Petra Palomäki

tiistai 31. tammikuuta 2012

LUKIJOILLE!

Eli kun tuo edellinen kuvapostaus oli nyt sitten 200 postaus, niin laittakaa hei te lukijat kysymyksiä, postaus ehdotuksia, kritiikkiä jne. Vastaan mielellään ja otan tietysti uusia ideoita vastaan ;)!

KUVAPOSTAUS!

Kaikki urcon ja zeuksen kuvat ottanut jälleen meidän tallin pro kuvaaja Anniina Ylinen :3
Klikkaa kuvia isoimmiksi!























maanantai 30. tammikuuta 2012

Huurr....kun kylmä!

Siis mistä tämmönen pakkanen on nyt tullut? Juuri puhuttiin tallilla ettei me tällasta keliä olla kyllä tilattu! Että hieman lämpösempää kiitos!
Noh kuitenkin, hepat on olu kevyellä kun tosiaan on ollut niin kylmä. No tänään päätettiin mennä Heidin kanssa sänkkärille käveleen. Menin zeuksella..... se oli niin hullu tänään! Päästiin naapurin kohdalle hyppäs ekaa kertaa pystyyn, oltiin melkeen pellolla asti hyppäs enemmän vielä pystyyn..oh no..
No päästiin pellolle ja se veti aika hyvään tahtiin semmosta et yhtäkkiä hyppäs pystyyn etujalat aivan suorana ja hyppi ja loikki sillain. Oli siis niin pimeellä päällä tänään ettei muuta rajaa! Sitten kun oltiin tulossa jo kotiopäin pellolta vähän ennen kun lähdettiin se innostu ja kunnolla. Hyppäs niin pystyyn et huhu! Veti taas etujalat aivan suoriksi ja eikun menoks! Siis sillon pelotti että "ei hitto tähän vetää kohta ympäri ja kaatuu mun päälle pian!" Ennen kun poistuttiin pellolta, nousin alas satulasta ja talutin sen kotio ihan varmuuden vuoksi. Nousin vielä kentän kohdalla selkään ja ravailin sillä pikkasen lopuks kentällä. Kyllä kentällä mennään kiltisti! Mä vaan nauroin koko ajan sielä pellolla kun se oli aika huvittavana näkönen x) Noh jos viikonloppuna saisin kameran pellolle jos Anniina ottais kuvia niin näätte tekin millasta rodeoo se veti :D

Huhu zeuksen jälkeen menin sitten rauhallisesti köpötteleen uffella kentälle. Se oli oikein mukavan rento niskastaan :3
Ja vielä lisään tähän että tällä hetkellä elämäntilanteeni on aika hiton hyvin :3 <3!

lauantai 28. tammikuuta 2012

mahtava viikko :)

Kulunut viikko on ollu erittäin mahtava sekä hevosten että muittenkin asioiden suhteen ;)
Hepat on menny todella hyvin kaikki :)
Uffella olin eilenkin sänkkärillä ja parissa kohtaa oli jo niin paljon lunta, että hyvä et pysty käveleen kun niin syvää :) muutenkin se oli aika mukavan tuntunen suustakin ^^

Zeus on nykyään ihan villi jopa kentälläkin :D laukassa vaihdot on oikein ilmavia kun ponnistaa kunnolla takaa ja tekee hienon vaihdon :) kyllä se poika pikku hiljaa alkaa oleen hevosen näköinen. Pellollahan se on ihan älyvilli! Pukkia lentää ja pää heiluu ylös alas ylös alas kun haluais vaan mennä niin lujaa kun kintuistansa pääsee!


Urcolla on ollu taas rennompi viikko. Sekin myös tekee sen, että on ollu mukavasti pakkasta niin ei olla niin rankasti tietenkään menty :) suusta se oli toissa päivänä vähän sählä, mutta onneks rauhoittu ja meni hyvin sen jälkeen alas eteen :)

Tessalla olen käyny kävelemässä ja mennyt kentällä kevyesti. Tänään olis tarkoitus mennä vähän sänkkärille mutta ensin verryttelen sen kentällä ettei taas heitä mua alas :D nyt mä osaan varautua ;)!

Tosiaan torstaina oltiin Heidin kanssa illalla Tampere klubilla sellasen hyvän bändin keikalla kun Amaranthe. Oli kyllä niin hyvä keikka! Ja seura mitä parhainta!! :)

Tänään Eeva olisi tullut pitään mulle valmennusta zeuksen kans meille, mutta joudun menemmän töihin äiten kaupalle niin jää sekin valmennus ensi kertaa :( ei voi mitään!

tiistai 24. tammikuuta 2012

Videoita :)

Uffen video on siitä kun hypättiin Sannan tunnilla se 120cm okseri jumpan lopuks :)
Zeuksen video on tuoreempi kun käytiin sänkkärillä tuulisena päivän Anniinan kanssa ratsastamassa ja heppa oli villi. Huom. ajassa 0.55 ;D!



maanantai 23. tammikuuta 2012

koulukisat

Tuli sitten oltua sunnuntaina tän vuoden ensimmäisissä kisoissa :)
Olin zeuksen kanssa NR järjestämissä seurakoulukisoissa ja ne meni aika hyvin! Lauantaina oltiin Heidin kans vähän viihteellä ja nukkuun mentiin vasta klo5 aamulla :D sitten klo7.30 herätys ja eikun kotio aamutalliin..huh oli raskasta :D
Noh väsymyksestä huolimatta kisat saatiin mallikkaasti putkeen! Koulurata oli se tutustumisluokan kouluohjelma ja saatiin 65,83% ja näin olleen 2.sija!
Näin sitä pitää aloittaa kausi ;) voittajalla oli vissiin joku 65,8..ja jotain pisteitä ettei kaukana oltu :D
Zeus oli kyllä mun mielestä aika sählä ja ei kovin keskittynyt koko kisan aikana :D mutta ei näkynyt haittaavan!

Uffella olin sitten eilen kans sänkkärillä vähän ratsastaas ja oli kyllä raskas reissu! Lunta oli hepalla polviin asti ja tää väsymys alkoi näkyyn mun kunnossa :D uffekin oikein tahallaan oli yli-innokas :D mutta oli tehokas treeni ;)! hiki tuli.

Tänään sitten vuorossa urcon ja tessan liikutus :)
Mun piti käydä tänään luovuttamassa verta, mutta huomasin että jos on tehnyt tatuoinnin pitää olla 4kk ennen kun pääsee luovuttaan...eli pääsen vasta 2kk päästä :)

lauantai 21. tammikuuta 2012

päivittelyä :)

Hieman päivittelyä et mitenkä hepat on menny :)
Uffella menin toissa päivänä ilman satulaa. Se oli ollu alkuviikosta aika kamalan tuntunen suusta, mutta nyt se oli taas ihanan rento ja hyvä :) onneks siitä vääntämisestä on ton hevosen kans hyötyä vaikka sinä samana päivänä tuskin siltä tuntuu :D tänään luvassa sänkkäriä ja hankitreeniä sillä!

Tessalla olen mennyt kentällä sileellä. Juoksutin sitä myös alkuviikosta ja neiti on mennyt muutenkin todella hyvin :) kentällä se on nyt aika rauhalliseks ruvennu, että kyllä me tästä. Tänään olis ollu harj.estekisat Niinisalossa, mutta ei ehditty viikolla estetunnille, niin en viitti suoraan kisoihin mennä :D


Zeuksella olen mennyt joka ikinen päivä. Se ei pääse tarhaan kun tonne lautatarhaan (ainoo tarha mis se pysyy) ei tule sänköä, kun katolta tippu niin paljon lunta siihen langan päälle mistä tulee sänkö tarhaan..joten se on nyt sitten ollu sisällä ja ei ole kyllä pahaksi pistäny :D onneks noi meidän hevoset osaa olla sisällä vaikka kuinka kauan! Portugalissahan ei hevosia pistetty ollenkaan tarhaan että että... Tänää meen kevyesti verrytteleen sitä pellolle ja huomenna piiiitkästä aikaa sillä koululukisoihin. Meidän piti mennä K.N.Special, mutta en päässy Eevan valmennukseen kun Eeva oli kipeenä :( joten mennään nyt tää viimenen kerta sitten toi tutustumisluokan kouluohjelma :D en sitten enään jaksa sitä mennä!


Urcolla oon menny koulua myös kentällä. Välillä sillä on ollu vähän kiukkupuuskia, mutta kun tajuaa et joutuu töihin niin luovuttaa :D eilenkin mentiin todella paljon siirtymisiä ympyrällä ja suoralla. Se lopusta toimi oikein yllättävän hyvin! Nostoissa rentoutu alas eteen ja siirtymisissä laukasta käyntiinkin :)


Unaiva ja pikkunen voi oikein hyvin :) ensi kuussa pikkusella koittaa vieroitus :3 se on ihana karvapallo :D ja villi! Tarhassakin vetää pukkilaukkaa ja on ihanan pirteä ^^



keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Vastauksia kysymyksiin :)

Tässä vielä vastausta teidän kysymyksiinne :)
1. Kuka on parhain heppasi?
 Tämä on vaikea kysymys, pidän kaikista meidän hevosistamme. Kaikissa on niin hyviä kuin huonoja puoliakin. Mutta ehkä uffe. Se on kuitenkin minun silmäteräni aina ollut :)

2. Oliko ufano eka hevosesi?
Kyllä ufano oli ihan ensimmäinen hevoseni! :) ja kiitos siille!

3. Kuinka monta vuotta hevosesi on olut sinulla?
Ufano on ollut minulla nyt tulee tänä vuonna 7v, urco taas 6v, unaiva ja tessa 5v. ja zeus 4v. :)

Kuin vuoristorata...

Pahoittelen kun meistä ei ole kuulunut mitään melkein viikkoon, mutta viikonloppu ja alkuviikko on ollut yhtä vuoristorataa fyysisesti ja henkisesti..
Perjantaina 13 päivä ei ollut minun onnen päiväni todellakaan...
Ensin minun piti lähteä Eevan kouluvalmennukseen, ja pihassa aloin laittaa traikkua auton perään. Traikku ei mennyt aivan kiinni ja tiesin sen koska yleensä se menee paikallee koukkuun kiinni kun ajaa hieman eteenpäin. Kaverini ja minä kuulimme kn traikku piti sellaisen naksahdus äänen ja luultiin että traikku meni siinä sitten lukkoon. Suoristin auton ja trailerin, aloin peruuttaan ja eikös itten traikku irtoa koukusta ja jarrit kiinni. Maasturin takapuskurissa nyt mukava reikä...
No ei siinä kaikki, myöhemmin kun isäni pyysi siirtään autoja pois pihasta, meinasin ajaa iskän auton sitä traikkua päin (peruuttamalla). Peileistä ei näkynyt mitään, aivan sysipimeetä ja traikku on musta..huhuh! Sinä iltana saimme tietää että naapurimme menehtyi :( Otan osaa vielä kerran!
MUTTA ei tässä tosiaankaan vielä kaikki! Lauantaina sitten meillä jäi kodin avain talon sisäpuolelle ja ovi lukossa. Kenelläkään ei ollu vara-avainta joten meidän piti lähteä hakemaan veljeltäni Kiikoisista avainta...


Positiivista oli kuitenkin, että kaikki meidän hepat saivat uudet kengät kavioihin :))
Heppojen kanssa sujunut kaikki ihan hyvin. Uffe tosin oli aika kamala toissa päivänä suusta joten todellakin toivon jos se tänään olisi paljon parempi!

Nyt perjantaina menen zeuksella Eevan kouluvalkkuun ja lauantaina taas puolestaan urcolla :) Päivittelen taas huomenna ihan "normaaliin tahtiin" ;)!

torstai 12. tammikuuta 2012

Vastauksia kysymyksiinne :)

Tässä nyt niitä vastauksia kysymyksiinne jotka te ahkerasti pistitte tulemaan!

1. Korkein hyppäämäsi este? Entä rata kotona/kisoissa? Tavoitteesi ensi kaudelle? :)

Korkein hyppäämäni este ylittyi noin 3-4 vuotta sitten kun ratsastin yhtä tammaa (joka meidän piti ostaa..) nimeltä Velvet. Esteen korkeus oli huimat 150cm ja yli mentiin mallikkaasti. Tamma olisi hypännyt vaikka 50cm isompana mutta ratsastajalla meni pupu pöksyyn :D
Ratana olen mennyt yhdellä hepalla Portugalissa 120cm tosin kotona :) rata ei ollut kuin 6 esteen rata mutta on sekin jo jotain :D kisoissa en ole mennyt kuin 100cm :)
Tavoitteeni ensi kaudelle on jokaisella hevosella eri. Laitan listan:
Ufano - esteita 90-100cm mahdollisesti pari 110cm rataa. Koulua HeB-A ja kenttää tuttaria.
Urco - koulua HeA ja jos hyvin sujuu niin VaB?
Zeus - esteet 90cm, koulu HeB-A, kenttä harraste/tuttari
Condessa - esteet 80-90cm, koulu HeB, kenttä harraste
Unaiva - astutetaan urcolla uudelleen :)

2. Paljon sulla on muuta vapaa-aikaa hevosten lisäksi. tarkotan että vieks hevoset sun päivän kaiken vapaa-ajan vai kerkeetkö paljonkin olemaan kavereiden kanssa jne.?
onko sulla jotain isoja tavotteita jonkun sun hevosen kohdalla?
opiskeletko jossain? Onko hevoset ollu aina se sun juttus vai onko sulla ollut muita harrastuksia?
miks juuri lusitanot, onko siihen joku erityinen syy kui teillä on pelkkiä niitä? :)


No siis vapaa-aikani menee melkein kokonaan hevosiin, mutta se ei tosiaankaan tarkoita ettenkö voi tehdä muuta! Kaverit tietää, että en voi noin vain lähtee reissuun tai jonnekin. Mutta saan aina hyvin järkättyä aikaa ;) viikonloppusin käy iltasin baarissa kavereiden kanssa ja bileitä järjestetään myös ihan mukavaan tahtiin. Tosin kaiki tapahtuu iltasin ;) joskus äiti pelastaa ja hoitaa aamutallin :D Mutta en oikein kaipaa sitä koko ajan olemista kavereiden kanssa. Pidän tietysti niiden seurasta! mutta joskus on hyvä vain olla yksin :)
Tavoitteeni on korkealla tessan suhteen. Nyt kun se on osoittautunut erittäin fiksuksi (vaikka onkin kuuma ja villi) niin olen niin innokas valmentautuun sillä ja katsomaan kuinka pitkälle päästään!
Opiskelen Kankaanpään yhteislyseossa.
No siis hevosiin tutustuin vasta 11-vuotiaana. Ennen sitä rakastin autoja, moottoripyöriä ja juoksu oli mun ykkös juttu! Olin koulun nopein juoksija 100m:llä. Kun olin menossa edustaan meidän koulua (n.1250 oppilasta) pari-kolme päivää ennen polveni meni aivan p****ksi...Nivelsiteet meni niin huonoon kuntoon, ja silloin tiesin, että en ikinä ikinä juoksisi. Oli elämäni kamalin päivä... Mutta kun tutustuin hevosiin tiesin, että tämä on mun juttu ;)
Miksi lusitanot? Hyvä kysymys :D me oltiin aina vaan päätetty, että mulle ostetaan ensi hevoseksi portugalilainen perinteinen rotu, eli lusitano. Siitä se rakkaus sitten lähti näihin muihikin ;) Seuraava hevonen jos jonain päivänä hankin tulee tosin olemaan kwpn :D jos sais kunnon 130-140cm hyppääjän ;)

3. Aijotko hankkia vielä varsoja teille?

Kyllä aiotaan. Tänä vuonna Unaiva astutetaan jälleen urcolla kun tuosta grandulasta tuli noin hyvän näköinen :) ja tessa astutetaan joskus jollakin hienolla estehevosella. Se olisi mun unelma :D

4. Kuka/ketkä on valmentajasi?
Lempi varuste?
Kisaatko kaikilla hevosillasi?
Liikutatko kaikki hevosesi itse?
Ratsastaako kukaan muu hevosillasi?

Valmentajani tulee ikuisesti olemaan Mario Oliveira. Vaikka hän asuukin 3000km päässä hän on se joka minut on saanut tähän asti. Suuri kiitos menee tietenkin myös Siltakorven Sannalle joka on meitä koutsannu tässä vuosien aikana :) ja nyt Kaartisen Eeva myös valmentaa minua ja urcoa eteenpäin :)
Lempivarusteeni on ehdottomasti estesatulani!
Nyt tänä vuonna on ainakin tavoite kisata noilla neljällä :)
Kyllä muutkin ratsastaa! Heidi menee usein urcolla kun urco on niin kiva ja helppo. Zeus on vähän kinkkinen. Anniina meni sillä joskus ja hyvin meni pari päivää. Kolmannella se yritti heittää Anniinan alas :D kaverini Anni ratsasti paljon meillä vuosi kaksi sitten. Mutta uffella en anna kenenkään muun mennä kuin ammattilaisen. Jos joku pilaa sen niin vain minä :D Mutta muut ratsastan kyllä itse :)

5. Visainen kysymys: lusikka, hanska vai täytesämpylä? :D

No siis tähän täytyy sanoa että HANSKAT on perseestä! Lusikat on parhaita :3! Täytesämpylällä pääsee lujaa mutta lusikoissa on se jokin mistä pidän enemmän :_D

6. Mistä on tullut Ufanolle lempinimi siika? :D

Jaa-a! Kuulkaas se tais olla sillon kun koulussa oli jokin huono vitsi jostakin 2t siiasta. Ja sitten sanoin kerran vahingossa uffea siiaksi ja on pysyny :D se onkin ihan siian näkönen x)




Jos tulee vielä kysyttävää laittakaa tulemaan :D oli niin kiva muistella kaikkia tollasia vanhempia juttuja!

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Kysymysten aika!

Hei teitä lukijoita tulee koko ajan lisää ja lisää :D! Ihanaa!
Nyt sitten kun teitä kerta on noin monta laittakaa nyt niitä kysymyksiä tulemaan! Vastaan mielellään :)

Päätösten aika..

Meillä kävi äsken tunnistaja tunnistamassa meidän pikkuinen Grandula. Neiti oli oikein kiltisti ja mikrosirukin saatiin melkein ongelmitta niskaan! Pikkunen koko ajan vaan kiinnostunut tädin hienosta mikrosirun tunnistuslaitteesta. Sen olisi voinut jopa syödä :D Tunnistaja varmisti jo tietämäni asia, että Grandulasta tulee kimo :( noh ei voi mitään. Kaunis se on silti kuin mikä ja siitä tulee erittäin hyvä hevonen jollekin ;) Mutta tämä kimo taitaa olla sellasta todella hitaasti vaalenevaa sorttia. Eli varmaa 6 vuotiaana on vielä aika tumma. No tulevaisuus näyttää vain millanen siitä tulee :)
Nyt tulee vastaan se erittäin vaikea osuus. Pikkusen myyminen. Itse olen alusta asti asennoistunut, että varsa myydään. Mutta ainahan se kipeetä tekee nähdä kun oma ihana hevonen myydään. Mutta pitää ajatella niitä seuraavia varsoja ;)!


Eli jos joku on mahdollisesti kiinnostunut ostamaan tuon Grandulan ottaa yhteyttä minun sähköpostiin ( petrinha_kiki@hotmail.com) tai puhelimitse 0400 372566 !
Varsa myydään vain HYVÄÄN KOTIIN! Hinta ei ole mikään ilmainenkaan ottaen huomioon varsan rakenteen, liikkeet ja luonteen, mutta hinta ei ole huimakaan ;) Tarjota saa!
Grandula on totutettu melkein kaikkeen. Nostaa nätisti kaikki kaviot, antaa harjata joka paikasta, loimien laitto sujuu ongelmitta. Ei pure eikä potki! (välillä varsakiukkua mutta se nyt on normia kaikille varsoille :D) Ei ole ilkeä :) Aivan mielettömän herttainen tamma varsa. Joku saa tästä tammasta erittäis hyvän kouluhevosen. Neidistä ei tule isoa hevosta (max.155cm) joten mieluiten pienemmälle aikuiselle. Varsaa ei myydä vain kuin osaaviin käsiin.
Varsa vierotetaan ensi kuussa joten helmikuun jälkeen varsa on virallisesti vapaa :)



Nyt kohta tulee kengittäjä kengittään tessan ja uffen :) Ennen sitä nyt meen juoksuttaan tessa sänkkärille ja otan videoo tai kuvia sen pukeista ;)!

tiistai 10. tammikuuta 2012

Urcon kuvapostaus

Tässä nää kuvat mitä Anniina otti meistä eilen sänkkärillä - Kiitos ;)!




joku kävi vähän ylikierroksilla...!

älkää kysykö :_D