysivujakin jotenkin keksiä parempaan järjestykseen, mutta annoin Veera päättää.

Lopputulos on enemmän kuin mitä toivoin. Sain kaiken ihanasti järjestykseen ja blogia on omasta mielestäni nyt helpompi käyttää. Blogissa on sellaista freesiä ja aikuismaista lookia mitä olen kaivannut. Hevosten esittelysivut löytyvät helposti kohdasta Hevoset, ja minusta löytyy oma esittely nimeni alta ja myös suora linkki treeniblogiini. Banneri on upea. Mestaria ei tähän banneriin saatu sopimaan, mutta kyllä se vielä pääsee loistamaan. Ehkä se hyvä, että tallin paras hevonen ja minun silmäteräni pääsee tähän ensimmäiseen ulkoasuun loistamaan ;) Olen enemmän kuin tyytyväinen Veeran työhön ja hänestä huomaa kuinka paljon sitä osaamista löytyy.

Lunar Graphics - yritystoiminta 

Lunar Graphics yrityksen takana on nuori nainen nimeltä Veera Junttila. Nuoresta iästään huolimatta hän on ehtinyt jo tekemään paljon grafiikka-alalla töitä. Vuoden 2015 alussa, Veera päätti toteuttaa haaveensa ja laajentaa Lunar Graphics grafiikkapalvelun. Veera elää todellakin unelmaansa ja työskentelee nyt täysin tämän yrityksen parissa kehittäen asiakkailleen erilaisia grafiikkatoiveita. Lunar Graphics:n päätavoite on toimia luotettavasti, nopeasti ja ennenkaikkiaan tarjota yksilöllistä palvelua asiakkailleen. Kaikkien asiakkaiden toiveet pyritään toteuttamaan halutulla tavalla. Lisäksi, tässä tuetaan nuorta yrittäjää, joka rahottaa opintonsa näiden töiden parissa.

Lunar Graphics on avannut uuden sivuston, joka on täysin uudenlaisella rakenteella ja on muotoiltu niin, että se on kompaktimpi ja asioita tulee näin enemmän kerralla. Etusivulta näkee heti ajankohtaiset uutiset ja mahtavaa tässä on se, että sivustoa voi seurata normaalin blogin tavoin ja tällä tavalla saa heti tietoonsa uudet uutiset ja mahdolliset tarjoukset. Kannattaa siis liittyä lukijaksi!
Yrityksellä on myös uusi logo. Simppeli ja ajaton, jonka vuoksi vesileimojen lätkiminen onkin äärimmäisen helppoa. Palveluihin on saatu hieman lisätoetoa ja valokuvaukset ovat muuttuneet myös täysin. Kaikki yhteystiedot löydätte tosiaan yrityksen sivustolta ja tässä vielä sähköposti - veeraj@live.fi



Lunar Graphics löytyy nyt myös Facebookista - klikkaa TÄSTÄ !

Tämä on virallisesti Petran blogin ensimmäinen yhteistyökumppani! Olen niin iloinen ja kiitollinen tästä ja varmasti tulette kuulemaan blogin puolella Veeran töistä lisää.

Mitä pidätte uudesta ulkoasusta?







tiistai 27. lokakuuta 2015

Viimeisiä laidunkuvia

Selasin kameraa poistaen vanhoja kuvia ja tajusin, että olin ottanut kuvia tässä lokakuun alussa kun vielä taisi olla lämmintä sen verran, että Mestari ja Tessa olivat laitumella. Meillä oli Mestarin kanssa varsin kivaa. Alkuun kuvailin ja sitten huomasin kuinka se jäi nukkumaan ja päätin mennä viereen köllöttämään. En halunnut häiritä räpsimällä koko ajan kuvia vaan kävin sen viereen makuulleni ja otettiin yhdessä aurinkoa. Mun pipo tosin kyllä sai muutamaan otteeseen kyytiä, kun se tupsu on aina niin kiva...

1.

2. ja 3.

4.

Voi kun se on näistäkin kuvista jo tummunut vähän enemmän. Harja on edelleen tollanen tyylikäs liukuvärjätty, mutta muuten on pikkuisen tummempi. Tunnistaja tosiaan kävi tässä reilu viikko sitten ja väriksi laitettiin tumman ruunikko. Itse en usko siihen. Uskon enemmän, että tästä tulee joko tumman rautias tai kimo. Ruunikolla olisi ollut syntymästään saakka musta harja...mutta oli väri mikä hyvänsä - mulla on niin komee mies!

5. ja 6.

7.

8. ja 9.

10.

11.

12.

Löytyikö lempparikuvaa?
Joko sinä odotat talvea?

perjantai 23. lokakuuta 2015

HIHS täältä tullaan!

Olen aina haaveillut, että jonain päivänä minäkin pääsen Helsinki International Horse Show:n ja nyt minulle Hippolan myötä on mahdollisuus siihen ja arvatkaa olenko innoissani? KYLLÄ! Jo niin monen vuoden ajan olen haaveillut ja haaveillut tästä. Kuunnellut kun kaikki aina hehkuttaa kuinka sielä on niin upeaa ja olen aina joutunut sitten pysymään hieman pettyneenä kun en ole päässyt.. Minun piti tämä postaus jo eilen kirjoittaa, mutta unenpuutteen vuoksi saatte nyt hieman kuulla, mitä minä odotan näkeväni Helsinki International Horse Show:ssa.


Olen itse menossa lauantaina 24.10 heti aamusta ja taidan olla kuin pikkutyttö sielä. Haluan ensinnäkin nähdä ja kiertää Horse Expon kaikki näytteelleasettajat ja näin tutustua mm. uuteen talvisesongin ratsastusmuotiin ja toivon saavani paljon uutta lisätietoa eri alan tuotteista sekä hevosten varusteista, että ihan tallivarusteista. Alla on listattuna päivän ohjelma:

Klo 09.00 - (n. 10.30)

Lasten Matinea Presented by City of Helsinki


Mm. Ponien Estefinaali - Poniagility - Ride & Drive - Shettis-kisa - Polocrosse - Katrilli - Ratsastavan poliisin show - Loppukavalkadi


Klo 11.00 - (n. 19.00)

Grand Prix -näytös Presented by Horze


LähiTapiola Small Tour Dressage Final
LähiTapiola International Kür Dressage Final
* Avantgarde Horses & Dance Show  "Dance with Fire" *
       - Tauko n. 1 h "Meet, Eat and Shop" -
International Grand Prix Helsinki 160 cm (alkaa n. klo 15.30)
International Top Score 140 cm Presented by Fintoto


Klo 20.00 - (n.23.00)

Saturday Night Top Sport & Show Presented by Nova


Helsinki Classic International 150 cm Presented by Icepeak
Masters International 140-170 cm Presented by Salesforce
Valjakkoajon Challenge Race 
* Pony of the Year Show *


Tuo Lasten Matinea kiinnostaa, sillä haluan nähdä kaikki ne ylisöpöt shettikset. Poliisin Show herättää myös mielenkiintoa. Sainkohan kenties meidän Samin sielä poliisikoulussa suuntautumaan hevospuolelle (tuskin mutta aina voin yrittää :D). Tietenkin ehkä eniten kiinnostaa nähdä ne upeat kouluratsut suorittavan vaikeita Kür kouluohjelmia. Sitä eleetöntä ja helppoa ratsastamista mitä toivon joskus osaavani. Kun katsoo ammattilaisia niin siitä saa jotenkin niin paljon motivaatiota! Lisäksi, kun olen kerta enemmän esteratsastaja (tai ainakin luulen olevani jos ei muuta..) odotan innolla näkeväni tuon 160cm GP-luokan :) Nämä isot GP luokat tulee katsottua aina joka vuosi televisiosta ja nyt pääsen itse paikan päälle pidättään hengitystä yleisöön, kun ratsukot vetää tiukkoja teitä ja ratsastaa voittoon. Jänniä hetkiä siis luvassa! Valitettavasti itse en loppuun saakka pysty olemaan, sillä kotona odottavat omatkin hevoset, mutta uskon siinä ajassa mitä HIHS:ssä olen, että saan todella paljon irti ja varmasti tulee olemaan huikea kokemus!

Jos olet lauantaina tulossa messuille ja näät meikäläisen jossain hiippailemassa niin tuu ihmeessä vetään hihasta. Mä olen niin sokea suuressa väkijoukossa, että en varmaan omaa puolisoakaan tunnistaisi sielä jos vastaan tulisi  :D


Oleko sinä menossa tai kenties jo käynyt tänä vuonna Helsinki International Horse Show:ssa?

maanantai 19. lokakuuta 2015

Tessan edistystä


Haluaisin kertoa hieman missä tessan kanssa nyt mennään ja millaiset tavoitteet meillä on tämän vuoden loppuun. Myös jo pohdintaa ensi vuoden suunnitelmista! Liikutan tessan nyt vielä neljä kertaa viikossa, toki hieman riippuen kelistä jos aivan kaatamalla sataa niin siirretään päivällä eteenpäin. Alkuun aloitin ihan iisisti kolmella kertaa viikossa ja haettiin sitä pientä muistinpalautusta.


1.

2.

Huomaan kuinka olen antanut Tessan aiemmin liian helposti vaipua ns. kuolaimesta pois. Heti kun ruvetaan pyytään enemmän, Tessa alkaa kielellä heiluttaan kuolainta. Kun kuolain ja kielu heiluu, vaikka tuntuma on edelleen suht vakaa, niin niska menee välittömästi sinne "vale-peräänantoon". Eli näyttää kuin menisi kiltisti peräänannossa, mutta todellisuudessa se vaan koittaa luistaa työstään. Kun tällainen tilanne tulee, nostan ripeästi ohjilla pään ylös tai päästän äkillisesti tuntuman pois, jollainka se hieman herää siitä sen omasta ajatusmaailmastaan pois. Kuvissa näette kuinka sen suu pysyy rauhallisesti kiinni, kuuntelee apuja eikä koita vastustaa vetämällä itteensä virkkuu koukkuun.

3.

4.

Olen tällä hetkellä melkein suosinut sitä, että Tessa kulkee välillä mielummin pää pystymmässä tai pitkänä kuin liian syvässä muodossa. Haluan sen itse menevän sinne alas käyttäen selkäänsä kunnolla läpi ja takajalat myös aktiivisena mahan alle. Välillä tulee toki niitä hetkiä jolloin se painuu sinne omaan maailmaansa sen kuolaimen kanssa ja toisinaan annan sen olla sielä. Jos jatkuvasti joudun nostamaan tai päästämään ohjaa herättääkseni sitä, se laskee selän alas ja jännittyy. Tessa on todella herkkä ja sen kanssa pitää oikeasti välillä olla niin hiuskarvan varassa ettei hän vedä liian herkkää vaihdetta päälle. Toissapäivänäkin annoin sen mennä sinne alas lonksuttaan kuolainta, mutta kun se rauhoittu, lopetti kielellä seilaamisen ja jäi itse sinne alas rennosti.

5.

6.

Onhan se kankea ja hieronta pitää varata varmaan ensi kuun alkuun. Kun aletaan työstään näin niin tietenkin on paikat hieman ruosteessa. Tiedän etten voi vaatia liikaa ja mennään asteittain eteenpäin. Taivutuksien myötä se uskaltaa tukeutua vielä paremmin ohjalle ja rauhoittua. Olen ottanut sille nuo zeuksen kumikolmipalat käyttöön. Huomasin ekoilla kerroilla kuinka epävarma Tessa oli edestä metallisella kolmipalalla. En koskaa kuvitellut, että jonain päivänä käyttäisin tessalla kumikuolainta, kun ennen se on ollut suht vahva edestä (tai noh, minulle vahva...eihän nämä hevoset ole oikeasti vahvaa ikinä edes nähnyt :D). Kesäihottuma teki sen verran tekojaan, että tuo sen harja on aivan kamala. Ottaen huomioon, että joutui olemaan kesän ilman loimea, niin on hemmetin hyvässä kunnossa. Eläinlääkärikin hämmästyi kuinka hyvässä karvassa se on pysynyt. Nyt sillä kasvaa jouhetkin jo aika hyvää tahtia ja talven jälkeen yleensä siltä löytyy jo suhteellisen kaunis harja ja häntä.

7.

Tänä vuonna on tarkoitus saada Tessa kulkemaan hyvin rennosti kaikissa askellajeissa ja aletaan siirtymään tehokkaampiin puomijumppiin. En halua kiirehtiä, Tessa oppii niin valtavan nopeasti kaiken ettei minun toisaalta tarvitse murehtia. Haluan korjata niitä omia virheitä, joita olen Tessan kanssa ennen tehnyt. Olen vuoden aikana kehittynyt ajatusmaailmaltani paljon ja vaadin hevosiltani eri tavalla asioita. Lopputuloksena haluan vain rennon ja iloisen hevosen - se on minulle tärkeintä. Pötkylä on opettanut minulle paljon kärsivälisyyttä mitä olen käyttänyt Tessan kanssa. Ensi vuonna tavoitteena on kuitenkin aloittaa taas kilpaileminen. Tammikuussa Mestari vieroitetaan, jonka jälkeen Tessa pääsee oikeasti kunnolla töihin. Tavoite olisi EHKÄ jos päästäisiin starttaan koulu- ja estekisoissa jo toukokuun puolella, mutta menen hevosen ehdoilla. Jos Tessa on valmis me menemme.

8.

Aina kun ratsastan niin Mestari on samaan aikaan kentällä. Mietimme vaihtoehtoa, että laitetaan varsa tarhaan nyhtiksen kanssa tai karsinaan odottamaan, mutta en kokenut sitä meille hyväksi vaihtoehdoksi. Tessa olisi todennäköisesti seonnut aivan totaalisesti, puhumattakaan unaivasta, joka stressaa muidenkin puolesta. Jos se olisi kuullut lapsenlapsensa huutavan jossain olisi varmaan tarhasta tullut läpi... Näin homma on mennyt suhteellisen rauhallisesti. Alkukäyntien aikaan Mestari painattaa muutaman kerran kenttää ympäri harjoitellen kenttälähtöjä, jonka jälkeen jää syömään jonnekin kulmaan vaan ruohoa loppu ajaksi. Joskus kun se innostuu niin alkaa seuraan Tessaa ja koittaa syödä sen häntää - kuten alla olevasta kuvasta näettekin! :D Kaikesta huolimatta, pystyn hyvin tessan ratsastamaan ja se ei tuosta kersasta paljoa välitä töiden aikana.

9. "Minä äiti SYÖN SINUT!"

Kuvat ottanut Anniina 

lauantai 17. lokakuuta 2015

Keravan Horse&Rider luentoilta

Siiri järjesti meille bloggaajille luentoillan 3.10 Keravan Horse & Rider myymälässä. Minulle oli ensimmäinen kerta kun sielä poikkesin ja olin ihan intoa täynnä koko päivän! Paikan päällä meitä odotti ihana Maria Niskanen miehensä kanssa ja myös luennon vetäjä Taina Salmi. Luennon pääaiheina oli hevosen ruokinta ja Freejump jalustimet. Minä pääsin kirjoittamaan teille enemmän noista kyseisistä jalustimista. Tainalla myös verkkokauppa Horse Care Courner - käykää katsomassa!




Olimme kaikki paikalla klo15 ja aloitimme ensin pienellä myymäläkierroksella, jossa päästiin ihastelemaan kaikkia uutuksia ja laajaa valikoimaa. Minä jäin heti kuolaamaan uusia saappaita ja unelmoimaan joskus olevani niin hyvä kouluratsastaja, että saisin itselleni ostettua upeat koulusaappaat. Keep on dreaming...Kiertämisen jälkeen aloitimme luennon ja alkuun Taina kertoi meille todella laajasti hevosen ruokinnasta. Tietoa tuli niin paljon, että on edelleenkin vaikea suodattaa kaikkea mitä luennolta sain irti. 




Anniina kirjoitti oikein kaksiosaiset postaukset tästä Tainan ruokintaluennosta, joten voitte käydä perehtymässä enemmän hänen blogissaan. Itselleni eniten jäi mieleen kuinka heinä on hevoselle kaiken tärkein ravinto. Heinästä hevonen saa niin paljon ravinteita, että todella laadukkaan ja hyvän heinän lisäksi riittää pelkät täydentävät kivennäiset. Hevosen ruokinta on siis loppujen lopuksi melko yksinkertaista. Hyvän heinän tunnistaa tuoksusta. Sen tuoksun pitää oppia oikeastaan tuntemaan. Taina itse kertoi hauskasti, että hän pyrkii aina haistelemaan eri heiniä niin oppii tunnistamaan heti sen hyvän ja laadukkaan heinän. Kehittyy siis hyvä hienänenä ;) Ja tämä pitää siis ihan paikkaansa. Jos heinä pölisee, pöly ei lähde letkulla päältä kastelemalla yhtään mihinkään.. Jos pölyn haluaa pois on heinät liuotettava kokonaan veteen. Toinen hyvä ja tehokas vaihtoehto on heinän höyryttäminen. Nykyään on saatavilla sellaisia höyrypusseja, mihin laitetaan heinät höyryämään ja tämä poistaa pölyn paljon tehokkaammin kuin liuottamalla. Liuottaminen vie taas heinästä pois niin paljon ravinteita ja näin tekee siitä paljon arvoiltaan köyhempää.


On myös erittäin tärkeää perehtyä siihen, mitä hevosesi oikeasti tarvitsee. Monet syöttävät kaiken maailman purkkia ja purnukkaa, kun markkinoilla on saatavilla todella hyviä rehuja, joista saa oikeastaan kaiken mitä hevonen vaan voi tarvita. Valkuainen on hevoselle myös todella tärkeää. Valkuainen, eli proteiini, auttaa hevosta kehittämään lihasmassaa ja myös karvan kanssa. Kun hevonen pudottaa tai kasvattaa karvaansa, se vaatii todella paljon valkuaista, jotta juuri esimerkiksi se uusi kasvava karva kasvaa kirkkaana ja terveenä sen vanhan talvikarvan alta. Ne "kunnon" kilpahevoset (puhutaan siis GP-hevosista jo) puolestaan eivät tarvitse niin paljon valkuaista. Ne hikoilee paljon enemmän ja näin saa kehoaan puhdistettua paremmin. Hien mukana tulee ulos kuona-aineita yhtälailla kuin meillä ihmisillä. 

Ihottumahevoselle on saatavilla mahtava tuote nimeltä Vital Herbs Drainage. Tämä on sellainen maksan ja munuaisten puhdistuskuuri, joka annetaan juuri esimerkiksi ihottumahevosille ennen kesäsesonkia. Aion tätä siis kokeilla tessalle nyt ensi keväänä ja katsotaan kuinka tehoaa. Hilton Herbs:ltä on myös loistavat ihottumatuotteet Bye Bye Itch ja Itch Away. Vaikka tämä kesä oli yllättävän hyvä, ottaen huomioon, että on joutunut olemaan ilman loimea varsan takia, niin luulen tämän auttavan. Kerron teille lisää ihottumasta erillisellä postauksella, missä mm. omia kokemuksia ja hoitovinkkejä.


Ruokintaluento kesti melkein yli kolme tuntia. Onneksi saatiin pitä taukoa, kiertää taas myymälää ja syödä Marian miehen tekemää ihanaa juustokakkua - Nam! Pääsimme kuulemaan paljon varsojen ja nuorten hevosten ruokinnasta ja sain itselle hyviä vinkkejä Mestarin ruokintaan. Varsa saa kaiken tarvitsemansa emän maidosta. Jos heinää popsitaan emän kanssa, sen oltava pehmeää, jotta varsa saa hyvin sitä sulatettua pienessä suolistossaan ja mahassaan. Rehuja ei vielä erikseen tarvitse sillain antaa, itse olen antanut pienen kourallisen, jotta Tessa saa syödä omansa rauhassa ilman Mestarin ahdistelua.



Myymälästä muuten löytyi laaja valikoima huopia ja sielä sai teettää omia Equilinen huopia!

Yksi uusi tuote, minkä jo itselleni heti hankin talliin, oli tuo Cavalorin Emergency 911. Tämä on loistava apu jos hevoselle tulee äkillisesti jokin suolisto tai vatsaongelma. Tuote toimii sillä tavalla, että jos huomaa hevosessaan jotain ongelmaa vatsassa, antaa tarvittavan määrän tuubista ja odottaa noin 20 minuuttia. Monilla tämä on auttanut ennaltaehkäisemään sen vakavan suolisto tai vatsaongelman kuten ähkyn. Jos tuon ajan kuluttua ei tapahdu mitään on kyseessä vakavampi ongelma, josta on otettava eläinlääkäriin yhteyttä. Meillä kun on niin monta hevosta ja ähkyä myös osalla ollut, niin on hyvä pitää tämä kaiken varalta.






Sitten aiheeseen josta haluan kirjoittaa hieman enemmän - Freejump jalustimet. Aika moni teistä on varmasti kuullut tai nähnyt näitä jalustimia käytössä kisoissa tai hevostarvikemyymälöissä esillä. Kyse on siis uudesta innovaatiosta turvajalustimien saralla. Freejump jalustimet on kehitetty vuonna 2001 maailman parhaiden ratsastajien kanssa ja kehityksen aikana on otettu huomioon amatööriratsastajien tarpeet jalustimen lopullisen muodotumisen suhteen. Mikä tekee tästä jalustimesta niin hyvän on sen turvallisuus. Jalustimen ulkopuoli (värillinen puoli) on joustava, joka takaa sen, että jos ratsastaja tippuu niin jalustimen ulkopuoli antaa periksi ja jalka pääsee vapautumaan.



Näissä jalustimissa on myös erinomainen pohjalaatta. Valmistettu teräksestä, hyvin pitävät nastat ja leveä pohja takaavat jalalle erinomaisen pidon ja tuen. Freejumpin jalustimet on kehitetty niin, että jalustimessa on tietty kallistus kun se roikkuu vapaana jalustinremmistä. Kahden vuoden tutkimuksien jälkeen mm. Eric Navet, Rodrigo Pessoa ja Ludger Beerbaum:n kanssa, Freejump jalustinremmin "silmukka" on käänetty kulmaan, joka auttaa pitämään jalan paremmassa asennossa tuomalla jalan isovarvasta enemmän sisäänpäin, pitäen jalan suorassa. Jalustimen keskipiste on myös siiretty hieman taaemmaksi, joka parantaa kantapään asentoa.


Freejump jalustimia saa lukuisissa eri väreissä. Mallia on saatavilla myös junioriverisona, Freejump Lite, jota saa käyttää sinne max 60kg saakka. Eli meikäläinen ei saa enää junnujalkkareita :D pitää siis kääntä katse tuohon PRO malliin, joka on hieman suurempi verrattuna tuohon LITE malliin. Kun näitä jalustimia käyttää, melkein unohtaa jalan olevan niillä. Jalka pysyy siis niin hyvin paikallaan, että jopa isoimmissakin hypyissä, jos jalka heiluu ylös ja alas, pito ei karkaa. Uusintaradoillakin uskaltaa ratsastaa eteen ilman sitä pelkoa, että jalustin saattaa lipsahtaa jalasta tiukemmassakin käännöksessä. Freejump jalustimia esiintyy paljon esteratsastajille ja jonkin verran myös kenttäratsastajilla. Myös kouluratsastajat ovat kiinnostuneet Freejumpeista, sillä näitä saa myös kokonaan mustana. 




Näitä jalustimia käyttää sekä ammattilaiset, että ihan harrastelijat. Kun kyse on turvallisuudesta ei siinä kannata tinkiä. Freejumpin ominaisuuksien vuoksi tämä on todella hyvä jalustin ratsastajan jalan suhteen. Polvet ja nilkat pysyvät vakaana ja ideaalisessa asennossa. Tämä minua ainankin heti houkutteli, sillä itse kun olen tällainen polvirampanen... Jalustimilla on nyt uusi valmistaja, jonka vuoksi laatua ollaan saatu vielä entistä enemmän parannettua. Tippuessa ei ole pelkoa siitä, rikkoutuuko jalustin. Vaikka ulkohaarake altaa hyvin periksi, on se suunniteltu niin, että kestää kovaa käyttöä.

Näihin jalustimiin on olemassa omat jalustinhinnat ja löytyy myös jalkineista valikoimaa. Jalustinremmit on ns. yksiremmiset, jotka antavat mahdollisuuden ratsastajalle päästä lähemmäksi hevostaan. Hintaa jalustimilla on 279e. Vaikka näin köyhälle se kuulostaa paljolta, niin jos aletaan oikeasti miettimään kuinka turvalliset nämä ovat niin hintakaan ei enää tunnu niin suurelta. Kuten sanoin, turvallisuudesta ei todellakaan kannata tinkiä ja nämä ovat kyllä itselläni ostoslistalla! Voi kun pukki toisi joululahjana (Huom Äiti tai Sami: tämä ei siis ollut mikään vihjaava lahja :D).


Luennot olivat siis käsittämättömän hyviä. Sain niin paljon irti ja tulin kotio oikeasti viisaampana ( tai en tiedä tuntuiko siltä kun kello oli aivan mahottoman paljon ja meillä oli Anniinan kanssa kotimatkalla erittäin hauskaa  ja väsynyttä keskustelua ). Mukaan tuon emergency 911:n lisäksi saimme tuotekassit, joissa nameja, rehunäytteitä ja pieniä tuliaisia.



Cavalorin uusi rehu - Fiberforce. 
Täynnä kuituja ja suunniteltu erityisesti herkkävatsaisille hevosille

Cavalorin "namupala" hevoselle täynnä kivennäisiä. Hyvä vaikka kisamatkoille mukaan niin hevonen saa pureskella ja viihdyttää itseensä, samalla saaden tärkeitä kivennäisiä.


Alla kaikkien mukana olleiden bloggaajien blogit:

Anniina - Unelmien musta

Oliko teille Freejump jalustimet tutut?
Onko teillä kokemuksia?