Petra Palomäki

maanantai 31. lokakuuta 2011

Menneisyyden muistelua (kuvia)

Katselin noita meidän vanhoja kuvia hevosista ja koirista ja voi että kaikki on muuttunut.
Alla kuvasatoa vuosien varrelta :)


zeuksen näin ekaa kertaa


unaiva kenttävalmennuksessa kaverini Andreian kanssa


uffe kenttävalmennuksessa

zeus 1kk ratsastettu kunnolla

äiti ja urco


leevi n.10vk

kaverit <3

unaivalla kentällä

kaksi marjaa :D

uffe ja Mario

urco kantakirjauksessa, Mario selässä :)


lauantai 29. lokakuuta 2011

maastoesteitä ja elokuviin!

Perjantaina olin uffella maastoesteillä piiitkästä aikaa. Että tuntui jälleen kivalta mennä tuolla metsässä noita kivoja esteitä :) Heidi tuli disalla meidän mukana myös hyppeleen.
Kun muut meni pienempiä harrasteen esteitä me mentiin uffen kans pääasiassa tuttarin esteitä. Pari harrasteen estettä sinne mukaan mahtui mutta ne oli niin tylsiä että mentiin sitten noita isompia :) uffe oli aika perus. Ei edes kytännyt mitään vaan imi oikein esteille! Sitten mentiin myös se uusin este. Sellainen kapeahko valkoinen ja harmaan "nuotti"este. Uffea pelotti se hieman kun näytin sen sille, mutta hyppäs sen kiltisti yli eikä ollut edes vaikea :) on se ihana!

Illalla sitten menin kaverini kanssa Poriin elokuviin. Elokuvana oli Johnny English 2 ja jestas se oli hauska! Melkein parempi kuin ensimmäinen! Suisittelen menemään katsomaan se. Aivan loistava :D Seura oli mitä mahtavinta - kiitos Anna :)!

Tänään olen siivonnut tuota mun huonetta koko aamun...ahh miks mä en osaa olla siisti ihminen ja laittaa kaikkia paikoilleen niin sitten kun siivous iskee ei tarvitsisi kuin imuroida ja luututa lattiat? Noh heppatyttö x)
Iltapäivällä tarkoitus ratsatsaa urco ja tessa. Sitten illalla meillä on pelottavat Halloween- leffailta likkojen kanssa ;)

torstai 27. lokakuuta 2011

Shoppailua ja kouluratsastusta

Tiistaina en ehtinyt ratsastaan kenelläkään kun korjattiin isäni kanssa koko päivä tuota meidän isompa lautatarhaa. Piti siirtää tarhaa 3m taaemmaksi jotta traktorilla pääsisi helpommin tallin taakse :)

Eilen kuitenkin lähdettiin Sonja ja Even kanssa Kurikkaan Kauppilan Valjaaseen ja se oli kuin taivas! Aah sitä tavaran määrää ja hinnat suh edullisia :3 todellakin olen menossa sinne uusiksi! (sitten kun on taas rahaa...). Mukaan tarttui t.siniset pintelit urcolle, kaksi Equi-Themen huopaa ja korvahuppua (yksi beige ja toinen v.sininen), Globuksen t.ruskeat todella laadukkaat suitset tessalle ja Eskadronin jännesuojat myös tessalle :) Kuvia alla kaikista paisi pinteleistä :)

Illalla olin sitten Sallan kouluvalmennuksessa urcolla. Poika ei halunnu mennä traileriin kotona niin kesti hieman sitten lähtö niin olin pikkasen myöhässä tunnilta.. Tehtiin paljon taas ravissa keskihalkaisijalla voltteja ja suoristuksia. Välillä urco sähelsi kun pelkäs muita heppoja ja ihmisiä pikkasen.. Tavoitteena jälleen saada niskaa alas ja eteen. Ja piti välillä oikeesti antaa kunnolla ohjaa että se uskaltaa yksin tulla tuntumalle! Laukassa mentiin paljon vastalaukkaa josta se selviyty aika hyvin :) loppu raveissa heppa oli ihanan rento ja hyvin niska alhaalla ! :) Omaa asentoa pitää korjata ja reilusti. Mulla on selkä tällä hetkellä ollut niin jumissa, mikä vaikeuttaa istua kunnolla hepan selässä :( hierojalle soitetaan tänään jos saisin ajan ensi viikolle :)

Kuvasin tänään hieman heidiä :) alla kuvia








maanantai 24. lokakuuta 2011

Päivittelyä :)

Nyt pientä päivittelyä kuluneelta viikolta ja viikonlopulta :)
Viime viikolla Anniina tuli jälleen ottamaan hevosistamme hieman rakenne-ja pääkuvia. Ensiksi otettiin haastavimmat eli unaiva ja pötkylä. Pikkunen vain juoksi ja meni koko ajan tiellä. Eli rakennekuvaa siitä ei saatu :D mutta pääkuvia tuli joitakin ;) sen jälkeen oli tessan, uffen ja urcon vuoro :) Alla kuvia kaikista.
















Zeuksen kavio on ihan hyvä. Toissa päivänä siinä oli huolestuttavasti enemmän lämpöä, mutta kun kylmäsin jalan lämpö laski ja nyt on pysynyt suht normaalina. Kuitenkin ell tulee tänään katsomaan jalkaa ja sanoo mitä pitäis tehdä ja koska sitä vois päästää pihalle.

Olin perjantaina Sallan koulutunnilla urcolla. Pojalla oli kaksi vapaapäivää ja ajattelin ettei se nyt varmaan niin kamalan villi voi olla.. voi luoja sitä energian määrää! Noh onneks kun aloitettiin tehtävät niin se jaksoi sen verran keskittyä ettei alkanut turhia säheltään :) mentiin paljon suoruus tehtäviä ja saatiin hyviä vinkkejä Sallalta laukan "täydelliseen" suoruuteen. Meni kyllä hyvin ei voi muuta sanoa ^^

Lauantaina oltiin irtohypyttämässä Heidin kanssa disaa ja uffea maneesilla. Uffe menin ihan nätisti :) alkuun ei meinannut uskaltaa hypätä mutta kun pääsi vauhtiin sujui hyvin. Yhdessä vaiheessa nostin reippaasti ylös sinne 120cm ja uffe tuli niin huonolla laukalla sisään innarille ettei mitenkään olis päässy siitä okserista yli. Noh laskin sitten siihen 115cm ja jessus minkä loikan se siitä veti! Aivan järkyttävä ilmavara :D sen mielestä se este oli se 135cm :D

Eilen sitten olin ekaa kertaa ikinä tessalla maastoesteillä! Heti kun nousin selkään oli ensimmäinen haate -vesilätäkkö- joka osoittautui erittäin pelottavaksi! Huh mikä työ että sain sen siitä nätisti yli! Esteitä ei pelännyt ollenkaan! Meni kaikki korvat hörössä ja meillä oli hauskaa. Yhdelle esteelle se meinas kieltää kun tuli niin äkkiä kulman takaa eikä ollut ikinä nähnyt sitä ennemmin. Mutta tessa oli rohkea ja hyppäs sen melkein paikaltaan :D on se ihana!






Tänään olisi tarkoitus mennä koulua sekä uffella ja urcolla :) Kaikki kuvat ottanut  Anniina Ylinen KIITOS!

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Tarinaa meidän menneisyydestämme!

Kyselin että mistä kaikesta halusittekaan tietää meistä enemmän ja valtaosa sitten halusi enemmän tietoa meidän menneisyydestämme. Varautukaa, teksti on pitkä ;)

Eli siis hmm...mistäköhän aloitaisin. Noh aloitetaan ihan sieltä alusta kun minä oli ihan pieni.
Kuten suurin osa ystävistäni jo tietääkin, minä olen asunut 15-vuotta Portugalissa. Olin vain 3-viikon ikäinen kun sinne muutin ja voin sanoa että olen aika lailla melkein portugalilainen ;) Kasvoin aivan erillaisessa kulttuurissa kuin mitä täälä Suomessa. Kaikki on erillaista. Ruoka on aika mielettömän hyvää ja ihmiset! Niitä ei Suomesta ikimaailmassa löytyisi samanlaisia!

Kävin yksityiskoulua pienenä. "Normaalissa" koulussa ei tullut kuuloonkaan käydä! Jos kerta silloin oli varaa vanhempani satsasivat vain parhaaseen kouluuun. Olen niin onnellinen kun minut vietiin sinne. Aivan loistavan ihana ja kodikas koulu! Sielä tapasin minun elämäni ystävät. Ollaan oltu kaikki yhdessä 4 vuotiaasta asti tähän nykypäivään. Sitä kaikkea mitä me tehtin ja leikittiin sielä koulussa. Koulun takana oli aivan ihana iso takapiha jossa nurmikkoa ja isoja puita. Muistan ikuisesti sen kerran kun salaa kavereitten kanssa (mitähän me oltiin..5-6v?) hiivittiin sinne nurmikko-alueelle ja minä heti ensimmäisenä kiipesin puuhun :D nojasin hieman oksaan ja tipuin selälleni alas puusta. Minulla oli aivan uusi 101 dalmattialaista-huppari päällä ja siihen tietysti tuli repeämä kun huppari jäi oksaan kiinni. Noh ei me semmosista välitetty. Lähdettiin vaan äkkiä juokseen takasisin sisälle ettei kukaan huomaisi meitä. Tosin meidät saatiin kyllä kiinni mun hupparin takia...

Ala-asteen jälkeen (eli 1-4 luokat) oli aika siirtyä paljon isompaan kouluun. Koulu sijaitsi 500m päästä meidän asunnosta ja muistan hyvin ensimmäisen päiväni sielä. Hui minua pelotti! Koulussa oli kaiken kaikkiaan 1250 oppilasta ja vanhemmat olivat jo 17v! Mutta me kaikki taaperot pysyimme yhdessä ja selviydyttiin kaikista tilanteista yhdessä oli mikä hyvänsä! Portugalissa kaikki on pinnallista. Tai suurin osa. Muistan sen paineen kun aina piti olla merkkivaatteet päällä ja piti olla niin hienoa kaikki. Jos sulla oli vaikka halppisvaatteita se merkitsi, että vanhemmillasi ei ollut hirveän hyvät tulot. Aivan kamalaa kun ajattelen jälkeenpäin tätä! Silloin se vain oli luontaista.

Ratsastukseni alkoi kun olin 11-vuotias. Ystävämme oli kerran käynyt ratsastamassa Aveiron (kaupunki) ratsastuskoulussa ja innosti minua kokeilemaan. Katsoimme äitin kanssa toisiamme ja sanoimme että menisimme heti kokeilemaan. Herran jestas minua jännitti se ensimmäinen kerta kun menin ponin selkään!
Rakastuin hevosiin koko sydämmelläni ja aloin käydä kerran viikkoon tunneilla. Menin monta kuukautta pelkästään liinassa ympyrällä, jotta tasapainoni kehittyisi. Aika kului ja kehittymiseni jatkui päivä päivältä.

Onneksi pari vuotta myöhemmin löysin maailman parhaan valmentajan! Mario Oliveira. Hän on vieläkin niin ikään kuin valmentajani portugalissa ;) aina valmis auttaa ja valmentaan :D Sen avulla kehityin aivan suuresti!! Kiitos hänelle ja kiitos etukäteen jo tulevista valkuista! ;)

uffe kun näin sen ekaa kertaa :)
Vuonna 2005 oli aivan mahtava vuosi! Nimittäis silloin sain sen niin kauan puhutun oman hevosen! Uffe oli elämääni jäädäkseen :) Noh meidän historiasta löytyy ylhäällä Ufanon sivusta saatte käydä sieltä lukemassa miten me tavattiin jne. Vuonna 2006 äiti sai urcon ja siitä eteenpäin on tullut nuo muut ihanuudet :)

Kaikki oli hyvin. Minulla oli hevonen, maailman ihanimmat ystävät, asuin loistavassa kaupungissa ja siis kaikki oli aika lailla täydellistä kun sitä näin jälkiläteen ajattelee. Kunnes, vuonna 2008 huhtikuussa tuli päätös. Me muutetaan Suomeen. Se oli yksi elämäni kamalemmista illoista kun jouduin yksittelen sanoon hyvästi ystävilleni. Tunteet oli niin pinnassa kun pysty olemaan. Kaikki ne vuodet, meidän yhteiset ongelmat, seikkailut ja hauskuudet päättyivät siihen iltaa. En enään ikinä näkisisi niitä joka päivä milloin haluaisin.
Jollain lailla sain voimia jatkaa eteenpäin. Kuitenkin uuteen maahan muutto oli samalla kiehtovaa mutta jännittävää. Hevoset tulivat kaikki kuorma-autolla mukana myöhemmin ja me mentiin autolla Euroopan halki.
hepat saapuivat Suomeen

tessa ihan pienenä
Ensimmäinen vuosi Suomessa oli varsinainen onnettomuuksien vuosi. Ensin tessalle tuli aivan mielettömän paha ähky! Onneksi eläinlääkäri ehti suht hyvin ajoiss ennen pahinta. Sen jälkeen minulta meni vasemmasta polvesta lumpio pois paikaltaan. Ah sitä tuskaa! Se tiesi 6vk ratsastuskieltoa. Hahaha niin varmaan! 3vk mentiin ortoosi jalassa ja kun se saatiin pois niin heti selkään! Wihuu! :) ja vielä sinä vuonna urcollekin tuli pieni ähky. Ell ei meinannut saada millään putkea mahaan vain meni koko ajan keuhkoihin! Huh kun pelotti siinä tilanteessa! Mutta onneksi saatiin muuten vuosi turvallisesti putkeen :D

Näin, tässä TODELLA lyhyesti pieni elämänkertani. Jos jäi jokin hampaan koloon niin kysy ihmeessä jos haluat tietää enemmän! ;)

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

kouluvalmennus ja terroristi

Eilen olin urcolla jälleen Eeva Kaartisen kouluvalmennuksessa Niinisalon maneesilla.
Meitä oli vain kaksi samalla tunnilla (mikä oli huippua kun sai enemmän irti tunnista!).
Aluksi tehtiin paljon avoa pituushalkasijalla sekä vastataivutusta. Saatiin pariin otteeseen onnistuunkin ne aika hyvin! Laukassa tehtiin sitten taas väistöjä sivulle. Huomaa heti että oikealle on vielä harjoitusta nimittäis vasemmalle väistöt sujuivat todella hyvin :) loppuun mentiin vielä hieman keskiravia ja yllätyin kuinka vähän jouduin oikeasti pyytään hevosta eteen :o mielestäni hevonen meni ihan suht hitaasti siihen verrattuna mihin se pystyy ja Eeva sanoi että tuo riittää hyvinkin radoilla! Oho eli siis pojalla on aika hyvät mahkut isoimmille kouluradoille ;)
Saatiin todella hyviä kehuja ja Eeva jopa sanoi että urcolla voisi jo ensi vuonna (aktiivisella valmentautumisella) päästä starttaan kansallisia ratoja! Ensi kerralla Eeva kokeilee itse urcoa niin pystyy sitten paremmin neuvomaan missä pitää hioa. Ja muutenkin se saa kokeilla kuinka paljon tuo elukka oikeesti osaa hyvän ratsastajan alla ;) Tuli niin hyvä ja innostunut fiilis valkun jälkeen! Näistä kannustuksista on hyvä jatkaa eteenpäin ahkerasti valmentautumista! :)

Noh sitten tuli kengittäjä illemmalla ensikis pistään disaalle kengät ja tarkoitus oli laittaa zeus myös. Noh zeus on aina ollu hieman hankalahko kengittää kun yrittää aina vetää etujalkojansa pois kengittäjältä. Mutta aina on saatu hyvin kengitettyä. Tällä kertaa (eri kengittäjä kun mikä viimeiksi) hän yritti laittaa zeukselle etuseen kenkää ja pesarilla on hieman hämärää. Zeus riehui siinä taas ja kengittäjä löi naulan vahingossa väärään paikkaan....Voi luoja...Nyt sitten on betadiinihaude kaviossa ja toivon mukaan ei tule mitään. Mutta tiedän kenet pyydän seuraavalla kerralla kengittään..

Tänään olisi ehkä tarkoitus mennä irtohypyttään tessaa. Mieli tekisi aivan valtavasti ;) saa nähdä miten käy!

torstai 13. lokakuuta 2011

Päivät on taas menny niin nopeesti ettei itsekään huomaa :D
Eilen urco ja tessa klipattiin! Molemmat käyttäytyivät SUPER fiksusti! Urcosta olin todella yllättynyt kun ei yhtään pelännyt konetta! Katseli vain klipperia ja huokaili. Hienosti antoi korvan juurestakin klipata eikä edes hätkähtänyt. Tessakin tykkäsi todella paljon kun klipperi rapsutti sitä mukavasti kaulasta ja pepun päältä ;)

Uffella olin maanantaina hyppelemässä maneesilla. Ähh en saanut ollenkaan kunnolla uffee pohkeen eteen kun minulla oli ne vanhat MH saappaat käytössä...no mentiin ihan mini-korkuisia esteitä (80cm). Torstaina on siis Sallan estevalmennus niin toivon mukaan se hyppää paremmin! Eilen menin sillä kentällä ilman satulaa ja se oli villi :D laukassakin oli niin innoissaan et huhu sai pidellä oikein!

Zeuksella on vtj vieläkin turvoksissa. Se oli tässä viikonloppuna hyvä ja kuiva ja heti maanantaina kun oli sisällä koko päivän runsaan sateen vuoksi jalka turposi kamalasti. Se ei yhtään arkoo sitä ja kävelee puhtaasti (tosin hieman jäykästi kai nyt kun jalka kun tukki :s). Noh nyt kävellään ja kaiken lisäksi siltä lähti eilen kenkä! Ähh....jos nyt sais kengittäjän mahdollisimman pian tulemaan!

Ai niin unohdin kokonaan sanoo niistä tessan sunnuntain harjoituskisoista!! Luokka oli hurja 60cm :D se oli NIIIIN villi että huhuh! Kuskas minua maneesia ympäri :_D tosi kiltisti hyppäs kaikki nätisti! Radalla tuli yksi alas toka vikalla esteellä. Etujalat ei ollu enään niin hereillä mutta koko rata oli ihan hyvä! :) tosin en löytänyt sitä nappulaa mistä sai vauhtia pois ;D

Urcolla mennyt koulua kuten tyyppillistä :) hiukan se oli hyvä tiistaina! Tänään tarkoitus mennä hieman ravipuomeja :)

lauantai 8. lokakuuta 2011

LavRa seurakoulukisat

Tänään olin siis uffella ja urcolla Lavian Ratsastajien järjestämissä seurakoulukisoissa.
Nämä olivat urcon ensimmäiset kilpailut ikinä ja poika yllätti minut kokonaan!
Menin molemmilla luokan II K.N.Speacialin ja aikas hyvin meni ;)
Urcolla 69,400% ja 1.sija
Uffella 65,800% ja 3.sija !!
Aivan huikean tyytyväinen molempiin!
Starttasin uffella ensin ja kuten tyypillistä oltiin hieman myöhässä :s noh minut saatiin lähtemään ensimmäisen sijaan kolmantena. Uffea ei voinut vähempää kiinnostaa tänään koko kouluratsastus! Olisin hyvin ehtinyt starttaan ensimmäisenä ja sen johdosta uffe joutui käveleen pitkään ennen radalle pääsyä :/ näin ollen keskiravia ei ollut mitään ja siirtymiset aivan pohkeen takana! Huh mutta jouduin työstään sitä paljon, että edes näyttäis hyvältä ja en tiedä millä ihmeen kaupalla noinkin hyvät pisteet saatiin! Olin varautunut huonompiin :D
Noh sitten tosiaan mulle jäi todella vähän taas aikaa verrytellä urcoa kentällä :s koko ajan se oli yllättävän rauhallinen ja välissä jo ihmettelin että onko se ostanu ittellensä jotain rauhoitettavia kun hirnui todella vähän! Tämä oli ensimmäinen kerta kun herra urco näki edes kouluaidat! Ja yllättävän vähän se niitä loppujen lopuksi kyyläsi -> todella positiivista! Vertaa uffeen joka on niin monet koulukisat menny ja yhä edelleen niitä kyttää -.-''
Traileriin molemmat menivät suorilta ja matka meni muutenkin erittäin hyvin! Hitsit kun tää meni näin hyvin niin tästä on oikeesti hieno jatkaa urcolla treenausta, jotta päästäisiin ensi vuonna aluetasolle! :)
Yritän saada viikolla videoo urcon radasta tänne. Uffen rataa en kehtaa näyttää :DD

Ai niin muuten mun saappaista meni vetoketju ja nyt joudun käyttään mun vanhoja ja isoja MH saappaita :(( haluan ne mun toiset sappaat takasin !!! Ja pian!

keskiviikko 5. lokakuuta 2011

maastoilua, hyppelyä ja murheita

Heippa hei kaikki!
Maanantaina olin BE-kortin inssissä ja LÄPI MENI!!
Heti menin uffella Niinisalon metsiin maastoileen. Laukattiin kunnolla ja ravailtiin ylä- ja alamäkiä. Oli huikeen kivaa vaikka yksin olinkin ^^!
Mentiin myös hieman banketteja ylös alas :)
Zeuksella mennin ihan kevyesti. Hieman ravipuomeja ja silleellä työskentelyä.

Eilen kävi vihdoin kengittäjä! Uffe sai uudet kengät jalkaan ja tessa sai vanhan kenkänsä vihdoin etuseensa takasin! Nyt pääsee taas treenaan :)
Ennen kengitystä käytiin taas maneesilla Heidin kanssa. Hyppelin uffella ja hiukan se maanantain maastoilu teki hyvää kun oikea lapa oli auki! wihuu! noh hyppely meni ihan ok. Ärsyttävää kun hevonen tekee kaikkensa ja ratsastaja mokaa aika :/ en saanu millään hyviä etäisyyksiä jne. en tajua mikä taas oli. Valmennuksissa ja kisoissa etäisyydet on melkeen aina hyviä! mutta kun yksin menee on toinen juttu..
Noh tulen kotio ja zeuksella on kolme jalkaa vuohisnivelen kohdalta turvonnut -.- en ymmärrä mistä voi johtua kun ruoka ei ole muuttunut. Voiko se sitten ottaa niiin herkille heinästä kun välillä on hieman erilaatuista heinää? Nyt kokeillaan antaa sille vain parasta heinää ja katsotaan laskeeko turvotus liikutuksella, tarhauksella ja ruokinnalla. Jos ei niin sitten soitan eläinlääkärin... :( kävin kuitenkin kävelemässä sillä eilen maastossa (meinas kuskata ja heittää mut alas :D)

Tänään siis vuorossa urcon ja tessan liikutus. Urcolla ajattelin mennä puomeja sekä ravissa että laukassa. Ei mitään kamalan raskasta :)
Ja tessalla on pakko mennä maastoileen kun on ollut niin paljon vapaata sen kengän irtoamisen takia,että jalka ei ihan tykkää heti isoa liikutusta.


Näin ollen, tessalla en mene lauantaina koulukisoihin Laviaan. Otan sen tilalle urcon :) meidän ekat kisat suomessa. Voi luoja! Wish me luck! Luottoratsu uffekin tulee ;) menen molemmilla K.N.Specialin (vaikka onkin urcolle ylihelppo).