Petra Palomäki

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Kaikkea on ehtinyt tapahtua.....

Viime postauksesta on kulunut kohta viikko joten pyydän anteeksi! On ollut vaan niin kaikkea, että aika ja mielenkiintoa ei ole ollut kirjoittaa.. Mutta tässä nyt kuitenkin päivitys ;)

Tosiaan viime viikon keskiviikkona olin uffella Sannan estevalkussa ja se meni oikein hyvin! Esteet oli jo 100-110cm ja siika meni kaikki upeasti ja ilmavasti yli ;) mentiin pääosin vain rataa, koska meillä oli lauantaina estekisat.
Noh, tulin kotio valmennuksesta ja olin menossa hakemaan tammoja sisälle. Huomasin unaivan makavan tarhassa ja sydän hyppäs kurkkuun! Unaiva ei koskaan nuku tms tarhassa! Se nousi vaikeasti ylös ja silloin tiesin, että kaikki ei ollut kunnossa :( Vein mamman karsinaan ja se meni heti maakuulleen. Mun piti se väkisin vetää ylös ja kuuntelin sen mahaa, että kuuluiko sieltä edes pientä murahdusta...mutta ei.. Heti soitin eläinlääkärille ja hän tuli onneksi vartin sisään meille. Ähkyn merkkejä sillä oli joten unaivalle annettiin kipulääkettä ja letkutettiin. Tämän jälkeen kävelytettiin noin puoli tuntia, koska ell meni hakemaan tiputusnestettä sillä aikaa.  Mamma alkoi jo siinä virkoamaan joten taisi olla letkutuksesta hyötyä! Sitten laitettiin tiputukseen noin tunnin ajaksi. Sillä aikaa siivosin karsinasta kaikki heinät pois :) Parin tunnin päästä kävin vielä noin klo23 tekemässä pienen kävelylenkin sen kanssa ja se oli jo aivan oma itsensä! :) Torstaina mamma oli jo aivan normaali, joten onneksi tämä ei sitten ollut niin vakava :)

Torstaina olin koko päivän likkojen kanssa Särkäniemessä, joten silloin en ehtinyt ratsastamaan ketään. Sami hoiti hevosia päivällä ;)
Perjantaina juoksutin tessan kentällä ja ratsastin uffella noin 20min lenkin maastossa, koska seuraavana päivänä meillä oli kisat!

kuva viime vuodelta
Lauantaina tosiaan oltiin Luvialla alue-estekisoissa uffen kanssa :) Mentiin vain 90cm rata. Kuumuus oli aivan tuskaa ja sen huomasi kyllä uffessakin..verkassa se oli hieman tahmea, mutta hypättyään pari estettä sytty hieman ja sain sen hyvin pohkeelle ennen rataa :) radalla se meni kaikki korvat hörössä ja muurinkin yli hienosti, vaikka se näyttikin pelottavalta ;) uusinnassa itse jäin yhdelle esteelle odottamaan liikaa ja tuli huono lähestyminen, mutta muuten tuli hyvä ja puhdas rata :) loppusijoitus 13/56 ja saatiin hieno palkintokin! ;)

Kisojen jälkeen ratsastin zeuksella ja urcolla. Zeuksella menin suoraan pellolle ratsastamaan, mutta ei oltu kun 15min kun herra alkoi olemaan villi ja pukitteleen siihen malliin, että palattiin kentälle :) kentällä herra meni oikein hienosti ja totesin, että kolmipalat on sille oikea koulainvalinta :)
Urcolla menin suoraan myös pellolle ja jestas se kävi kierroksia! Ei meinannut tulla yhtään mitään kun koko ajan oli tuli kintuissa... Lopussa se hieman rauhoittu ja saatiin tehtyä edes jotain, ettei se olisi hermostunut.. Sami otti hieman kuvia. Laitan ne tänään + uffen radasta video ;)

Sunnuntai päivä oli aika raskas.. iltapäivästä mentiin kylälle. Minä menin salille ja tein noin tunnin aika rankan treenin, ja sen jälkeen Sami meni itte treenaan ja minä tein kans samalla jotain :) aikaa kului noin 4-5 tuntia ja oltiin vasta 7 aikaan kotona.. sen jälkeen tein kaikki tallihommat ja illalla mentiin Niinisaloon uimaan. Oih kun tuntui hyvältä! Koko päivän ollut kamala kuumuus ja pääsi sitten rentoutuun. Noh ei tässä vielä mitään rankkaa..mutta yö oli aivan toista maailmaa..Sami sai aivan järkyttävän vatsataudin jostakin ja koko yö meni siihen, että valvon ettei toinen oksenna lattialle ja saa apua kun tarvitsee. Nukuin kokonaan noin puoli tuntia ja aamulla oli aikanen herätys klo06.00... Joten samoilla silmillä melkein mentiin eiliseen päivään..


Aamulla lähdin viemään urcoa jälleen asemalle astumaan. Taas oli hieman vaikeaa saada homma hoidettua loppuu, mutta lopulta herra suoritti tehtävänsä mallikkaasti ;)
Oli ehkä rankin reissu ikinä mitä olen tehnyt.. väsy oli aivan kamala ja välillä kun ajoin takasin kotio, tuntui, että nukahtaa.. kun pääsin kotio nukuin tunnin verran ja menin hakemaan Samia terveyskeskuksesta. Kun päästiin kotio, ruokin hevoset ja mentiin molemmat nukkumaan. Että tuntui hyvältä nukkua edes kolmekin tuntia! Illalla ratsastin uffella pienen lenkin maastossa koska enempään en kyennyt..

Tänään olis luvassa zeuksen, urcon ja tessan liikutus ja illalla uffella Sannan estevalmennukseen! :)

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kuvia kuvia ja kuvia + päivitys!

Anniina oli kuvaamassa meillä eilen aamulla mun synttäreiden kunniaks :) Aivan huikean hyviä kuvia...TAAS!
Aloitin aamun klo10 ratsastamalla ensin zeuksen. Herra oli alkuun hieman tahmea, kun sen mielestä mä selkeesti herätin sen liian aikaisin ja ruokakin jäi osittain kesken :D mutta sitten ravissa se alkoi hyvin vertyyn ja liikkuun paremmin :) laukka oli hieman tahmeaa ja laiskaa alkuun koska se sähläsi vasempaan kierrokseen päällänsä kovin paljon..vähän aikaa kun laukkasin niin se alkoi tulemaan paremmin ohjalle ja laukka alkoi sujumaan paremmin.











Zeuksen jälkeen menin urcolla koulua. Poika oli nukkumassa kun menin hakemaan sitä karsinasta. Voi toista *.* ja alkuun kun ratsastin se oli ihan vielä nukkumassa :D herättelin sitä pari kertaa kunnolla ja alkoi sitten sujumaan :) ihan perusjuttuja mentiin. Laukka oli aika hyvää :) ja tehtiin jopa pari hyvää vaihtoa! Jes :) kyllä se ne kohta hyvin osaa ;)











Urcon jälkeen otin uffen ja menin myös sillä koulua kentällä. Hiukan suuri ero vaihtaa urcosta uffeen! Urco on tommonen elastinen ja helppoliikkeinen. Uffe taas ei anna heti mitään ilmaseksi :D ravi meni ihan hyvin, mutta hieman oli oikeaan ohjaan taas kova..eli sitä puolta piti hieman enemmän taivutella :) laukassa herra ei sitten ollut yhtään yhteistyöhaluinen. Laukassa työstin ja työstin sitä, että tulis hyvin ohjalle ja antais oikeasta ohjasta periksi. Ja ette arvaa kuinka sitä otti päähän kun joutui antamaan periksi minulle! Päätin tehdä hieman laukanvaihtoja siinä ja oletin, että juu herra tulee ja vaihtaa nätisti ilman mitään erikoista. Mutta olin väärässä...herra oli niin kiukuissa ja kosti minulle. Nimittäin uffe PUKITTI kun tein sillä laukanvaihdon. Herran jestas UFFE pukitti :DD se ei ikinä pukita muuta kun ilosta tai juuri tollain jos sitä ottaa niin paljon joku päähän! Naurettiin Anniinan kans tapaukselle kun kumpikaan ei oikein tajunnut tilannetta kunnolla :D















Noh hurjan uffen jälkeen päätin ottaa tessan viimesenä. Ajattelin, että mitähän tällä kertaa se meinaa, siis kuinka korkealle se mahtaa tänään hypätä..mutta se oli aivan unelma! Ei hypännyt kun kerran pystyyn! Tämä on edistystä. Ja se on niin huvittava kun sitä kiukuttaa :D se pysähtyy ja ei suostu liikkumaan eteenpäin ollenkaan. Sitten kun käsken sitä eteenpäin se heittää päätä ylös ja varoittaa minua jo, että kohta hön nousee pystyyn! Sitten toisella kerralla sama juttu ja kolmannella neiti asettaa takajalat haara-asentoon ja hyppää pystyyn ja kauhoo etujaloilla ilmassa niin kuin zorron hevonen. Ei sielä selässä voi muuta kun nauraa! :D muuten neiti meno todella hienosti alas eteen ja kiltisti teki kaiken mitä pyysin. Vaihtojakin tehtiin vähän. Sen vaihdot on todella siistejä ja eleettomia :)









Illemmalla ratsastin sitten unaivan. Harmi vain kun ei ollu kameraa niin ei saatu siitä siten kuvia, mutta en tiedä olisko niitä kuvia tarvinnutkaan ottaa :D mamma oli aivan tajuttoman kuuma! Nyt mä taidan muistaa millainen se olikaan ratsastaa :D alkuun ravissa yritin muistella sille miten ravattiin suoraan ja tehtiin ympyröitä. Se on suusta aika herkkä ja samalla hieman tahmea. Se menee ihan hyvin alas eteen, mutta ei sielä pysy kauaa kun viskoo päätä ylös. Pitää kokeilla martingaalia jos se vähentäis sen pään nostamista edes vähän :) noh kuitenkin ravi alkoi sujumaan paremmin ja paremmin kunnes ekaa kertaa kahteen vuoteen nostin laukan sillä :D että kun se oli söpö. Ja todella kiltisti meni. Ei voi vaatia mitään suurempaa kuin se, että se laukkaa ja kääntyy minne minä haluan. Se oli jo ihan hyvä :) mutta kyllä se tästä pikkuhiljaa! Meisän tavoite on syyskuussa tai marraskuussa startata yhdet este-ja koulukisat joten mulla on aika paljon töitä luvassa sen kans! :) 

Ja ai niin tosiaan sain isältäni syntymäpäivälahjaksi ajaa meidän hienolla vanhalla autolla. Siinä on sitten auto! Jestas siinä on kunnon ääni ja teho on aivan käsittämätön! Olen aina toivonut pienestä pitäen ajavani jonain päivänä tuolla kyseisellä autolla ja nyt se toteutui :) Kiitos paljon siitä! <3





perjantai 20. heinäkuuta 2012

Kuvia!

Jälleen postaus täynnä kuvia :))
Uffen kuvat ottanut Amanda Hietikko ja urcon kuvat Sami otti :3